נסיון לדיון

odery

New member
נסיון לדיון

כאשר אדם נהרג בפיגוע,ממהרים אנשי ימין להצהיר שמותו לא היה לשוא/לחינם,שעכשיו יבנו ויקימו ושואבים ממנו כוחות וכו'. (לא חסרות דג' שבהלויה עצמה בני המשפחה אמרו שהוא סמל ודג' ומותו לא היה לשוא) מה פרוש מותו לא היה לשוא? ברור לנו שאלוקים לא לוקח מהעולם הזה כאלה שלא הגיע זמנם(למרות שיש יוצאים מן הכלל שהכניסו עצמם לסכנה וכו') אם נבנה ישוב שלם חדש,זה יחזיר אותו לחיים? המוות שלו משתלם יותר אם מיישבים את הארץ? איזה כוחות אפשר לשאוב ממת? הוא לא יאמין יותר,הוא לא יפעל יותר הוא מת..ולא רק שהוא מת,הדבר שהאמין בו יותר מכל לקח אותו. אז המוות כאן על אדמת הארץ הוא לחינם?! (אני לא מדברת על חיילים שנלחמים כאן לטובת כלל ישראל)

הרואיזם

New member
מותו לא היה לשווא

זה כואב קשה אבל לא סתם... יש מטרה כלשהיא... אם הם לא הם היו שם אז זה היה אנחנו בתל אביב או ירושלים.. המטרה היא ליישב ראת הארץ ולהגן עליה והמתנחלים מגנים עלינו בזה שהם מתיישבים שם ושאף אחד לא יבלבל המוחין שבגללם יש פיגועים .. אנחנו צריכים להוקיר להם טובה על זה לא כמו הלינץ התיקשורתי שהם סופגים היום... שנראה במהרה בביאת גואל צדק אמן...‏[לא הרבי מלובביץ]‏

אם נתייחס

לסוגריים בסוף, אז אני יכול להגיד לך שאתה כופר לא פחות(אולי יותר) מפלמוני כי לחכות למשיח אבל להגיד שהוא לא יהיה אישיות מסוימת זה כפירה...כי אם במת זהוא המשיח אז יוצא שאתה כופר במשיח, האמונה הפשוטה היא שלומשנה מי זה המשיח אבל העיקר שיבוא כבר...

הרואיזם

New member
התכוונתי

על המשיחיסטים שטוענים על הרבי שהוא המלך וכו הרי כל בר דעת יודע שהם שוטים

לא,

אתה יותר טוב... תאר לך איזה פאדיחה שיבוא המשיח בעז"ה ותגלה להפתעתך שזה הוא... אוי לה לאותה בושה!

הרואיזם

New member
לא

הורדתי מגדלותו של הרבה.... רק מכאן ועד לסגוד לא זה רחוק מידי.... ... ו

אז אתה צריך להיזהר

במילים שלך.... זהבאמת לא משנה מי המשיח.... העיקר שיבוא כבר. ובטח שלא יבוא בזכות דיונים טפשיים שכאלה

אין התכוונתי!תחזור בך ממה שאמרת

וכי ראית מישהו ראוי יותר ממנו? ובכלל אתה צריך לכבד דעות שונות ממך ולא לזלזל אז אל תקרא למשיחסטים שוטים!תתנצל

הרואיזם

New member
מי שמעלה לתורה את הרבי

גם אחרי שמת ועושה לו ימי הולדת ומקום במזרח אז מבחינתי הוא שוטה או תינוק שנשבה... ולא אני לא מוריד מגדלותו של הרבי

חח אתה כזה שוטה

אתה צריך לכבד דעות של אחרים ולא לצאת בקריאות מטופשות כגון:מת. וכן הרבי עונה על הסימנים של הרמב"ם שמגדירים מיהו המשיח.אז כל עוד לא למדת את הנושא עדיף שתשתוק ולא תראה את הבורות..יש מלא ספרים שמדברים על הנושא ומוכיחים אתזה אחת לאחת.

קובי 9

New member
לדעת חלק מהעם

המתישבים הם כמו חיילים ויותר ,כי הם מרצון ולא מפקודה מלמעלה בלי רצון בדרך כלל.

למה ברור לך שאין מיתה לפני הזמן ?

הלחינם מתפללים "ואל תקחנו מהעולם הזה קודם זמנינו"? מה גם למרות שאין מיתה בלא חטא, עכ"ז "ויש נספה ולא במשפט" כך שצריך לדאוג שבאמת מותו לא יהיה לשוא. אם לא מטעם כבוד המתים, אז מטעם כבוד החיים.

הרואיזם

New member
בלה בלה בלה

תגיד להיות כופר ושמואלני והומו הולך ביחד תמיד.... למה? תמיד הטרידה אותי השאלה הזו

שפתיים יישק

עם בטויים עדינים שכאלו ממקלדתו של חרדי, עדיף כבר להיות חילוני.

מלי79

New member
הי ,, הדרך האמצעית הכי טובה

לא צריך להגזים לכאן או לכאן צריך לכבד את דעת הנפטרים על קידוש ה' מצד אחד ומצד שני לא צריך להיות קיצונים ולומר שהם גרמו לזה בישיבתם שם אני מאמינה שהמות הוא לא לחינם ויש סיבה וודאית לזה, רק שאנו עדין בדור של הסתר ולא נדע את התשובה האמיתית עד לבוא גואל ו...געגעתי

למעלה