נסיך המטבעות כתשובה

starot

New member
נסיך המטבעות כתשובה

עשיתי פריסת מילים בנושא זוגיות והתשובה היתה נסיך המטבעות. לא ידעתי איך להבין תשובה כזאת בנושא זוגיות, מישהו מוכן לעזור? לא זוכרת בדיוק את הפריסה כולה, אבל התשובה הזאת מטרידה אותי.

רשף כשף

New member
כתשובה לאיזו שאלה?

מה היו שאר הקלפים בפריסה? זה רלוונטי ואי אפשר להתייחס רק לקלף אחד מתוך פריסה.

באופן כללי

נסיך/נער המטבעות מדבר על התחלות חדשות, תכנונים, מוכנות לקחת אחריות לדרך חדשה בתקווה שתוביל להצלחה ולשפע. הדרך החדשה המדוברת היא בשאלה, משום שבזוגיות אפשר לראות אותה כהתחייבות ראשונית לזוגיות, או בזוגיות קיימת אולי הליכה לכיוון אחר בכלל. יש לזכור כי מדובר בדמות צעירה וכי אולי חסר לה מן הבגרות - היא עשוייה להישבות ברעיונות שאולי קשה ליישם בפועל, להיות חסרת ניסיון, לא לתכנן דברים עד הסוף, או לשנות כיוון באמצע הדרך. בדרך כלל כשיוצא הקלף רואים עניינים שנמצאים בהתפתחות, וכי הם ימשיכו להתפתח גם מעבר לזמן בו נתחמה השאלה. הקלף יצא בעמדה המתארת את התחייבות קרובת משפחה שלי לבן זוגה בפריסת משולשי האהבה, ואכן משקפת את התחלת ההתחייבות שלה והתחלה של תהליך התבגרות שלה בקשר. בשלב זה היא עדיין לא מוכנה לצעד רציני כל כך של חתונה, אך היא שומרת על גישה חיובית ועל האפשרות לכך בעתיד. מצד שני, יש בה גם מחשבות "קטנות" של רצון למשהו/מישהו יותר טוב
מקווה שעזרתי

starot

New member
אגב

בקורס שבו אני לומדת לימדה המורה לעשות פריסת מילים ולהוציא קלף תשובה + קלף חילוץ (התומך בקלף התשובה). קצת קשה לי עם זה. האם מישהו יכול לספר מנסיונו איך הוא מתנהל עם קלף חילוץ? תודה מראש.

צ ל י ל 8

New member
קלף החילות נראה לי מיותר ../images/Emo13.gif

אם נוח לך-לכי עם זה. אם לא-אז לא.

באתר שלי שמתי פריסה

"פריסת שאלה מתוגברת" בה אני מוציא בסיכום קלף אחד שמספק בסיס לקלף התוצאה. "גירסה זו מתוגברת בקלף נוסף המתאר את הבסיס שבגללו באה לביטוי התוצאה בקלף הסיכום." בהתחלה הייתי משתמש בה, אבל היום כבר לא. אם יש קלף שאני לא מבין בהקשר שלו, אני מוציא 2 קלפים לפרט על מה הוא מתכוון. אני מוצא שיותר קל להבין שני קלפים מקלף אחד...

starot

New member
תודה על התגובות הבעיה

שלי עם קלף החילוץ הוא שאילו לא הוצאתי אותו בכלל, היתה תשובה אחת. לאחר שהוצאתי קלף חילוץ יש תשובה נוספת. אולי אם היתה הגדרה לקלף החילוץ כמו שמציע נתנאל למעלה - "הקלף מתאר את הבסיס שבגללו באה לביטוי התוצאה בקלף הסיכום " - אולי היה יותר ברור.

קלף חילוץ

אמור לחדד את התמונה שמצטיירת בקלף הלא מובן, לא לספק תשובה אלטרנטיבית, כך שלוקחים את שני הקלפים ביחד. בזמנו הייתי מוציא קלף אחד, אבל מצאתי שהוא יותר מסבך אותי מעוזר, ובגלל זה אני מוציא שני קלפים שיכולים לתאר סיפור ביניהם. לדוגמה: אם יצא בפריסת עבודה קלף המיזוג (צורך בהתמתנות והתפשרות), והוצאנו קלף "חילוץ" שש המטבעות - הוא מדגיש את הצורך להתפשרות, לוותר קצת בשביל לשמור על האיזון הכללי. לעתים יוצאים שילובים יותר מבלבלים מזה....

starot

New member
אה תודה, הבנתי. ושאלה נוספת

למשל יצא לי בשאלה על התמדה וסיום הלימודים על ידי X תשובה וקלף חילוץ - צדק ואחריו המגדל. הבנתי מכך שהדברים שנוגעים להמשך הלימודים ישקלו מחדש ולא יהיה סיום של הלימודים. נשמע הגיוני?

למעלה