נסיון שני...

turtle33

New member
תיקונים

איזה תעריף אתם ממליצים לקחת על תיקונים לעבודת תרגום? לפי עמוד, לפי שעות, או בכלל לא? תודה

turtle33

New member
נסיון שני...

שלום לכולם, שאלתי היא- האם תיקונים בעבודת תרגום זה דבר שנעשה "on the house"? איך זה עובד אצלכם?

turtle33

New member
אוקיי,

של מבקש העבודה. יש כמה שינויים קטנים, שאין לי בעיה לטפל בהם. אבל, הוא רוצה גם לשנות את הסגנון. וזה אומר יותר מסתם הגהה. וגם באופן כללי- הייתי רוצה לדעת מתי כן כדאי לגבות סכום נוסף בשביל תיקונים. תודה

hazelnut

New member
נדמה לי שכן צריכים לגבות כסף על

עבודה נוספת זו. אבל, חכי למגיהים והעורכים שבינינו (אני מתרגמת, אם כי נדמה לי שההיגיון הוא אותו ההיגיון).

בוודאי שצריך לגבות כסף...

זאת למעשה עבודה נוספת. מובן שזה בתנאי שהעבודה נעשתה כראוי והתיקונים אינם טעויות שלי. אם סיימתי עבודה, מסרתי אותה למזמין, ואחר כך הוא רוצה לערוך בה שינויים נוספים - זו עבודה נוספת. אחרת זה יכול לחזור על עצמו פעמיים ושלוש ויותר. מי קובע מתי זה סופי? לכן, כפי שראיתי למטה - צדקתם. חייבים - חייבים - חייבים להגדיר את הכול לפני שמתחילים לעבוד. אחרת זה המון כאב לב ועגמת נפש ולרוב גם הפסד כספי, כי אם זה לקוח טוב, אחרי דבר כזה הוא עלול להיעלם. סליחה, על שטף המילים, אבל כפי שוודאי הבנתם, נכוותי בנושא הזה - אבל פעם אחת בלבד. מאז אני מקפידה להבהיר הכול קודם, אלף פעמים. אני דיברתי, הו.

ST

New member
בדרך-כלל עדיף לסכם קודם

את עניין התיקונים. אם אלו תיקונים של שגיאות שאת עשית - אז נראה לי ברור שזה on the house - את צריכה להגיש מוצר מוגמר וטוב. אם אלו תיקוני סגנון והוספות שהמחבר החליט שהוא רוצה לעשות אחרי שאת כבר תרגמת וערכת - לדעתי צריך לתמחר בנפרד. אולי גלובלית ואולי עבור כל תיקון בנפרד. אבל כן, צריך להוסיף כסף. למה שתעשי עבודה חינם? לפעמים זו ממש עבודה כפולה. במקרה האחרון שהיה לי, סיכמנו שתיקונים שלי הם ללא תשלום נוסף - בעצם זה חלק מהתשלום שאני מקבלת עבור העבודה. על כל שינוי/תיקון/חידוש מעבר לחומר שאני קיבלתי בהתחלה - משלמים לי יותר. עבור חלק מהתיקונים התשלום גלובלי (כשאי אפשר לספור) וכשאפשר - למשל אם מוסיפים לך 5 עמודים לתרגום - אז אפשר לתמחר לפי עמוד. אם את מתמחרת תיקון כמו העבודה המקורית, או יותר או פחות - זה כבר שיקול שלך. לפעמים עומד פה גם שיקול של זמן, ואם יש דחיפות - אפשר לבקש (ולדעתי לקבל) יותר. בהצלחה!

turtle33

New member
תודה לכולם

עזרתם לי מאוד . תהיו בטוחים שאת השיעור של "לקבוע מראש" למדתי יפה מאוד... תודה תודה.

Eldad S

New member
אין לי מושג

אם קראת גם את תשובתי (כי העלית את שאלתך מחדש). רק כדי לוודא, אני מעלה לכאן את שאלתך הקודמת ואת התשובה שלי.

Eldad S

New member
קשה לומר.

הייתי אומר שזה תלוי במקרה, בכמות התיקונים, ובזמן שאתה צופה שיימשכו. אפשר לקחת לפי זמן - אבל אז הדבר תלוי באמון בינך לבין הלקוח, ובתמחור של שעת עבודה (כדאי לקחת לפי זמן אם התיקונים מאוד מסיביים). אפשר (ואולי עדיף) לקבוע מחיר לעמוד, ואז הלקוח יודע מראש כמה ישלם, וכך יוכל לתת את הסכמתו מראש ולא יהיו הפתעות אח"כ.

turtle33

New member
תודה

באמת פספסתי את התשובה, ואני מודה לך מאוד. בדיוק גמרתי את העבודה (אלה השעות שלי) ואני יכולה להגיד בבטחון שאני הולכת ליישם את כל העצות שקיבלתי כאן היום... ביקור ראשון דרך אגב, וכאמור- נעים מאוד.

למעלה