נסיעה בזמן...

יפתח14

New member
נסיעה בזמן...

נכון, כותרת קצת מד"ב לא? היי, כתבתי פה פעם איזו הודעה או שתיים...לא יודע אם זוכרים. בכל מיקרה, אני מתעסק הרבה באווירונאוטיקה וחלל. קראתי ספר על מהירות האור ותיאוריות למיניהן. היה חלק שלא כל כך הבנתי שאומר שאם טסים פי מהירות מסויימת ממהירות האור, אז אפשר בעצם לראות את העבר. אם מישהו הבין למה אני מתכוון, אני אשמח להסבר מפורט יותר... תודה.

טל ר

New member
הקשר בין מהירות לזמן

יפתח שלום, על פי תורת היחסות הפרטית, זמן הינו מימד יחסי. למשל, שתי מערכות ייחוס (הנעות זו ביחס לזו) עשויות לא להסכים על הפרש הזמן בין ארועים או על סדר הארועים. בעבור כל ארוע, אם נשרטט את פונקצית קרני אור תאורטיות אשר יוצאות מהמקום בו הוא קורה, בזמן בו הוא קורה, ומתפשטות לכל הכיוונים, נקבל כדור הגדל עם הזמן. אם נצייר אותו כפונקציה של הזמן, נקבל חרוט (המפריד בין ארועים בתוך החרוט לארועים מחוץ לחרוט). חרוט זה אינו תלוי במערכת היחוס, ולכן הוא חשוב מאוד. ארועים בתוך החרוט, יראו מאוחרים יותר מהארוע שיצר את החרוט בכל מערכת יחוס. ארועים מחוץ לחרוט, גם אלו שנראה לנו (במערכת שלנו) שהם מאוחרים מהארוע שיצר את החרוט, קיימת מערכת ייחוס בה הם מוקדמים מהארוע הנ"ל. מסיבה זו, נסיעה במהירות גבוהה ממהירות האור שקולה לחזרה בזמן. הסיבה היא שאם נעים במהירות גבוהה ממהירות האור, קיימות מערכות ייחוס בהן נראה שהגענו לפני שיצאנו. אולם, כפי שקיים החרוט הנ"ל, קיים גם חרוט הפוך, של ארועים שעשויים היו להשפיע על הארוע שלנו. מסע מהיר מהאור יכול להביא אותנו לארועים שאינם נמצאים באף אחד משני חרוטים אלו. מימד נוסף לעניין: כשאתה מביט בשמש, אתה רואה אותה כפי שהיא היתה לפני קצת יותר מ-8 דקות. כשאתה מביט בכוכב הנמצא במרחק 100 שנות אור, אתה רואה אותו כפי שהוא היה לפני 100 שנים. אם תוכל לעבור באופן מיידי למרחק 100 שנות אור מכאן, ותביט לכיוונינו, תראה את כדור הארץ כפי שהוא נראה לפני 100 שנים. בנוסף לכך, ראוי כמובן להזכיר שלא ידוע לנו על דרך בה ניתן לעבור את מהירות האור. טל.

יפתח14

New member
תודה רבה!!!

אם ירדתי לסוף דעתך, אז יכול להיווצר מצב, שכוכב שנמצא במרחק של 400 שנות אור מאיתנו התפוצץ לפני כ300 שנות אור, ואנחנו נדע זאת רק בעוד כ100 שנות אור?

ailag

New member
אם מודדים זמן במטרים

אז כן. אם התכוונת למדוד זמן בשניות, יש לזכור ששנת אור היא יחידת מרחק.. (וכן, לפעמים מודדים זמן במטרים) רוב מה שאתה רואה בשמיים זה בעצם הסטוריה עתיקה מאוד, דברים שקרו לפני מליוני ובליוני שנה. חוץ מהכוכבים במע' השמש שאותם אנחנו רואים בהפרש של רק כמה דקות בד"כ.

1100F

New member
הערה קטנה: רוב מה שאנחנו רואין

בשמיים בעין בלתי מזויינת נמצאים ברדיוס של סדר גודל 50 שנות אור.

1100F

New member
ראוין = רואים

אני חושב שאני אעשה ניתוח לשינוי עובי האצבעות

למעלה