נסיכה יקרה

רוזהלי2

New member
שבת שלום ומבורך


 
שבת שלום וממתק לשבת

מובא אלכם באהבה מבית חבד בנגקוק תאילנד
ב"ה
ממתק לשבת פרשת תצווה תשע"ד

ראש הממשלה מנחם בגין ע"ה נפגש מספר פעמים עם הרבי מליובאוויטש, לפני ואחרי שהפך לראש הממשלה.
בתום אחת מהפגישות שאל הרבי את בגין אם הוא יוכל לעשות עבורו טובה אישית. בגין הסכים.
הרבי סיפר לו על מכתב שקיבל מצרפת. נערה יהודיה מתכננת להינשא לגוי, והפצרותיהם ובקשותיהם של ההורים נפלו על אוזניים אטומות. בצערם הם פנו אל הרבי כדי לבקש את עצתו.
"אין לי כל ספק שאם אדם מפורסם כמוך ידבר עמה – במיוחד שאתה דובר צרפתית – היא תכבד את דבריך והדבר ישפיע עליה בכיוון הנכון" אמר הרבי.
בגין ניאות לבצע את המשימה. הרבי העניק לו את פרטי הנערה וביקש ממנו לשלוח לו את חשבון ההוצאות בשל העצירה הלא מתוכננת בצרפת.
דבריו של בגין יצאו מן הלב ונכנסו לליבה. היא החליטה לעלות לארץ ישראל ולנתק את הקשר עם הבחור הלא-יהודי. מאוחר יותר היא נישאה ליהודי ונותרה להתגורר בירושלים.
את חשבון הוצאות העצירה בצרפת שילם הרבי, כפי שהבטיח.
פרשתנו פותחת במילים "ואתה תצווה את בני ישראל", בכל התורה הניסוח הרגיל הוא "צו את בני ישראל" והפנייה כאן למשה רבנו אתה תצווה לא מובנת, הרי משה בסך הכל מעביר את דבריו של הקב"ה לעם ישראל והמצווה הוא הקב"ה?
מסביר הרבי, שתצווה זה גם מלשון "צוות" הקב"ה אומר למשה רבנו שיצוות ויחבר את עם ישראל עם הקב"ה, תפקידו של משה לעורר את האמונה הפנימית הקיימת בעם ישראל בצורה טבעית שתפרוץ החוצה ותבוא לידי ביטוי באופן מעשי, איך אנחנו מצליחים אכן לקבל את העזרה הזו של משה להתחבר לקב"ה? על ידי "וייקחו אליך שמן זית זך", לכל אחד מאיתנו יש בתוכנו פח קטן של שמן זית זך חתום בחותמו של הכהן הגדול, לכולנו יש את נקודת האמונה המפעמת בתוכנו, אנחנו צריכים לקבל את ההחלטה לתת את השמן האישי שלי למנורה הגדולה של עם ישראל וכך נהיה בבחינת "להעלות נר תמיד" שאותה אמונה שרק לפעמים אני נזכר בה תהיה איתי באופן תמידי.
הרבי שלח את שליחיו לכל רחבי העולם כדי לעזור לכל יהודי למצוא את אותו כד קטן שמתחבא לו בתוכו, כל אחד מאיתנו מכיר את ההרגשה הנפלאה שאנו חשים כשפתאום מתעוררת אותה נקודה פנימית ודוחפת אותי לעשות עוד מצווה ומעשה טוב, באותו רגע שהיא מתעוררת עלי לתפוס אותה ולא לתת לה לחזור ולהירדם אלא להוביל אותה לקדמת הבמה של חיי שאוכל להוסיף ולעשות טוב ואז נזכה "להעלות נר תמיד".
יהי רצון שבזכות הדלקת הנר האישי של כל אחד מאיתנו נזכה כבר להדליק את המנורה הגדולה בבית המקדש שייבנה בקרוב ממש.
שבת שלום
 
תודה לאל החיים טובים

זה מוזר , כי לפני כמה חודשים לפני השינה אני אומרת שמע ישראל ואחריו את המזמור ה/ רועי לא אחסר מהתהילים
האומר גם אם אלך בגיא צל מוות , לא ארא כי אתה עמדי , מרגישה שהוא שומר עלי , לכן אני לא מפחדת
זה הכח של האמונה ששומר עלי , פתחתי דף חדש עם תעודת זהות חדשה ועוד מעט יהיה יום הולדת אז החיים מתחדשים
 
למעלה