נסיגות...

נסיגות...

יש לי בן שנולד פג- שבוע 34 1900 גר´. מגיל 3 חודשים עד גיל 6 קיבל טיפולים בפיזיו´ ורפוי בעיסוק . הקשיים העיקריים היו סירבול מוטורי ויתר תחושתיות. כיום הוא בן 7.5 ויש לי תחושה שהוא נסוג מבחינה תיפקודית האם זה יתכן? תודה מראש

יופי אבל האם את יכולה ליעץ לה?

מהנסיון שלך האם ראית תופעה כזו בעבר במה זה התבטא לאן זה הוביל וכו´... טל

עטרה ב ט

New member
יכול להיות שבגלל שזמן ממושך הוא

לא היה בטיפול (שנה וחצי ?) יש תופעות שחוזרות ושהוא צריך בהן תמיכה. השאלה שלה מאוד כללית ואי אפשר לענות עליה ברצינות.

גלי ק

New member
אולי תספרי...

באיזו כתה הילד, איך הוא משתלב בה (לימודית, חברתית), מה המורה אומרת על התפקוד, ובעיקר- ספרי באילו תחומים את רואה את הנסיגה (נסי לפרט קשיים ספציפיים ולא לתת הגדרה כללית כמו "סרבול"). ננסה לעזור... גלי

תודה...

הילד עולה לכיתה ב´. מבחינה לימודית, תפיסה והבנה הוא טוב מאד. מבחינה מוטורית מתקשה בכתיבה כתב יד מאד לא ברור מאד מתוסכל ולא מוכן/מתקשה לכתוב ב"כתב גדולים". לעומת זאת מצייר ברמה גבוהה. הסירבול תתבטא בריצה הזרועות "מתפזרות" לו לצדדים. הוא ניתקל בחפצים ומפיל דברים- ביחוד בזמן הארוחות. מבחינה תחושתית הוא אמנם לא חזר להקיא כבער, אך נמנע מלשתות מיצים טבעיים (הסיבים מגעילים אותו, לא דורך על דשא... בנוסף אני מזהה תופעה שלא היתה מעולם: הדיבור לו לא ברור. הוא בולע אותיות ובזמן ההגיה נדמה כאילו לא משתמש נכון בשפתים ובלשון.

עטרה ב ט

New member
קרה משהו אצלכם או אצלו בזמן האחרון?

יכולה גם להיות סיבה רגשית לנסיגה כזאת.

גלי ק

New member
כדאי לפנות לאיש מקצוע

מהתיאור שלך נשמע שיש קשיים בכמה תחומים- מוטוריים, תחושתיים ורגשיים. ההפרעות הפתאומיות בדיבור והבעיה המוטיבציונית סביב עניין הכתיבה עשויים, כפי שכתבה עטרה, להצביע על קושי רגשי. כדאי לבדוק האם היה אירוע בבית או בבית הספר שיכול היה לגרום לזה. אם לא, (ואולי גם אם כן), לדעתי שווה לפנות למרכז להתפתחות הילד (בעיקר אם כבר היה מוכר במרכז כזה),ואם לא מרכז אז לפנות לאבחון של איש מקצוע בתחום הרגשי (פסיכולוג/מטפל באומנות)- וגם של מרפאה בעיסוק (נשמע שעדיין יש בעיות תכנון תנועה, תחושה וגם כתיבה. יתכן שיוחלט על עוד סדרת טיפולים או שתקבלו המלצות לעבודה בבית). כמובן כל מה שנאמר כאן הוא בעירבון מוגבל כיוון שקשה לחוות דעה בלי לראות את הילד... (ובדיוק מהסיבה הזו כדאי שאיש מקצוע יראה) מקווה שעזרתי גלי

למעלה