נסיון לאתר בעיית חומרה

נסיון לאתר בעיית חומרה

מחשב לא עולה. לאחר נטרול של הHD אלו התוצאות מנסיון טעינה מUSB (מצ"ב תמונה).

רעיונות מה לגגל? (גיגול של שלוש השורות האחרונות העלה המון חומר לא רלוונטי).

נתון נוסף

live usb שמבוססים על אובונטו לא עולים
live usb של dsl linux מצליח לעלות (מתלונן על io error מול /dev/sdb שאינו קיים, אבל עולה).

P I N E

New member
בדיקה

אני הייתי מכניס את הודעות השגיאה המלאות שאתה מקבל כמו שהם. אולי מישהו נתקל בזה.
האם ניסית להכנס במצב כניסה של init level 1 ?
האם קראת על תופעת הקרנל פניק של ההפצה שלך? אולי יש דברים שאתה יכול לעשות.
יש אפשרות שתנתק את הדיסק ותשים חדש עם os חדש ותעשה mount לדיסק הישן ? בתקווה שתוכל ללמוד על מה שקרה בלוגים .
ובסוף להציל את המידע הקיים.
אם ממש בא לך להתעמק, תנסה לייצא את המכונה הפגומה לדיסק וירטואלי ואז תוכל לשחק איתה ואולי להגיע לפתרון

תודה ...

את הודעות השגיאה המלאות הכנסתי, התוצאות ברובן לא מתאימות למצב.
אני לא מנסה להציל את המערכת או מידע מהכונן, אלא להשמיש את המחשב. הודעות השגיאה שצילמתי נוצרו בהפעלה של כמה live-usb על בסיס אובונטו (אובונטו, מינט, easy-peasy).
בעזרת dsl הכונן כבר מחוק ומפורמט לEXT2.
ניסיתי לפרק בלי להרוס, אבל במחשב הזה לא הצלחתי להגיע למיקום הפיזי של הכונן (נטבוק EEEPC ישן). ניטרול שלו בbios לא משנה כלום.

P I N E

New member
אולי..

אני זוכר שקראתי שהeeepc , הוא לא "באמת" מחשב רגיל, אלא משתמש באמולציה לדמות סביבת עבודה של מחשב נייד , יכול להיות שחסר לך השכבה המתאימה להמשך ההתקנה ?

לא מדובר על התקנה, אלא על אתחול

וככל הנראה גם בבעיית חומרה. עד יום שני שבוע שעבר הרצתי עליו easy peasy ללא כל בעיות.

BravoMan

Active member
אני חושב שמדובר בבעיה עם כרטיס מסך:

זאת על סמך העובדה שהשגיאה קשורה ל-drm ו-frame buffer (אם נתעמק בשורה האחרונה בפלט).

אך מעבר לזה אין לי מושג איך לנסות לגשת לזה, למעט אולי לנסות לעלות את ההפצה ב-"מצב גרפי בטוח".

עדכון

הבעיה היתה בזכרון. הפצות "דלות זכרון" הסתדרו, הפצות "עשירות" - קרסו. הזכרון הוחלף והמחשב שב לעבודה תקינה.

תודה לכל מי שניסה לעזור.

למעלה