נסיעה בעיר?

longy

New member
נסיעה בעיר?

שמתי לב, כאשר אני בנסיעה עירונית (מהירות נמוכה) חלק נכבד מהנסיעה אני עושה עם קלאטץ' לחוץ - מערכת מנותקת מהמנוע - זה נכון לסוע ככה?

M O R M

New member
לא. זה לא נכון לרכב כך.

ממליץ שתחשוב על הנושאים הבאים: א. אולי אתה לא רוכב מספיק מיומן. ב. יתכן שכתוצאה מכך שאתה לא רוכב מספיק מיומן תעשה יותר טעויות. ג. העלות של השגיאות (והכאב) גבוהות מקורס אופנוען מאומן. ד. לימוד שגיאות רכיבה והשרשתן יעלו יותר ככל שיחלוף הזמן בין "לימוד" של שגיאת רכיבה ועד לקורס רכיבה מתקדמת. אז קצר תהליכים: שגיאות רכיבה-השרשתן-החלקה- קורס רכיבה מתקדמת. וקפוץ לסוף השורה. הערה : קורס רכיבה מתקדמת אינו מקנה לך תעודת ביטוח כנגד נפילות או שגיאות.

אני חושב שממליצים יותר מדי על קורס

הקורס נהדר , ומצויין וכו' אבל אחוז קטנטן של רוכבים מבצע אותו , אין מודעות גבוה מדי לקורס הזה. אני חושב שצעד חשוב ראשוני , זה לפחות ספר כמו של גידי / סטפן , ולשנן אותו עוד במהלך לימוד רכיבה. ספר עולה כמה עשרות ש"ח , ואפשר להשאיל ספר מידיד או ידידה ע"מ להתחיל ליישם כמה עקרונות בסיסיים , ובהמשך להגיע לקורס. בספר של סטפן , למשל , ישנה המלצה לתרגל עקרונות רכיבה לבד במגרש. כאן עולה שוב נקודה בעייתית לגבי המגרשים: אם נספר לבחור (או שהוא יקרא בספר) שצריך אצבעות על המנופים , וברכיים צמודות למיכל , והוא יגיע למגרש , ושם יגלה "רוכבי על" שרוכבים ללא אצבע אחת לרפואה על המנופים , וזזים על המושב , שלא נדבר על לפיתת המיכל עם ברכיים , נשענים על הכידון , נותנים מכות גז במהלך הפניה וכו'. אז מה עשינו בזה? הוכחנו לעצמנו שאימון רכיבה נכונה אין שם... הכי טוב: לתרגל ל-ב-ד (ז"א עם חבר או שניים או קצת יותר , שנמצאים שם כדי לתת טיפים , להדגים ולתקן. חשוב שהם יהיו מוכרים לרוכב ושלא יהיו מחסומי בושה , שכל ההערות יבואו בטוב טעם ויתקבלו בהבנה ומתוך רצון לשפר , כי טבע האדם לבעוט ביקורת. אחרי שתבין את העקרונות , גם אם תקפוץ לנסיעה של 3 דקות , תגלה שהאצבעות על המנופים , אתה מעוגן לאופנוע , וכל פניה מתבצעת רק לאחר שחישבת את המהירות הנכונה , ההטייה הדרושה תוך התחשבות בסיכויים להחליק / לפגוש גורם סיכון מכל סוג שהוא. צעד ראשוני , יהיה להבין שאתה צריך להשתפר ושתמיד יש לאן לשאוף. דבר חשוב נוסף: רכיבה מתקדמת / נכונה איננה רק רכיבה ספורטיבית ומהירה. בהצלחה , ורכיבה נעימה.

xfwind

New member
ממליצים פחות מידי

כל מי שמתכנן לנסוע בדו"ג חייב את הקורס. ויפה שעה אחת קודם (לאחר הכרות הולמת עם הדו"ג הנדון). יש רתיעה מהמחיר - וצריך לכלכל אותו נכון.

סטפן 297

New member
../images/Emo108.gifאתה טועה ---../images/Emo108.gif

לא המלצתי לתרגל לבד במגרשים, אלא עם "אדם מבין עניין" .....

בסטימצקי , אבל יותר זול באינטרנט

באתר של ריידרס , נראה לי , מוכרים אותו כולל משלוח במחיר זול ממה שתשיג בסטימצקים למיניהם. בהצלחה , יא זאלאמה

D a v i d o f f

New member
דעה שלי בנושא

אם תעלה הילוך, יש מצב שתהיה שחיקה מוגברת לשרשרת ולגלגל שיניים, עקב נסיעה בטורים נמוכים, וכדי לשמור את האופנוע בתנועה במהירות נמוכה יווצר מצב שתיתן מכות גז גם לא בכוונה אשר יפגעו בשרשרת ובגלגל שיניים (שאינם זולים במיוחד). לא יודע מה המחיר של החלפת קלאטץ', אבל כדאי לקחת בחשבון. נא לקחת את דברי בפרופורציות - ניסיוני על אופנועים מסתכם בכמה שנים מועטות. ופקאן -משהו- - מי אתה? חדש בפורום? לא זוכר שעשית הכרות עם חברי הפורום, וכבר רץ ונותן עצות. לא שולל את דבריך, ולא שולל אותך. רק הינו רוצים לדעת מי מאחורי השם. (עוד חבר של וראדו השחור?
) וNORM - מאד מעריך את דבריך, בהחלט אחד מהאנשים החזקים בידע בפורום, אך מתחיל לחשוב שמקבל אחוזים ממנהלי קורס רכיבה נכונה....

ומי כבודו ?

למה אתה מחבר אותי לוארארדו שחור? אני לא חייב לאף אחד הכרות , תקראו את הדברים , ותתייחסו בהתאם. זה משנה מי אני? ע"פ זה שופטים , או על פי התוכן? אני חלק מהטרנד של הכותבים בשם אחר , ע"מ שההתייחסות תהיה לנכתב , ולא לכותב. לגבי הנסיעה שלו , חייב להיות הילוך בו הוא נוסע עם גז , נראה לי מוזר שהוא נאלץ לתת גז ולגלוש עם קלאץ'. אולי יחסי ההעברה שלו לא נכונים. לא זכור לי אופנוע שמיועד לנסיעה יומיומית , ובצורתו התקינה לא ניתן לנסוע -40-60 קמ"ש "על הגז".

20valve

New member
../images/Emo54.gif

בטח סיפור ארוך אבל דינק חברים כולם , מה לא כולם שונאים מכוניות? יאללה בלי אמוציות על סטרואידים...

Hell ad

New member
ועוד שאלה...

(2 פעימות) נגיד אני נוסע, ואני צריך לעצור, אז לוחצים על הקלאץ', ועוצרים עם הבלמים. עכשיו נגיד ופתאום אני צריך לתת גז? הרי אני לא בהילוך הנכון... אז האופנוע לא יזוז. אני בדר"כ מוריד הילוך כל 15 קמ"ש בעצירות. עד עכשיו זה בסדר. מה הדרך הנכונה?

למעלה