נסיון לאבחון עצמי

LittleJohnny

New member
נסיון לאבחון עצמי

שלום לכולם, אני חי עם איזו בעיה, אמנם לא בעוצמה גבוהה אך מעניין אותי לחקור אותה ולהשתפר. במסגרת עבודתי אני נדרש להתמודד עם מצבים מסובכים ומסוכנים הדורשים קור רוח וחשיבה בריאה בזמן אמת, תוך ניתוח מצבים ולקיחת החלטות של חיים ומוות. אני עובד בסביבה שלא משאירה מקום וזמן לדוש במה שהיה אלא דורשת ממך להסתכל רק קדימה ולהציל את מה שיש מהמצב. את כל אלה אני עושה בצורה טובה מאד ומהווה דוגמה לאחרים. הסיפור חוזר על עצמו במצבי "חירום" בחיים מסוגים שונים - תקלות בטיולים, חבר אן בן משפחה שזקוק לסיוע מיוחד וכו'. מנגד, כשמדובר בקושי שאינו חיים ומוות אני מגיב אחרת לגמרי ולא תמיד מצליח לחשוב בצורה חיובית וקרה. דוגמא אקטואלית אחת היא שעברתי לאחרונה מקום עבודה, מיוזמתי. המקום החדש אינו בטוח מבחינה תעסוקתית כמו קודמו וידעתי שאני לוקח סיכון מסויים, על מנת להנות מתירונות אחרים שהוא מציע. לאחר שהגעתי למקום החדש גיליתי שקיימת בעיה כלכלית והעסק לא דופק כמו שסיפרו לי והמשרות שלנו מוטלות בספק. אני מבלה את הימים האחרונים במחשבות חסרות תועלת של "מה יהיה" ו-"איזה אידיוט אני" וכולי. ברור לי שזו לא הדרך הנכונה להתמודד עם המצב, הראש מבין את זה טוב מאד. למרות זאת, אני לא מצליח להשתחרר מהמחשבות השליליות ומחוסר השקט הנפשי. אני מנסה להשתמש בדרכי חשיבה מהתחום המקצועי, על מנת לחשוב בצורה בריאה ולסדר לעצמי את הדברים בראש ולצאת מההסטריה, לפעמים זה עובד ולפעמים לא. קשה לי להתמודד עם אי הוודאות ואני חש חוסר סבלנות ורוצה כבר לדעת מה יוליד יום. אני כן פועל באפיקים נוספים וכבר מחפש את העבודה הבאה אבל היא כרגע לא מעבר לפינה. אציין שיש לי משפחה תומכת ובת זוג מקסימה ואולי יש כאן אספקט נוסף - כשיש לי "למי לבכות" אני עושה את זה. בעבודה אין לי למי לבכות ו"הכל עלי" ואז אין לי אולי את הפינוק של אמא או בת-זוג ליפול עליה בהיסטריה ולהיות קצת ילדותי. אולי אני עובר תהליך של חישול והתבגרות והפעם הבאה כבר תהיה קלה יותר? אשמח לשמוע את דעתכם.

גרא.

New member
Little Johnny,אתה עובר לאחרונה תהליך של חיטוט

מחשבתי,מעין חשבון נפש.תהליך שהוא כנראה עצמי עוצמתי,המציף אותך במחשבות שליליות,יוצר אי שקט נפשי וכנראה,ואת זה לא ציינת במפורש,אולי לא פוגם בתפקוד היומיומי שלך,אבל מקשה עליך להתמודד עם אי הוודאות שהמחשבות מובילות לקראת העתיד.אי אפשר לאבחן בצורה תקפה את מצבך בלא להכיר אותך,את הנסיבות ואת התוצאות.יחד עם זה,על פניו,אתה מתאר מצב מינורי אומנם של מחשבות טורדניות כפייתיות,כך יתכן שאתה נסחף לתוך הפרעה מהסוג של OCD .ואם זה הכיוון,יקשה עליך להתמודד בעצמך עם המחשבות ,עם ההשלכות,ועם המטרד שזה יוצר לך.לכן ההמלצה היא,לפנות לטיפול בגישה קוגנטיבית התנהגותית.

LittleJohnny

New member
תודה

מחיפוש שטחי בגוגל הגעתי לערך בוויקיפדיה של טיפול שכלתני-רגשי ולערך של עוותי חשיבה ומאד התחברתי לתיאור הבעיה. אני רוצה לחשוב שאני לבד אוכל לעבור את התהליך, מתוך זה שאני מודע לבעיה ובעל יכולת ניתוח טובה, שאני בד"כ משתמש בה בתחומי חיים אחרים. יש לי גם את הכוח להגיד לעצמי שהנה אני עצוב או חרד, וזה בסדר וטבעי במידה מסויימת, אבל בוא נסתכל על זה רגע מהצד וננתח את זה כאילו זו היתה בעיה של מישהו אחר. אני רוצה להאמין שהמחשבות הרעות פוחתות ככל שעוברים הימים וככל שהמחשבה הרציונלית תופסת את מקומה הראוי. "לשמחתי", עד לפני כמה חודשים הייתי אני בצד ה"מטפל" עם חבר קרוב שאיבד את עבודתו, ישב בבית חודשים רבים ולא האמין שיהיה לזה סוף. הוא כבר מזמן הסתדר ולאחרונה הוא מזכיר לי את כל הדברים שאמרתי לו והיו כל כך נכונים ושהוא לא היה מסוגל להאמין בהם בזמנו. המשפט שהכי מלווה אותי כעת הוא: "יהיה בסדר בסוף, השאלה היא כמה חרא אני אצטרך לאכול עד אז". זאת אומרת שעברתי מזה שסוף העולם קרב לזה שאני מודע לזה שיהיה בסדר, רק שמטרידה אותי המחשבה על התקופה שתעבור עד שזה יקרה. אני מקווה שגם את המחשבה הזאת אני אצליח להעלים. אשמח להתיחסותך. שוב תודה.

למעלה