נסיון עם 420EX ו G3?

נסיון עם 420EX ו G3?

בעודי ממתין ל G3 החדשה שלי אני מסייר לי בפורום וקורא תגובות נהדרות על ה speedlite420Ex , הפלאש החיצוני של קנון. השאלה שבאמת מעניינת אותי האם יש הבדל גדול בין צילומי פלאש פנימי לחיצוני (שאלה מטופשת כל כך , אני יודע) אני מתכנן לצלם בעיקר פרוטרטים האם מישהו יכול לכתוב סיקור קצר על ה 420 EX בשילוב עם ה G3? האם מישהו יכול להעלות תמונת "עם פלאש חיצוני" מול "בלי פלאש חיצוני"? האם מישהו יודע היכן נמכרים בארץ פלאשים שכאלה? האם מישהו יודע האם אפשר להשיג פלאשים כאלה ביד שניה? תודה

ההבדל הוא אדיר - בין הארה ב'פנס

קטן' לעומת פנס\מאור גדול. התוצאה נעימה וטבעית יותר.למשל:פלאש בנוי שורף את החלק הקרוב של הנושא וכל היתר מסביב חשוך - פלאש חיצוני ובמיוחד המופנה בזוית,מפזר את האור והוא נופל בצורה נעימה גם על הנושא וגם מסביבו. כמובן תלוי בתוכנית החשיפה שבוחרים בה.עם החיצוני ניתן לגוון את התוצאות,עם הבנוי - הרבה פחות. בכל חנות צילום מוכרים אותם - יש רשימת חנויות בלוח המומלצים בפורום 215 (קישור מלמעלה). פלאשים יד שניה - גם בלוחות. אין לי דוגמה עם פלאש פנימי - כי פשוט לא סובלת תמונות כאלו.רק לפעמים,כשרציתי את האפקט שלו דווקא,ובמצלמה היה כזה. כדאי לגלוש לפורומים של קנון ולקרוא בו.

עוד שתיים שלוש שאלות ../images/Emo13.gif

הבנתי שה E-TTL גם יורה שני פלאשים (פרה-פלאש) , האם זה מציק כמו בפלאש הפנימי? האם העוזר פיקוס של ה 420EX עובד גם עם ה G3? מישהו יודע משהו על הביצועים שלו? דפיוזר? כמה עולה? מה המומלץ?

עוזר הפיקוס צריך לעזור,יש שיפור רב

בפוקוס בתנאי אור קלוש עם הפלאש החיצוני - במצלמות העובדות בתיאום מלא עם הפלאש.להציק?הרבה פחות,למעשה תלוי בפלאש עצמו. דפיוזר-כמה עשרות שקלים - יש של סטו-פן - בחנויות שרוכשים את הפלאש-לכל דגם הגודל שלו - מן 'כובע' המולבש על הפלאש.

למעלה