נסיון להרות

לילי173

New member
נסיון להרות

אני מקווה שאני לא צריכה לחזור כל הודעה על העבר שלי (זה מתיש גם ככה אני עושה את זה עם כל רופא) סליחה על ההקדמה. הופניתי לטיפול אצל רופא פריון של מכבי דר' מנשה שהאמת לא עשה עלי את הרושם הכי מלהיב. להזכירכם לאחר שנתיים של נסיונות ללא הצלחה, החלו כאבים , אובחן אנדו' עברתי ניתוח אצל סוראנו לפני חצי שנה בו הוצאו הנגעים בשתי השחלות והרחם שבסופו ולאחר מאמץ ניתוח לא פשוט נצפה זרימת גז דו כיווני בחצצוצרות. לאחר עוד כמה חודשים של נסיונות כושלים הגעתי למנשה. דבר ראשון שאמר שלמרות הניתוח ממליץ לבצע צילום רחם כי זה לא אומר שהחצצוצרות והשלחות תקינות ואז נחסוךף זמן ואולי צריך ישר להגיע להפריות. אני התנגדתי נשלחתי לכל הבירורים הדרושים חוץ מזה. בשבוע שעבר עשיתי אול' אגן קטן ע"י רופא מכבי נאמר לי שהכל תקין: עובי רירית הרחם, ונצפו זקיקים בשתי השחלות היום בבוקר עשיתי מעקב זקיקים ע"י טכנאית מכבי נכתב שרירית לא אחידה שהיא רואה ממצא חשוד ברחם כותבת פוליפ ואחריו זימן שאלה, שחלה ימנית אין זקיקים כלל שמאלית יש. נראה לי מאד מוזר בהפרש של כמה ימים בודדים כזה הפרש בין שתי בדיקות איך יכול להיות? היום חשבתי לעצמי כמה זמן כל דבר לוקח מה לעשות שאני מבזבזת זמן יקר אולי אני לא מטפלת בעצמי במקומות הנכונים? האם עלי להגיע לרפואה פרטית? האם עלי להגיע למרפאה בתה"ש? האם לא יעזור כלום חוץ מהפריה ואני כל כך לא בטוחה שאני יכולה לעמוד בזה ? קשה לי כך כך עם זה שאיך זה לא קורה לבד. יש לי הרגשה כבדה אולי אני סתם משלה את עצמי ולא יהיה לי עוד ילד? אולי אני לא נלחמת מספיק ומוותרת..לא יודעת מה לעשות.

זואילי

New member
הי לילי

הייתי לוקחת את כל הבדיקות האחרונות מאז הניתוח וחוזרת לייעוץ אצל סוריאנו. לא הבנתי אם נותחת בפרטי או ציבורי, אבל מדוע אינך נמצאת במעקב אצל רופא אנדו? כדאי מאוד ללכת פעם ב 3 חודשים לבדוק מה העניינים (או בתכיפות גבוהה יותר, ע"פ הרגשתך). אם את חושבת שאת מבזבזת זמן יקר אז אולי שווה לשקול מעבר לרופא פרטי בכל ענייני הפוריות. לפעמים מצליחים לקצר את הדרך לIVF בשיקלול כל הנתונים ותמיכת הרופא המטפל. אבל אם עלייך לעבור את ה"דרך" הבירוקרטית של 6 הזרעות ומתוכן איזה 3 עם הורמונים, אז צריך להתמודד גם עם זה. זה שוק גדול לגלות שצריך עזרה של רופאים בשביל דבר כ"כ טבעי כמו הריון. אבל זה בכלל לא כזה מובן מאליו. יש לך מטרה, ובה צריך להתמקד, על אף הכאב הנפשי הגדול. רק את יודעת מה את רוצה ובאיזו דרך להגיע לשם. חזקי ואמצי, עוד לא ניסית הכל. מוקדם לאבד תקווה

לילי173

New member
טיפולים

את הסרת הציסטה מהשחלה והסרת ההידבקויות שזה מה שהיה בניתוח עשה סוראנו בפרטי. הןא לא אמר לי לפנות לתה"ש ולא אמר להיות במעקב.האםאני צריכה לעשות אחרת? אחרי הניתוח החלטתי לנסות עוד 3 חודשים בלי עזרה הוא אמר לי להודיע לו מה קורה אבל לא עשיתי את זה משום מה. ממה שאני קוראת פה אני מבינה שסוראנו לא מטפל באי פריון ובכל מקרה אני צריכה לפנות למומחה בנשא אז האם יש טעם לחזור אליו? אני לא מבינה כל כך בפרוצדורה של הטיפולים מה שאת אומרת זה שסהכ מבצעים 6 הזרעות ומתוכן 3 עם תמיכה הורמונלית? האם זה לא מחזיר ומחמיר את המחלה?האם יש הורמונים מסוימים שמותאמים לחולות אנדו' ספציפית מינונים וכו'? מה לגבי שאר הדברים שציינתי במייל שלי הראשון האם יתכן הפרש בין שתי בדיקות האם יתכן שהשחלה הימנית שלי לא מבייצת לא תקינה?

זואילי

New member
קצת סדר

קודם כל תפרידי, יש אנדו ומעקבים כל כמה זמן לראות מה המצב, ויש ענייני פוריות - לזה צריך למצוא מומחה פוריות, ורצוי אחד עם "זיקה" לאנדו. אז את יכולה לחזור לסוריאנו ולעדכן אותו שניסית 3 חודשים ספונטני ללא הצלחה ולהתייעץ איתו איך להמשיך, ולשוחח איתו על המימצאים, שלצערי אני לא יודעת לענות לך לגביהם. קחי בחשבון גם סטיות במדידה או עיניים לא מספיק מיומנות (גם קורה לצערנו הרבה). מה שקורה, "לפי הספרים" הוא שעד גיל 35 אומרים לזוג שינסה שנה להרות ואם זה לא מצליח מתחילים בירור. מגיל 35 נותנים כבר חצי שנה. אבל לך יש אנדו, וכל נסיון שלא הצליח זה ווסת ושיגשוג של האנדו. אז צריך להתקדם. האם בן זוגך עשה בדיקות זרע? האם עשית פרופיל הורמונלי מלא ביום 2 או 3 למחזור? זה בייסיק בבירור פוריות. שוב, לצערנו שימוש בהורמונים הוא מחיר לא קל שאנחנו משלמות עליו כשאנחנו מנסות להרות, ולכן חשוב שרופא הפוריות יבין באנדומטריוזיס כדי להתאים לך מינונים. אין תרופות ספציפיות לנשים עם אנדו. ההורמונים הם אותם הורמונים. אני חושבת, ואני בדעת מיעוט, שאנדואית בטיפולים צריכה רופא פרטי. אם את יכולה לעמוד בזה כלכלית, אז תחשבי על זה.

למעלה