נסיון לא מוצלח.

mm130

New member
נסיון לא מוצלח.

החלטתי לנסות לצבוע ציורים שלי בפוטושופ. סרקתי ציור והתחלתי בעבודה. אני לא מכיר את התכנה, וזה נסיון הצביעה הראשון שלי. השתמשתי במברשת פשוטה ושיחקתי עם השקיפות. כפי שאתם רואים, אני צריך ללמוד את העניין. אולי אחד הפוטושופיסטים יעלה טוטוריאל לצביעה פשוטה של ציורים סרוקים? אני אודה על כך מאוד. בינתיים, הציור הסרוק ואחריו הצביעה.

mm130

New member
והצבוע.

*מתחיל להתחרט שהעלתי אותו לפורום בכלל*

mm130

New member
אוי ואבוי.

כ"כ הרבה צבעים בפחות מדי מקום. קצת מתחרט שהעליתי, למרות שאני מקווה שזה ישתלם אחרי הביקורות הבונות.

moshikgulst

New member
אל תתחרט

ואל תתבייש אף פעם בציורים שלך, רק מי שעושה ומראה לאחרים לומד. אני חושב שבגדול הצבעים שבחרת מאוד נעימים לעין ומראים על אינסטינקטים נכונים בבחירת הצבעים. ייקל עלייך אם תנסה לצמצם כמה שיותר את פלטת הצבעים למינימום ולנסות לצבוע דבר ראשון ללא גוונים רבים ויותר בראייה רק של הצבעים הבסיסיים שלך. לאחר מכן כדאי שתחליט באופן חד משמעי על מקור אור. הוא יכול להיות אחד, כמה מקורות ומאיפה שתחליט. אני ממליץ להתבסס על צילום או ראייה אם קשה לך להחליט איך האור נופל על האובייקטים. כרגע זה נראה כאילו האור הוא בצבע צהוב, אז לאחר מכן אתה צריך לחשוב איך האור משתלב עם הצבע הטבעי של היד והבובה. כל מה שאני הצעתי עכשיו נכון אם אתה רוצה לצבוע בצורה שהיא בעלת זיקה לריאליסטי-נטורליסטי ולמציאות. בנוסף, אתה צריך לחשוב על התאמה בין האור והגוונים של הבובה והיד. למשל, זה נראה כאילו האור מבריק על המצח של הבובה. ביד לעומת זאת האור יוצר צבעים צהובים- משהו פה נראה לא מתאים או לא עשוי נכון עד הסוף. קיימת גם הרגשה מיימית משהו בגלל האופי השקוף של הצבעים. בחרת פה לא לצבוע במשטחים גדולים אלא בנגיעות קטנות. כל זה סבבה לגמרי, אבל רק אם זה ככה בגלל שזה מה שאתה רוצה שיקרה. אני חושב שאם "תעיז" יותר ותצבע משטחים יותר גדולים אז התחושה של הצביעה תיהפך לחזקה יותר ובעלת נוכחות. זהו :) מקווה שעזרתי במשהו ולא בלבלתי יותר מדי.

mm130

New member
תודה רבה,

לקחתי לתשומת לבי ואנסה לשפר. בזמן האחרון לא רואים אותך בפורומים, או שזה רק אני?

ophler

New member
לא ביקשתי רשות, אז אני מבקש עכשיו

אבל רציתי לנסות פעם אחת על אמת. צבעתי את הציור בפוטושופ, אז אם אתה מסכים אני אעלה גם את הציור הצבוע. לקחתי את הציור שלך וניסיתי לצבוע אותו מחדש בפוטושופ, ע"פ הסברים בכל מיני מקומות. אני אסביר: התחלתי בלהפוך את שכבת הרישום ל overlay (כמו שהסבירה הגולשת הנפלאה pipidi לפני ימים אחדים). אח"כ, כל פעם יצרתי שכבה חדשה, מיקמתי אותה מתחת לשכבת הרישום ועבדתי כך: בעזרת הלאסו בחרתי את השטח הרצוי (למשל הגוף) ואז מילאתי בעזרת הדלי. אח"כ עבדתי עם ה dodge וה burn כדי ליצור נפח, עומק וכהויות. ניסיתי לשמור על קירבה לצבעים שהשתמשת בהם. (אם תרצה, אני אעלה גם את השלבים.) אגב, יש טעות אנטומית במבנה היד או שיש קטע לא ברור בציור באצבעות האחרויות: קמיצה וזרת. אני ייצרתי אותן מקופלות. (אני חושב שזה עדיין לא מדוייק). לדעתי יצא לא רע, להעלות או לא? אופלר

mm130

New member
אני אשמח לראות את הציור

וגם את השלבים. תודה

ophler

New member
זה הציור

את השלבים אני אעלה בערב או מחר (אני לא בבית) אני יודע שיש קצת בעיות עדיין

pipidi

New member
../images/Emo45.gif נראה טוב!

דעתי בנושא צביעת רישומים שכאלה, אני לא יודעת אם אחרים חושבים ככה, אבל בעיני זה נראה כמו רישום צבוע, לא כ"ציור". כלומר השפה של הקוים ושל הצבע לא מתחברת לי. אני חושבת שבעבודה כזה שהקוים מאד שולטים בה, כדי או לעשות לזה גירסא צבעונית ללא הרישום, או לפחות חלק מהרישום (זה נראה לי "מיותר" לשים גם הצללות בקווים וגם צבע שהוא כהה יותר באותו איזור) או לצבוע באותו שיטת של הרישום, כמו עפרונות צבעוניים למשל, או להביא את הקווים עצמם גם לצבעוניות, שלא ישארו שחורים על גבי צבעי ה"רקע". זה דעתי בכלל לגבי צביעת ציורים בשיטה הזו, לא ספיציפית לאיך שאתה צבעת OPHLER.

ophler

New member
טנקס' ../images/Emo24.gif

אני די מסכים איתך. ולמעשה גם קצת עם ג'ימי. אני לקחתי את זה כניסיון, משהו שראיתי שעושים ולא ניסיתי מעולם. צביעה כזו היה לה יותר מקום אם הרישום היה נעשה בקונטור אחיד והחלטי. (יכול להיות שבגלל זה כמעט לא צבעתי שום דבר שלי. הקו המחפש). מצד שני ההצללות ברישום לא תמיד הספיקו לי, למרות שהרבה פעמים הרגשתי שההכהיה וההבהרה ממש מיותרות. זה בהחלט רישום צבוע, ואני מסכים שיש פער בין הרישום לצביעה וגם פער בשפות. בסה"כ זו הייתה התנסות נחמדה בשבילי (לא היה לי יותר מידי מה לעשות בעבודה). תודה על המחמאות PIPIDI
אופלר

בהתחלה ראיתי את הציור והוא היה ממש

יפה,אחר כך קראתי את ה"הסבר" על הציור, ועכשיו הוא נראה חרא... איך אתה יכול לגיד כאלו דברים על הציור שלך??? מה?, אתה מנסה שיגידו לך כמה שהוא יפה, או כמה שהוא מכוער? תעלה את הציור, תסביר שזה פעם ראשונה בפוטושופ, ותקבל ביקורת, אל תיתן לעצמך ביקורת כל כך מחורבנת!

j i m m y

New member
אל תתחרט על ציורים שהעלת לפורומים

אלא אם כן אתה נתקל באנשים שנותנים ביקורת כמו שאתה נותן. הציור חביב ביותר, אפשר לראות את הקו האישי שלך פה. היד קצת בעייתית, אבל בקטנה. כשאתה צובע ציור אתה צריך לצמצם את הקו החיצוני (הקונטור) או לחלופין לגבש אותו לקו אחד בעובי משתנה. כל הקטע עם קו כמו שלך הוא שאתה יכול להשתמש בקו כאמצעי הצללה, במקומות שבהם עבדת יותר על הקו אתה עושה צבע יותר כהה (כמו שיעצו לך כאן להשתמש בכלי ה Burn) ובמקומות שפחות אתה עושה בגוונים יותר בהירים. פשוט מאוד.

mm130

New member
ג'ימי,

הייתי לוקח את הביקורת שלך ברצינות, אבל ראיתי ציורים שלך.

j i m m y

New member
הייתי לוקח את מה שאתה אומר ברצינות

אבל ראיתי ציורים שלך. וברגע שאתה מצייר ככה כף יד, אז כל מה שנותר לי לחשוב הוא שבטח מרביצים לך אפילו בבצלאל.

guyx

New member
טוב אין לי הרבה להגיד שלא אמרו לפני

אבל הצביעה שלך לא גרועה כמו שאתה חושב... זה די מוצלח, חוץ מאולי יותר מדי סגול ביד, והכתמים על הפנים של היצור... בלי להתייחס לכמה היד מצוירת נכון או לא נכון... ועוד משהו. אם אתה מבקש ביקורת בונה, תהיה בטוח שאתה מסוגל לקבל אותה. בנאדם השקיע מהזמן שלו כדי לנסות לעזור לך לשפר משהו שעשית, אז אל תגיד לו "הייתי לוקח את הביקורת שלך ברצינות אבל ראיתי ציורים שלך". זה ילדותי, מעצבן וכפוי-טובה.

mm130

New member
תודה על הכל,

חוץ מקטע האחרון. בגלל התחייבות אני לא אפרט, אבל לא מדובר במשהו סתמי.

למעלה