נסיעה ארוכה...

זרגרי

New member
נסיעה ארוכה...

שלום חברים! אי"ה ביום חמישי בשבוע הבא, אני צריך להגיע לדימונה. מה שזה אומר 100 קילומטר לכל צד (אני גר ביישוב ליד קרית מלאכי). יש לי קימקו ניו דינק 200, די חדש (עם 7000K). השאלה אם זה יהיה חכם לנסוע איתו 200 קילומטר ביום, או שזה מוגזם? האם נסיעה ארוכה כזו, אמורה לפגוע בצורה כל שהיא בקטנוע? אשמח לתגובות (ואם משהו בעל קטנוע זהה, או בעל נפח זהה, אשמח לשיתוף) תודה!

אהוד א1

New member
מלא דלק וסע.

קטנועים קטנים ממנו עושים נסיעות מאומצות יותר בכל יום בכל משרד שליחויות מצוי.

rusti james

New member
אפשרי, בטח באופן חד פעמי

המלצה שלי, עשה כמה עצירות בדרך - גם בשבילך וגם בשביל הסוס... אל תרכב בסל"ד גבוה וקבוע לאורך זמן, אלא, שנה מהירות מדי פעם - האצה והאטה ולא גז קבוע כל הזמן - יותר טוב לשימון המנוע. לפני שתצא בדוק שמן ( אני יודע שחדש, בכל זאת, השלם אם חסר) ומפלס נוזל קירור - אם יש. ושתהיה רכיבה טובה ורגועה
הדרום מוריק ויפה והאויר צונן וכיף לרכב!

rusti james

New member
צודק

כנראה התבלבתי עם דו פעימתי - שם לגז קבוע וסל"ד גבוהה יש השפעות על שימון המנוע. תודה לך על התיקון

בועז בר

New member
לא תיקון. דיון...

יש קטנועים שרכיבה ממושכת עם גז פתוח עד הסוף - מקצרת משמעותית את חיי המנוע, אני לא ממש יודע אם זה בגלל מגבלות מערכת השימון, איכות חלקים לא מי-יודע-מה, תכנון לקוי או הכל יחד... אז מה שמומלץ הוא לא לבלות לאורך זמן בסל"ד/ מהירות מקס'. בלאי שכן יכול להופיע בגלל סל"ד קבוע לאורך זמן, הוא שחיקה נקודתית [טבעתית בעצם...] בצלחות הווריאטור, אבל לדעתי זה לא משהו שיכול להימנע ע"י 'פימפומים' קצרים פה ושם.

jekyll1

New member
אבל

מנוע " אוהב " להסתובב בסיבובים קבועים. כלומר האצות פתאומיות, עצירות, משחקים עם המצערת מקצרים לו את החיים. נכון לא הייתי סוחב את הידית עד הסוף אבל אין בעיה 85% למשך שעות. שים לב לחום המנוע אם הכל תקין המחוג לא יזוז תקלה במערכת הקרור בתנאי שהיא מבוססת על נוזל עלולה לגרום לנזק.

sagyrotem1

New member
אני לא יודע אם קשור..בJM בגז קבוע (110%)נשחקה

לי המחט (שום מטפורה) של הקרבוראטור בקצב של 1 לחודשיים....

בועז בר

New member
זה קשור לויברציות ולאיכות החומר של המחט.

קורה גם בסל"ד משתנה.

mnakash

New member
כואב לי בכיס

אז היום קוראים לזה קרבורטור הא? פעם בחודשיים? לא מתפלא שעברת ליפאני עם נפח גדול. הקודם קרע לך את הדיאפרגמה או שסתם שחק לך את ה....
הרמת גבוה גבוה להנחתה...

למעלה