נסיעה בשוליים פרק 23431...

Phangan

New member
נסיעה בשוליים פרק 23431...

היום בגלל שתי משאיות העומדות(בשוליים ולא מפריעות לתנועה) ומחליפות גלגל אחרי מחלף כפר שמריהו היה פקק מנתניה עד הסירה וכשאני אומר פקק זה שהפחיות עמדו ויכלו לשחק שח אחד עם השני. הקיצקץ כשאני רוכב בשוליים ורואה אופנוע מאחורי שממהר אני ניכנס לתור נותן לו לעבור וחוזר לשול, אפשר לפתח דיון שלם האם כדי לסוע בשול
מה המהירות היחסית שכדי לסוע בשול
והאם הפנצ'רים שמספרם עולה שווה את החיסכון בזמן
אבל האם אתם מפנים את השול לממהרים או ממשיכים לרכב בשול במהירות שלכם ושכולם יקפצו

קרבונית

New member
באופן אישי , אני רוכבת די לאט בשול

אפילו משהו כמו 60 קמ"ש, וכמובן כאשר אני מזהה ממהר מאחורי בשול מפנה לו את דרכי. כמובן שאני גם נתקלת בכאלו שרוכבים מאה + בשול.

CiBeR

New member
אני, למשל....

אני בדרך כלל משתדל לא לרכב על השולייםת אבל אם הפחיות ממש מעצבנות, אני עוכף אותם במהירות 100++ (במידה ואני מכיר את הכביש ובטוח שעובי הכביש לא הולך להשתנות אחרי הסיבוב)

R-יק

New member
מפנה ....

אני לא אוהב לרכב כשמישהו "יושב לי על הזנב"... אם הוא רוצה לנסוע יותר מהר, be my guest.

../images/Emo45.gif

לאחרונה מוצאת את עצמי יותר ויותר על השוליים ובמהירויות גבוהות ממה שהייתי רוצה. אבל אם אני נוסעת מהר אני רוצה שזה יהיה מתוך החלטה שלי ולא בגלל שיושב לי מישהו על הזנב. נסיעה על השוליים לבד היא מספיק מסוכנת בפני עצמה...

el presidente

New member
אני אישית..מפנה..במידה וזה לא

פוגע בבטוחני האישי...יענטו..לא מסכן את עצמי.

מפנה כמובן, אבל נתקל הרבה

בכאלה שלא, אם זה בגלל שהם לא מסתכלים בכלל במראות , ואם כי זה מה שבא להם..

xfwind

New member
האקטיביות של הנהיגה קובעת

ןלכן אין שום כלל - מתאים בין המכוניות? סע בין המכוניות. משתנה התמונה? סע בשול. חזור לכביש. תהיה דינמי ואקטיבי. בחכמה כמובן, לא בתזזית חסרת תכלית. דו"גיגון ממהר מאחוריך? אם טוב לך תפנה. אם אתה צריך לההרג בשביל זה - אל תפנה. הכלל הוא, לדעתי, שאין כלל והכל לשיקול דעת - שקול כמובן.

איל30

New member
קבלתי אזהרה משוטר על נסיעה בשול

נסעתי כ 60 קמ"ש ושוטר על סאן יאנג עקף אותי ומהצד עשה לי תנועה של " אוי ואבוי לך" עם היד כמובן וצעק לעברי --- "ע ד- ה פ ע ם - ה ב א ה -" אז... כשרואים משטרה לחזור לנתיב ולתת לכל הממהרים לעבור.

גרמי

New member
בוודאי שמפנה למהירים ממני../images/Emo70.gif

אלמנטרי, לא?

עולם אחר??

סתם מתוך עניין..... במדינות מערביות- אני יכול להעיד על ארה"ב, ואני יודע שכך גם באוסטרליה (לא יודע מה המצב באירופה..),אופנוע זה הרי רכב לכל דבר, גם אם זה אומר לעמוד עכשיו בפקק באמצע העיר! כיצד נוצר המצב בארץ (לא ניכנס כעת ליתרונות חסרונות ושאר ירקות...), שנסיעה בין מכוניות ועל השוליים היא עניין של מה בכך??

el presidente

New member
רבי ..מה הוא אמר!?....אה!?..

אני מצטט "כיצד נוצר המצב בארץ (לא ניכנס כעת ליתרונות חסרונות ושאר ירקות...), "... ברור שזה מועיל מאוד....אבל הבן אדם ביקש..

Phangan

New member
אני לא יודע מה איתכם אבל אם צריך

לרכב עם אופנוע כמו בפחית ולעמוד בפקקים אז בשביל מה צריך אופנוע
מוכר וקונה מזדה לנטיס או פוקוס מה עדיף

גרמי

New member
אכן, אם זה היה המצב כאן....

הייתי נשאר עם אוטו. א-ב-ל, אני חושב שבכל זאת לנו האופנוענים יש הרבה מה לשפר באופי הרכיבה שלנו. כמו שאנחנו מתעצבנים כשרואים אוטו גונב מהנתיב לפניה ימינה אל תוך הנתיב לנסיעה ישר, ככה גם נהג מכונית מתעצבן כשהוא רואה אופנוען עושה את אותה העבירה בלי לתת על כך דין וחשבון, למרות שהאופנוען לא פגע בזכות הקדימה שלו. נכון, התגובה של הנהג בטח גם נובעת מקנאה, או הרגשה שהוא יוצא פראייר, והוא יוצא פגוע מההתנהגות הזאת של האופנועים. למה, לדוגמה, אופנוענים מרגישים לפעמים חובה לעמוד בצד הקדמי של מעבר החצייה, ולא על קו העצירה כמו כולם? הרי ממילא אתם מזנקים ראשונים. מה נותנת לכם ההתקדמות עד למעבר חצייה או מעבר לו? להולכי הרגל ונהגי המכוניות ברמזור, ההתקדמות הזאת מתפרשת כאקט אגרסיבי שמעורר אצלם תחושות אנטי-אופנועים. אתמול, לדוגמה, התקדמתי בין 2 טורי מכוניות עד לקו העצירה, ונעמדתי. איזה בחור על קטנוע מאחורי התחיל לצפור לי שאני אתקדם כדי שהוא יוכל לעמוד על מעבר החציה. למה מה קרה? אני מעכב אותך? אתה באמת מוכרח שאני אזוז כדי שאתה תוכל לחסום את מעבר החציה? חכה כמה שניות בסבלנות!! כבר חסכת חצי שעה נסיעה כי אתה על דו"ג. 2 שניות נוספות שתחסוך באמת שוות לך את הלחיצה על הצופר כדי להגיד לי לזוז? נכון, יש מצבים בהם גם אני נעמד לפני מעבר החצייה - לדוגמה אם יש רכבים כבדים ברמזור שלא משאירים לי מקום ביניהם, או אם יש נהג "לחוץ" שכל הזמן גולש קדימה, ואני ממש לא מעוניין שהוא יפתח מהרמזור 30 סנטימטר מהכתף שלי... אבל לפתח הרגל קבוע של עמידה על מעבר החצייה או אחריו זה הרגל אנטי-סוציאלי ואגרסיבי, ואין מקום להתנהגות כזאת על הכביש

זה כבר עניין של תפיסה...

וכאן כנראה שהפער הוא אף יותר גדול ביננו ושאר רוכבי העולם.... בארה"ב, בכל אופן, התרשמתי כי בד"כ אופנוע הוא כלי לסופ"ש, או בכל אופן, בד"כ תוספת לכלי רכב אחר, ועושה הרושם כי מעטים הם המחזיקים ברשותם אך ורק אופנוע (גם שם יש "שרוטים", שירכבו גם אם יורד שלג...). האם נסיעה על השול בארץ היא חוקית?? אם כן, אז סבבה, רכבו על השול..... בכל אופן, ניתן לראות בחו"ל גם הרבה פעמים רכיבה "יפה"- קבוצה של מ"ס אופנועים- מיטב אופנועי ההיפר-ספורט, רוכבים בדירוג בלא יותר מ-120, שפשוט חבל שלא זוכים לראות את זה יותר בארץ- אבל זה כבר דיון אחר....

פשוט נקודה למחשבה....

ואולי אני טועה, אבל האופנוענים הישראלים (ז"א- אנחנו, למרות שאני מחוסר גלגלים...), הרי תמיד אוהבים להתלונן: "אף פעם לא רואים אותנו" כל זקנה שעוברת נתיב מנסה להרוג אותי" וכ"ו וכ"ו..... השאלה היא, אולי, אבל רק אולי, אם היינו מתנהגים כמו כלי רכב לכל דבר, כמו במדינות המערביות (לא שאני טוען שאנחנו מדינה מערבית חס ושלום
), עומדים בפקקים, ולא נדחפים, אז אולי, רק אולי , נקבל את אותו היחס שמקבלים כל כלי הרכב על הכביש?? כן אני יודע -זה מתסכל, בייחוד אחרי ששמתרגלים ל"חיים הטובים". נסעתי בתור מורכב בארה"ב וזה תסכל אותי, אבל מתרגלים. אז עם כל הכבוד לציבור האופנוענים הישראלי, אופנוע הוא כלי תחבורה שחלים עליו כל חוקי התעבורה, לא??? איך הגברים תמיד אומרים: "רוצים שוויון, אז עד הסוף" לא??

למעלה