נסיעה בשוליים

sefin

New member
נסיעה בשוליים

בעקבות אזהרה שקיבלתי מהמשטרה על חציית קו הפרדה באיילון.
רציתי לשאול שאלה שכבר הרבה זמן אני רוצה לשאול.
מה מדיניות המשטרה בקשר לנסיעה בשוליים של אופנועים.
האם השוטרים מתעלמים מרוכבי אופנועים שנוסעים בשוליים?

syakter

New member
תשובה

נסיעה בשול (הימני בלבד) בזמן עומס תנועה ובמהירות סבירה מותרת (כלומר לא נאכפת ע"י המשטרה)
לעומת זאת חציית קו הפרדה (לבן) או נסיעה על שטח ההפרדה אסורה.
השבוע למדתי זאת על בשרי וקיבלתי דו"ח. השוטר הדגיש כי הדו"ח הוא מאחר ונסעתי בשטח ההפרדה ואין הם
נותנים דוחות לרוכבים בשול. גם ההסבר כי השול הימני הפך לשטח הפרדה לא הועיל לי.

אם פי 3

New member
מחדדת

הנסיעה בשוליים אסורה כעקרון, גם לדו"ג.

במסגרת הסכמות עם המשטרה, הם לא אוכפים רכיבה כפי שצוינה:
רכיבה זהירה בשול הימני בעת עומס תנועה.

יחד עם זאת - מדובר על שיקול דעתו של השוטר, ואם "ביום שלישי דווקא בא לו", הוא יכול לרשום דו"ח, וזה יהיה תקף (תמיד אפשר להגיד שלא רכבת מספיק בזהירות....).

כמו כן, כפי שצוין, כאשר השול הופך ל"שטח הפרדה" (אי תנועה), יש להשתלב בחזרה בתנועה (גם כאשר זה מסוכן...), ולא רק שמתבצעת אכיפה, אלא יש גם מבצעי תפיסה יעודיים (בעיקר באיילון, עפ"י השמועות), שבהם "קוצרים" את כל מי שמתעלם מהסימון.

השול השמאלי נחשב כולו שטח הפרדה, ואיסור הנסיעה בו נאכף.

<איזה מזל שאני לא גושדנית>

sefin

New member
ספרי לי על זה

ביום חמישי האחרון קיבלתי דוח על חציית קו הפרדה באיילון
כאשר חציתי מהנתיב שפונה ימינה לתוך השוליים דרך אי התנועה.
ורק להיות בטוח... נסיעה בשול השמאלי אסורה?

תודה רבה על האינפו.

פרארי1

New member
בשמאל אין שול

יש שטח הפרדה ואסור לרכוב שם, כמו שהובהר היטב על ידי אם פי 3 וסהר דוד, שהוא שוטר מתנדב במתנ"א.

sefin

New member
תודה רבה לכולם - יותר אין שול שמאלי באיילון

חבל.... אהבתי אותו.

פרארי1

New member
במוצ"ש, כשחזרתי מטיול, היה עומס על כביש 1

באיזור של מחלף שער הגיא והלאה, עד שורש בערך.
ירדתי לשול הימני ורכבתי במהירות של כ-50 קמ"ש, כשהתנועה זוחלת אולי ב-20.
מרחוק ראיתי שלושה אופנועים של מתנ"א והתלבטתי אם להיכנס חזרה לנתיבים, החלטתי שלא.
כשהתקרבתי אליהם, אחד מהם עשה רוורס קצר כדי להתארגן לנסיעה ודי חסם את המשך הנסיעה על השול, אז עצרתי ושאלתי את אחד האחרים אם אפשר להמשיך לרכוב על השול.
הוא סימן לי עם היד - "בבקשה, המשך".
חיכיתי עוד שניה עד שגם הם התחילו לנוע ורכבתי אחריהם.
די מהר הם נעלמו לי ואני המשכתי לרכוב בקצב רגוע ולעקוף מאות מכוניות שהזדחלו לאיטן.

ייתכן שמתנדבי מתנ"א הרכובים יותר סובלניים לרכיבה על השול משוטרים בניידת, אבל נראה לי שבשורה התחתונה, אם רוכבים רגוע ולא מתפרעים (כמו שראיתי לא מעט רוכבים באיילון שטסים על השול ב-100 קמ"ש ויותר), אפשר להמשיך לרכוב על השול.

סהר דוד

New member
היום זה כבר לא נתון לשיקול דעתו של השוטר

זו הנחיה חד משמעית.
אסור לשוטרי מתנ"א לסוגיהם לרשום דוח לדו"ג שנוסע בשול (ימין) ובתנאי שמתקיימים התנאים הבאים: מדובר בכביש בין עירוני (באחריות מתנ"א) עומס תנועה בינוני ומעלה (כל הנתיבים לאותו כיוון עמוסים) , השוטר לא מזהה התנהגות חורגת של הרוכב (מהירות, זיגזוג, התקרבות מסוכנת וכו).
מתי כן ירשם דוח? כשאחד או יותר מהתנאים הנ"ל לא מתקיימים - למשל - בכביש שהתנועה בו זורמת, למשל- בנתיב המוגדר כנת"צ. בכל מקום שבו מסומן תמרור 815 ("אי תנועה"), חציה של 815 או קו הפרדה רצוף, כאשר הנסיעה בשול מתפרשת כ"עקיפה מימין"!!
לידיעתכם.
מדגיש שוב - מה שאתם קוראים "שול שמאלי" אינו "שול". הוא שטח המופרד בקו הפרדה רציף - מחוץ לתחןם לכל משתמשי הדרך!

פרארי1

New member
על החידוד

בועז בר

New member
מה לגבי הנת"צ החדש על כביש 2 משפיים דרומה?

שם 'הפקיעו' את השוליים לטובת נת"צ שפעיל רק בשעות הבוקר, ואח"כ אסור בנסיעה לכל כלי הרכב,
כך ע"פ השילוט שהצלחתי לקרוא תוך כדי נסיעה.
ע"פ החוק בעצם כל שול אסור בנסיעה ואמור לשמש לחירום בלבד, אבל כפי שכתבת למעלה וכפי שאנחנו מכירים,
יש החרגה לדו"ג בנסיבות ותנאים מסויימים כפי שפירטת.

האם ההחרגה הזו רלוונטית גם לנת"צ החדש?
אם לא - אתה (או הרשויות) לא רואים בזה גורם סיכון כלפי קטנועי 50-200 סמ"ק שלרוב איטיים ממהירות הזרימה של התנועה?

סהר דוד

New member
הנת"צ בכביש 2 - בעיה גדולה

כמו הרבה פרוייקטים "פוליטיים", לא חשבו עד הסוף - רצו מהר למלא את הדרישה של השר כץ. לא התייעצו עם משטרת התנועה ולא עם מחלקת ההנדסה של אגף התנועה. אחרי שהשר הנכבד חנך את הנתיב -פתאום הבינו שיש כאן בעיות. חלק מהבעיות גם מחבלות בעבודה שלנו ושל רכבי הבטחון האחרים- פתאום אין לנו שול לתנועת חירום מהירה, אין מקום לרכב תקול לעצור וכל החלפת צמיג נקור הופכת למבצע אבטחה מסובך.
אחרי חודש פתאום החליפו את כל השלטים , וכתבו - " נתיב תחבורה ציבורית בימים א-ה בין השעות 0630 ל- 0930. בשאר השעות אסור לנסיעה לכל רכב"
במקביל, המשטרה קיבלה החלטה לא לאכוף בנתיב זה. מוקדי המשטרה מקבלים עשרות טלפונים כל יום מנהגים "מלשינים"\ וגם חברות האוטובוסים, שעבורן הוכן הנתיב , אינן מרוצות.
המצב כרגע- כל אחד יכול לנסוע שם בכל שעות היום. לכל היותר, אם עוברת ניידת, היא תכרוז לרכב לחזור לנתיב הנסיעה ולא יותר מזה.
יותר מזה- לכל אורך הנתיב הציבו תמרורי הגבלת מהירות " -50 קמש" - נראה לך שיש שם רכב ששומר על המגבלה??
בשעות העומס, זה פשוט הפך לכביש בעל 4 נתיבים, ומסכנים השוטרים ונהגי האמבולנס שצריכים לעבוד שם.
פתרון לא נראה באופק.
יתכן ואחרי הבחירות יקום מישהוא קצת חכם ויבטל את השטות הזאת

למעלה