נסיגה תמנע פיגועים?

נסיגה תמנע פיגועים?

אני לא חושב כך....... ומסתבר שראש החמאס אפילו מכריז שלא יהייה כך......... http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2930844,00.html

Roobie

New member
נסיגה חד-צדדית, לא הסכם שלום

וא-זהאר יכול להמשיך לקשקש עד מחר, ראינו איזה יעילות יש לחמאס ברצועת-עזה בפעולות טרור נגד אזרחי מדינת ישראל. הנסיגה לא באה להתחנף לראשי החמאס, אלא להגן על מדינ ת ישראל, הגיע הזמן שתקלטו את זה. אגב, תמיד דיברתם על הפן הכלכלי שישראל לא תוכל לעמוד בו בנסיגה - אתמול פורסם כי מדינות העולם יממנו אותה. הלך לכם עוד טיעון.

החמאס ברצועת עזה

כיום החמאס ברצועת עזה לא מצליח לפעול בזכות המצאות צה"ל ברצועה ופעולותיו בעומק הרצועה. כאשר נברח מהרצועה, החמאס יוכל לשוב ולשקם את עצמו ותוך זמן קצר שוב תתחיל לשמוע על פיגועים וטילים מתעופפים.

Roobie

New member
רגע...

אחד הטיעונים המרכזיים של מתנגדי ההתנתקות היא שאנו לא נצא מעזה, כי אנחנו גם ככה לא נמצאים שם. הלא כן? והסיבה שבגללה החמאס לא מצליח להוציא פיגועים היא העובדה שצה"ל שומר מסביב לרצועה+הגדר. כשלא יהיו שם התנחלויות (במהרה בימינו) יותר כוחות יוכלו להגן מסביב לרצועה, ואם יהיה צורך ממשי (ולא סתם רצון להראות לעם שהנה אנחנו עושים משהו) אז תמיד יהיה אפשר לעשות פעולה בעזה, אם כי אני מאמין ומקווה שלא נזדקק לכך. לילה טוב ושבוע טוב.

אכן כן

אנחנו לא נמצאים בתוך עזה אלא ברצועת עזה. מהעיר עזה כבר יצאנו. אם נצא מרצועה, מה ימנע מהמחבלים לשגר טילים על ערי ישראל? היישובים היהודיים ברצועת עזה לא פוגעים באף אחד. פעם השמאל נהג להגיד שאם נעקור יישובים, יהיה שלום. היום, אחרי שכבר ברור שגם אם נעקור את כל היישובים ביש"ע לא יהיה שלום, השמאל כבר שכח ממזמן מדוע הוא רוצה לעקור יישובים. אתה יכול להסביר לי למה לעקור יישובים יהודיים זה טוב? אתה הורס את חייהם של רבע מליון איש! התירוץ של "מסכנים חיי חיילים" הוא דבילי לחלוטין. כולנו מסכנים את חיינו בכך שאנחנו בכלל נמצאים בארץ ישראל. מאז הקמתה ועד היום ישראל נלחמת על עצמה ועל כל יישוב ופיסת אדמה. אם במלחמת העצמאות לא היינו מסכנים את חיינו למען יישובים בנגב או בגליל, היום גבולות הארץ שלנו היו מתל אביב עד נתניה. אני יכול ללכת אף רחוק יותר ולהגיד שלו לא היינו "קיצוניים מטורפים המסכנים את נפשנו ואת נפשי אחינו", אשר מתיישבים "בין אוכלוסיה ערבית ענקית" בגליל ובדרום הארץ, בכלל לא היינו זוכים בנגב ובגליל לפי תכנית החלוקה של האו"ם!!! אם כן, הטענה של סיכון חיי חיילים היא אטומה לגמרי ורק מראה עד כמה הארץ לא חשובה לחלק מהעם שלנו.

אבל האם דרוש וכדאי...

לסכן הרבה חיי חיילים על ישובים קטנטנים שבהם יושבות מעט משפחות? זו שאלה שאני מתלבטת לגביה מאוד... אני פשוט מנסה לבדוק טוב טוב את האפשרויות ולהיות מציאותית... היה טוב מאוד אם חלק מהעם היה הולך להתיישב בשטחים, ככה זה היה מצדיק את המצאות החיילים, לא? לדעתי צריך לעודד התיישבות ביש"ע בכל מחיר, אבל ניראה לי שאחרנו את המועד...

לא על כל יישוב

יש יישובים כמו נצרים שבאמת נמצאים בין אוכלוסיה פלשתינית גדולה. אני חושב שהשארות ביישובים כאלו היא לא חכמה, כי בכל מקרה, בכל הסכם שלום שלא יהיה, אני מאמין שאין סיכוי שאנחנו נוכל להשאר שם. אבל יש יישובים כמו גוש קטיף או כמו כמה יישובים בצפון הרצועה, אשר מהווים גוש של יישובים יהודיים ולא נמצאים בין אוכלוסיה ערבית. אם תסתכלי על מפת הרצועה, תראי ששלושת היישובים הנמצאים בצפון הרצועה מחוברים לגמרי לישראל. לטעון שהם נמצאים בין אוכלוסיה ערבית זה כמו לטעון שאשדוד נמצאת בין אוכלוסיה ערבית. אני לא מוצא שום סיבה למה לעקור את היישובים ולטרנספר את כל היהודים שנמצאים שם. הכל בגלל איזשהו קו הפסקת אש שהיה לפני 40 שנה??

רונאל1

New member
ישראלידע מכדור הארץ, האם שומע?!

1. ממתי בדיוק צה"ל נמצא בעזה? 2. האם המצאות צה"ל ברצועה, ולא בעיר עזה, מנעה שיגור קסאם אחד ממחנות הפליטים? לא!. 3. פעילות צה"ל העיקרית, היא באמצעות מסוקים (גס וואט - הם ימשיכו לפעול גם אחרי ההתנתקות) ובאזור המנהרות הרפיח. צה"ל כמעט שאינו נכנס עם חי"ר למחנות הפליטים שמשמשות מחסן התחמושת וההתארגנות של החמאס. בקיצור, ההתנתקות טובה לכולנו ובפרט למתנחלי רצועת עזה עצמם. הם ייהנו מבטחון אישי גבוה יותר בנגב, ולא יישנו חיסולי משפחות חטואל. ולא תאמין, אפילו מותם של כמה חיילים בשנה ייחסך.

Robert Peterson

New member
מה שהו אכן רקוב ברפובליקת פלפאל

והרקוב הוא השלטון .יש לנו עם נפלא הצבא - צבא האלוקים וצבא העם בו זמנית ואף אחד לא היה מצליח להביס אותנו לא הינו עומדים איתנית על זכותינו לארץ הזאת בכבוד ובגאוה.אין תקדים בהסתורית האנושות כאשר מנהיג הלאומי באיזה שהו מקום בעולם וויתר בהתמדבות על שטחי ארצו כדי ליצור לאויב אכזרי ובלתי מתפשר " רצף טריטוריאלי על מנת שיוכל להקים לעצמו מדינה על חשבון בטחוננו ועצם קיומנו.איו תקדים במדינות דמוקרטיות כאש מנהיג נבחר ע' מפלגתו ויצאה נגת אותה מפלגה בניגוד לרצון חבריה ומצעה והמשיך לשלוט כאילו לא קרה כלום !אין מקום בעולם שבו ראש ממשלה פיטר שרים כדי ליצור רוב מלכותי להעברת רעיו שרין לא רוב באותה הממשלה וגם ניסה להחזיר לשלטון את יריבה הפוליטית של מפלגתו שהעלתה אותו לשלטון למרות יריביו הובסו בבחירות דמוקרטיות ודרכם האידיאולוגית נדחתה ע' רוב הבוחרים.לזה קוראים בשם " דיקטטורה " והדיקטטורות הן תמיד רקובות. הגיע זמן לעם לומר את דברו!

למעלה