נסיון מעניין

ozitex

New member
נסיון מעניין

פנה אלי בחור טורקי נחמד (יש כאלה מסתבר) וביקש לשלם דרך פייפל מוצר מסויים מתוך אינוונטר האיביי שלי. הוא לא ביצע רכישה דרך איביי. אני שלחתי אליו חשבונית לתשלום דרך פייפל כולל כל פרטי העסקה- מספר המוצר באיביי, שם המוצר בדיוק כפי שהוא מופיע באיביי ופרטי העלות וכו'. הנחת היסוד שלי היתה שמידע כזה שיועבר דרך פייפל יחייב הופעת הרכישה באיביי אבל כלום. הוא שילם דרך פייפל את החשבונית אבל באיביי לא מופיע דבר. מה ששולם מבחינת עמלה הוא עמלת פייפל בלבד. הם ישנים בעמידה או מה?

goolgol

New member
האמת?בעיסקאות כאלו , אני תמיד לוחץ על סרוויס

אבל יתכן והם לט מסוכרנים.

ozitex

New member
הם בטוח מסונכרנים..ככה נראה לי

אני לא חושש משקיפות מלאה ואין לי בעיה לחשוף כל מכירה עם כל פרטי הזיהוי שלה.

panayotiss

New member
קרה לי גם

אין זכר לעסקה באיביי. אני הייתי הקונה ואין לי רשומה ב Won , כנראה הם לא רואים בזה עסקה של איביי אלא מן העברת כספים עסקית. מבחינתי כל עוד יש לי הגנה זה לא משנה לי. הרי גם ככה אחרי שאני פותח דיספיוט באיביי אני חייב לפתוח גם בפייפאל כדי שיהיה לו שיניים.

סייפיי

New member
קורה לי המון

עם מוכרים שאני מברר איתם אם ניתן להתאים לי ליסט מיוחד בשבילי (שילוב של פריטים מסויימים, או שינוי קל בפריט), הם שולחים לי בקשה לתשלום בפייפל מבלי לעבור דרך איביי. כמובן שזה מצריך סיכון מסויים מצדי, לכן אני עושה זאת רק עם מוכרים שניתן לסמוך עליהם. עד היום לא הצטערתי.

noam weissman

New member
כל עוד יש בקשת תשלום אין שום סיכון

כל עוד אתה מבצע תשלום כנגד בקשה לתשלום מהמוכר או העברה כספית יזומה שלך ובוחר GOODS אתה מוגן ע"י פיפאל. אתה לא תהיה מוגן במידה ואתה מעביר כספים בהעברה אישית למוכר..

סייפיי

New member
לא מדוייק

כאשר קונים מוצר באיביי ניתן לפתוח דיספיוט אם המוצר שהגיע הוא לא כמתואר, אם קונים רק דרך פייפל ניתן לפתוח דיספיוט רק אם הוא לא הגיע כלל, וכאן טמון הסיכון.

ozitex

New member
מדוייק וחצי

כשמוצר שקנית באיביי הוא אינו על פי המתואר באופן ברור, אפשר לפתוח דיספיוט גם באיביי או בפייפל. מתוך פייפל: "I received goods that are not as described for an eBay purchase. Can I dispute the payment? Question : Answer : If an eBay item is significantly not as described, you can report the problem in either the eBay Resolution Center or the PayPal Resolution Center . You may be asked to return the item to the seller to be eligible for a refund. You would be responsible for return shipping costs and would be required to use a shipping service that can be tracked online. To learn how to report a problem on eBay, sign in to your eBay account and review the step-by-step guide in the eBay Resolution Center. To learn how to report a problem on PayPal, log into your PayPal account and review the step-by-step guide in the Resolution Center. Didn’t buy your item on eBay? We may have a PayPal protection program that can help you resolve your problem. To find out about all of our protection programs, go the PayPal Security Center and click Buying Safely.

סייפיי

New member
נו באמת

ממנהל שהוא גם בעל נסיון הייתי מצפה לקצת יותר מקצועיות. הציטוט שהבאת רק מחזק את עמדתי. כתוב שם בפירוש (ואני מרגיש נבוך שאני צריך בכלל לתרגם את זה) שאם קנית פריט איביי והוא שונה משמעותית מהתיאור, אתה יכול לדווח או באיביי או בפייפל, אבל (בפסקה האחרונה) אם קנית שלא דרך איביי, אולי ישנה דרך שנוכל לעזור לך. שזה באנגלית משפטית יחצ"נית מכובסת אומר כך: אם קנית ממוכר מאוד גדול וספציפי שעומד בתנאים מסויימים ומשתתף בתוכנית מסויימת של פייפל, אז אולי תוכל גם להתלונן על מוצר שלא כמו בתיאור, אבל 99.9% מהעסקים שמאפשרים סליקה דרך פייפל לא עומדים בתנאים האלה. בקיצור, אם מוכר שולח לך בקשת תשלום בפייפל (בלי שום קשר לאיביי) ואתה מסמן כ goods אתה לא יכול לפתוח דיספיוט על מוצר שהגיע לא כמתואר, ואני מכריז פה פומבית בפורום שאני מוכן להתערב איתך על 20 יורו, אם אתה כל כך בטוח בצדקתך. את ה20 יורו אשלח לך או אקבל ממך דרך פייפל עם תצלום מסך.

ozitex

New member
כרגיל

כל חוכמולוג נוקט גישה אישית של בלה בלה ותלונות על ניהול... לא מפתיע אבל, אתה רק שוכח דבר אחד שהמנהל הסו קולד "מקצועני" בחיים לא כותב כאן דברים שלא חווה על בשרו. ואם אומר לך שקניתי מוצר שלא דרך איביי, שילמתי בפייפל, הגיע שלא על פי המתואר וקיבלתי את כספי על סמך דיספיוט? מה תגיד על זה?

ozitex

New member
אה ותודה על שירותי התרגום

ג ם הילידים כאן אינם זקוקים ל"תרגום" סימולטני או פרשני... תודה על ייצוגנו בגולה.

סייפיי

New member
אין לי תלונות על הניהול

אבל גם מנהלים לא חפים מטעויות, ואני מצפה שיידעו להודות בהן. אם תעלה פה בפורום תיעוד מפורט של המקרה בו שילמת על פריט בפייפל בלי שום קשר לאיביי, ממוכר פרטי (לא רשת גדולה סטייל אמאזון ושות'), המוצר הגיע לא כמתואר, פתחת דיספיוט על בסיס הטענה הזאת וקיבלת את כספך בחזרה, ברכותיי התעשרת ב20 יורו. שלח לי במסר את כתובת המייל שלך ועוד היום אני שולח לך. בניגוד לאנשים מסויימים אין לי בעיה להודות בטעויות שלי, ואני לא כותב דברים שאני לא בטוח בהם ב100%, ואם כן אז אני מוסיף שאני לא בטוח.

ozitex

New member
תשמע

זהו פורום בלבד. כל מה שנכתב כאן הוא על אחריותו של הכתובת. אף אחד כאן לא מחוייב להעלות כאן לא תיעוד ולא הוכחות, זהו אינו בית משפט. נכון הוא שכל אחד יכול לטעות ומודה ועוזב ירוחם. אנשים כאן לא כל מבינים את הניהול כאן. ניהול פורום אינו מתיימר להיות חף מטעויות, ניהול פורום מוגדר בניהול תקין של פורום, ויסות כותבים לא רלוונטיים ומפריעים וכן מניעת פרסומים או הודעות לא רלוונטיות באמצעות מחיקה וכלים אחרים. מבחינה מקצועית, מנהל הוא כמו כל כותב כאן, רק שיש לו תפקיד נוסף בהתנדבות. זה הכל. מה שמטריד הוא משפט מפתח שחוזר על עצמו "כמנהל הייתי מצפה...וכו". אז היית מצפה. לא תמיד ציפיות עולות בקנה אחד עם המציאות. אבל לנקוט בדרך של ירודות אישיות מהולות בציניות..תאמין לי שאתה לא רוצהלהתחרות בי בציניות, וזה גם חבל כי זה ממש לא רלוונטי. אז, בואי נשאיר את מלחמות האגו בצד ונהייה רלוונטיים. לעניין עצמו, הכתוב בפייפל הוא הכתוב. הפרשנות היא של הקורא. המציאות היא בלתי ניתנת לערעור. במסגרת תוכנית הגנת המוכר של פייפל, יש מצבים שבהם המוכר עומד בכל התנאים של התוכנית ובכל זאת נפסק לרעתו והוא מאולץ להחזיר את הכסף. אז מה אתה מסיק מזה? שגם מדיניות הגנת המוכר של פייפל לא שווה את הדיו שבו הודפסה? אז תסיק. בפייפל, למרות הכתוב בתקנון, קרה כבר הכל. מוכרים שהיו זכאים חוייבו, קונים שהיו חייבים זוכו וההיפך. העניין אינו קשיח והוא תלוי במקרה ובגורמים המעורבים בפרשה. אין אכסיומות כאן ולכן, גם הפרשנות שלך, עם כל הכבוד אינה מדויקת כי אתה לא יודע מה קרה לי או לנועם או לירון או לכל אחד אחד אחר. אני במקומך, היית נוקט קו קצת יותר צנוע ופחות מתלהם. גם אתה עם כל יכולת התרגום והצדקנות, לא יודע הכל.

סייפיי

New member
מתלהם?

רחוק מכך. אני מכיר טוב מאוד את התסכול שבניהול פורום ואת ההיתקלות בכפיות טובה מצד הגולשים ומצד תפוז, ובכל זאת מנהל הוא לא סתם גולש ולא רק שוטר. אם קיבלת את הרושם שאני יורד עליך אישית אני מתנצל, אני האחרון שמעוניין בסטיה מדיון ענייני. בחזרה לענייננו. אם אתה אומר שקרה לך מקרה כך וכך, לי זה לא מספיק. לא שאני לא סומך על המילה שלך, אבל אין באנקדוטה מספיק פרטים על המכלול השלם של הנסיבות, ויכול למאוד להיות פרט ששכחת או שכחת להזכיר שבעצם עושה את כל ההבדל. הפעם האחרונה שבדקתי הן את המדיניות ואת העניין בפועל היתה לפני חודשיים. נכון לאז, אי אפשר היה לפתוח דיספיוט בטענה שהפריט לא כמו שתואר כאשר שילמת על GOODS למוכר פרטי ללא קשר לאיביי, האופציה פשוט לא קיימת. אפשר לפתוח דיספיוט מסיבות אחרות, אבל בתפריט האופציה של Item not as described אינה קיימת. זאת עובדה. אני הראשון להגיד שאני לא יודע הכל, אבל יש דברים שאני כן יודע, ואם אתה בא ואומר לי שאני לא יודע, אז אני אשיב לך ואגיד לך שאתה טועה, ושאם אתה משוכנע בצדקתך, בבקשה ספק סימוכין לטענותיך.

ozitex

New member
דיספיוט בפייפל

לא יודע מה מופיע אצלך בפייפל שלך. בפייפל שלי, כשנכנסים ל- resolution center יש לך את האפשרויות הבאות: Didn't receive your item? Received the wrong item? Don't recognize a payment? כשלוחצים על פתיחת דיספיוט מקבלים את האופציה הבאה: Item dispute: I did not receive an item I purchased or the item I received is significantly not as described. אחרי זה- המבול.

סייפיי

New member
מכיוון שאף אחד לא יפתח סתם דיספיוט רק לצורך

אם מישהו בפורום פותח דיספיוט במצב דומה, אשמח אם תעדכנו אותנו.

למעלה