נסחפתי קצת...

אלי פלס

New member
נסחפתי קצת...

כולנו (אבל אני לוקח אחריות על עצמי) נסחפנו קצת בימים האחרונים... הגיע הזמן שננסה להחזיר את הפורום לייעודו. פורום יוצאים בשאלה. פסח מתקרב: בשנה הראשונה ליציאתי בשאלה, ליל הסדר היה עבורי עוד לילה שגרתי. בליל הסדר החילוני השני שלי, "ביליתי" בבית החולים אחרי שבצהרים עברתי תאונת דרכים. את ליל הסדר השלישי שלי עשיתי אצל המשפחה המאמצת שלי (שגם עליהם אני ארחיב בהזדמנות אחרת). זה היה ליל סדר מוזר... היה שם בשר וחלב, לחם/פיתות/חלות וגם מצות. ואפילו קילו של מצות שמורות, עגולות, היו שם. האבא הביולוגי שלי (שלא רצה לפגוש אותי) השאיר לי ב"היכל מנחם" בירושלים קילו מצות ואני לקחתי אותן משם... אין לי מושג עדיין מה אעשה השנה. מה אתכם?

MAYA20

New member
יחי החיים הכפולים

אני מתכוונת מצד אחד להפוך את הבית כדי למצוא כל פירור ומצד שני לאגור מספיק חמץ לשבוע במקום בטוח (לידול אני מקווה שלא אכפת לך להיות מקום בטוח)

פעם אמר לי בחור שלמד איתי

"אצלינו בבית אין חמץ שעבר עליו הפסח. גומרים את כל הפיתות בחול המועד"

אני אישית

אהיה תקוע בבית ובליל הסדר אבלה עם כל ה"כת" של אבא שלי שעושים סדר ביחד תוך חומרות שגובלות בפאתולוגיה גמורה (בעל הסולם, יו נואו...). בחול המועד אני מקווה לעשות משו, אולי אצא לאנשהו עם ידידה שלי. אולי יהיה מפגש... מה דעתכם?

כבר אמרתי פעם

אבל בפסח הראשון והשני שלי, אחרי היציאה, קפצתי לבקר ידידה בתל-אביב, ושם דאגתי לאכול חמץ. אבל מאז, כבר "גדלתי" וזה לא ממש חשוב לי ה"חמץ", יש לי מספיק "חמץ" בנשמה... מפגש זה רעיון טוב

מטאור38

New member
הפסח שלי

אלי אח שלי כל הככוד על היוזמה "להחזיר את הפורום ליעודו" אז השנה אני אצל ההורים שלי. הולך לחוות פסח כשר.ושמח? הולך לשמוע שאם אני הייתי במצרים סביר להניח שלא הייתי נגאל! אני יודע מה יקרה לי. אני יעשן קצת לפני הסדר, ואת הסדר המעושן שלי אני יעביר במחשבה על : למה 4 בנים ולא בנות? מה אומרים באמת לתמה שלא יודעת לשאול? את פתח לה? אני ינסה לשכנע את האחינים שלי, שהחורים במצות זה סיפור יציאת מצרים בכתב ברייל. אחרי 4 כוסות אני כבר ידמיין את בתיה בת פרעו מושה אותי ממי הנילוס הסוערים.מחייכת אלי וקורה לי משה.ולפני שאני מבין מה קורה היא שולפת במהירות ומנסה להניק אותי...ואני בשלי.לא מוכן לינוק בפגישה הראשונה. וכל נשות מצרים שולפות דדיים..... >מטאור אוהב להשתעשע "בדד"(לא בפגישה הראשונה)<

אחר

New member
4 כוסות לחיי יוזמת המפגש../images/Emo48.gif../images/Emo48.gif../images/Emo48.gif

וגם את החג הזה אני שונאת ../images/Emo10.gif

כל כך הרבה מתח לקראת החג, ההורים שלי קונים ביצים ותפו"א בכמויות שמתאימות לצבא ההגנה, אמא שלי מגיעה ממוטטת לליל הסדר ובקושי מצליחה להשאיר את העיניים פקוחות וכולנו צריכים להיות שמחים ומאושרים. שלא לדבר על הטקסטים בהגדה שאני לא ממש מתחברת אליהם... איזה כיף שהשנה אנחנו בצד של סאקומסקי. שם עושים ארוחת ערב נעימה בכלים חגיגיים, בד"כ אין מצות אבל גם לא לחם (אם בכל השנה לא אוכלים לחם בארוחת ערב אז גם לא בפסח) וה"הלכה" היחידה שעליה מקפידים היא קניידלך במרק. חג שמח!

ברוריה2

New member
ליל הסדר-זכרונות../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif

אמא שלי פיתחה מנהג שקונים ספרי קריאה חדשים לכבוד החג והיתה מחביאה אותם שלא נגמור אותם לפני פסח. התירוץ שלה להוצאה הנכבדת הזו היה שמכיוון שהילדים אצלינו קוראים ספרים תוך כדי אכילה, כל ספרי הקריאה בבית הם חמץ ועל כן בל יקראו ובל יראו. כך יצא שעם הכנס החג (לי היה יתרון על אחי הגדול כי הוא היה צריך ללכת לבית כנסת), היתה התנפלות רבתית על ספרי הקריאה החדשים שנמשכה בד"כ כל הסדר. מזל שהיו מפות ארוכות בשולחנות כי את כל הסדר העברנו בקריאה מתחת לשולחן. כך זה היה במשך שנים. עד שהספרים החרדים שאמא שלי היתה קונה כבר לא עניינו ואז פשוט הייתי פורשת לישון.

טוב

New member
ואני דווקא התחלתי לאהוב את ליל הסדר

נמצאים כולם אצל ההורים שלי, האחיות שלי משתכרות ומתחילות עם השטויות שלהן, אבא שלי שר את שירי פסח במנגינות ברזילאיות, ואני נרדמת על הכתף של בעלי. מה רע?

anat80

New member
או.. רק דיברתם על פסח

ואמא שלי התחילה להגיד שאני צריכה לסדר את החדר שלי סוף סוף ולכבוד הפסח גם לעשות ניקוי יסודי כולל חלונות... אני שונאת את פסח בגלל כל הבלאגן של לפני, זה תירוץ של ההורים שלי לנקות את הבית. השנה תכננתי להיות באנגליה ולחזור לארץ ביום של ליל הסדר, אבל לא יצא.. ליל הסדר השנה אני אהיה בקיבוץ דתי אבל זה דווקא טוב, ככה לא צריך לשמוע את כל ההגדה כי יש הרבה אנשים ואף אחד לא שם לב..

haimcn

New member
כמה טוב להיות מחוץ לבית...

(ולפני ותוך כדי פסח במילואים...
) אבל, זה לא שאני לא רוצה לנקות את החדר שלי בבית...

spinoza

New member
אז פסח !

אני אוכל כשר לפסח, למה ? כובע !
אני ניזכר שנה שעברה הייתי בקניון הגדול של פ"ת. והכל- ה כ ל היה כשר לפסח: טוסטים , וופלים, עוגות, עוגיות, לחמניות, בורגר ראנצ´ים,ביסלי גריל, ביסלי בצל, אוכל סיני נהיה לי סחרחורת, אמרתי וואוו בטוח היה יציאת מצריים , ובטוח שזה משמעותי, תיראו איך הקניון הזה עושה שמיניות באויר בשביל החמץ, ברחתי משם כל עוד רוחי בי. רק שאני מהמקילים, אין לי כוח לנקות אז מפקיר את הכל (טריק הילכתי), רק שאין לי כוח לאשכנזים ולשטויות שלהם עם הקיטניות, אני מהמקילים, כולל במבה, מילקי ומרגרינה. >> עברנו את פרעה, נעבור גם את זה ? <<

למעלה