נסיגה בגמילה?

1אילת2

New member
נסיגה בגמילה?

בני בן 3.9. גמול מחיתולים מאז גיל שלוש. לפני שבועיים התחלתי בעבודה חדשה. הוא נמצא עימי, אבל מקבל פחות תשומת לב. קצת לפני תחילת העבודה, הוא החל להשתין בלילה. אציין שבד"כ הוא אינו משתין בלילה כלל ואף מסוגל להתאפק זמן רב (כשהוא קם בבוקר הוא מחכה לפחות שעה לפני שהוא ניגש לשרותים). לא כל לילה, אבל פעמיים- שלוש בשבוע הוא משתין במיטתו. השבוע הוא החל להשתין במכנסים בשעות היום. זה קורה לפחות פעם ביום. לפעמים הוא בדרך לשרותים, לפעמים לא. אני לא מבינה מה קרה לו. היום גם "ברח קקי". ייתכן שמדובר בבעיה גופנית? איך לעזור לא להתגבר?

אלדורית

New member
מצד אחד

הרטבת לילה ופספוס ביום אצל ילד בן 4 הם לא ביג דיל. מצד אחר, אם הוא היה "יבש" לגמרי תקופה ארוכה ופתאום את מזהה נסיגה ברורה (כפי שאכן עולה מדבריך) אז זה באמת מדליק נורונת אדומה. יכול להיות שזה קשור במתח הנפשי שאת שרויה בו עם התחלת העבודה החדשה ובירידה ביחס שהוא מקבל, אבל ליתר בטחון, אולי כדאי לבדוק עוד כיוונים (האם יכול להיות מקור נוסף למתח הנפשי, בגן, למשל או ביחס לאדם אחר שהוא נמצא איתו בקשר).

1אילת2

New member
גן אין, אביו נעדר למשך מחצית השבוע

(כולל לילות) בשבועיים האחרונים. אין שינויי התנהגות נוספים.

אלדורית

New member
אז זה יכול להיות שילוב של שני

הגורמים: גם לך יותר קשה וגם אביו התחיל להעדר בדיוק באותו הזמן. חוץ ממה שציינת בנוגע לשליטה בצרכים יש עוד התנהגויות מעוררות חשד? אם לא, אז לא נשמע לי שיש סיבה לדאגה. הייתי מטפלת בפספוסי היום והלילה בצורה עניינית (מנקה או עוזרת לנקות ולהחליף ולא מעירה משהו מיוחד, חוץ מאולי גילוי אמפתיה מינורי, אוי, לא נעים--אבל לא משהו מעבר לכך). מעבר לכך הייתי מנסה להקדיש יותר תשומת לב אליו ככל שניתן. תעדכני בעוד שבוע?

לאה_מ

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם אלדורית

גם אני הייתי בודקת קודם כל כיוונים אחרים, אבל אם את משוכנעת שאין שם בלום, אז בעיקר לנסות להכביר תשומת לב, וכן להתייחס ולומר שאת יודעת שקשה לו, ולנסות למצוא פתרונות איך להקל עליו את הקושי הזה.

כרמית מ.

New member
הייתי עושה גם

בדיקת שתן. אמא שלי תמיד אומרת, שלפסיכולוגיה יש זמן. קודם כל צריך לפסול בעיה פיסית (בעיקר את המסוכנות יותר, ובעיקר אם הבדיקה כל כך פשוטה ולא פולשנית). אמנם דלקת בדרכי השתן פחות נפוצה אצל בנים, במיוחד בגיל הזה (בינקות יש יותר גם בגלל מומים במערכת השתן וגם בגלל ברית מילה), אבל היא קיימת. רק לשים לב היטב, כי אבחון יתר הוא קל מאד ומזיק מאד, במקרה הזה (ואם חלילה יוצאת תשובה חיובית, תתיעצי. יש לנו נסיון.)

למעלה