המלצותי
אני הייתי עוצרת לאכול בבאר שבע.
במרכז ביג או במרכז וואן פלאזה (דרך חברון. בירידה מכביש 40 לכיוון כביש 65 - עומר באר שבע. פונים שמאלה ברמזור לכיוון באר שבע. המרכזים נמצאים אחד ממול השני) יש הרבה מסעדות ובתי קפה נחמדים.
בשדרה השביעית (צמוד לביג) יש גם משחקייה של פעלתון.
אם יש לכם זמן וחשק - פארק קרסו למדע מאוד מעניין, אבל יכול להיות שקצת יהיה מורכב לילדים, וגם די יקר (למרות שיש מבצעים דרך "בהצדעה, ודרך כרטיסי אשראי). זה מקום מוצל, ממוזג (ממוגן. מרבית הפארק מתחת לאדמה). בכלל מומלץ למי שמגיע לבאר שבע (אפילו מצדיק נסיעה במיוחד).
הייתי נוסעת לאילת דרך מצפה רמון. עוצרת בחי-רמון (נמצא ליד מד"א). זה מרכז זאולוגי קטן, שמתמחה בחיות מדבריות. כל מבקר מקבל סיור מודרך, וזה מאוד מתאים לילדים.
שווה להכנס גם למרכז המבקרים. הוא שופץ, ויש שם תערוכה נהדרת בנושא החלל. (שני האתרים חינם למנויי מטמון. למי שאין מטמון - יש כרטיס משולב לשני המקומות). ובכלל לנסוע קצת ברחובות מצפה רמון - אפשר להתקל ביעלים מטיילים באמצע הישוב.
ליד בית ספר התיכון יש מצפה שאפשר לטפס עליו ולצפות באזור (לא זוכרת איך קוראים למקום).
במכתש עצמו אפשר לעצור בחלק מהאתרים. ולטייל קצת. (תלוי כוח ומזג אוויר).
בכביש הערבה יש תחנות התרעננות. שווה לעצור בחלק מהן, ולתת לילדים לצאת מהאוטו, לשתות מים, וסתם לנשום קצת אוויר.
(אצלנו בדרך אנחנו מסתכלים על הצבעים המתחלפים של ההרים - מלבן, לצהוב, לכתום ולאדום. כל שינוי צבע מעיד על זה שאנחנו מתקרבים. מצד שני - זה משעמם להרבה ילדים)