אני אגיד לך למה. |מתוסכלת|
זה הכל השפעה של הסטיגמה. קיימת דעה שלילית כלפי מחלות נפש עוד מימי התנ"ך. לצד התפתחות הדעה השלילית קיימים גורמים פנימיים שמסייעים לשימוש הסטיגמה. המוח האנושי נוטה לייחס אירועים שליליים לקבוצות מיעוט. סינון מידע סלקטיבי מסייע להצדקת המעדות הקיימות וכך משמר את העמדה השלילית. "נתינת" (לשון עממיתף עמך הסליחה) הסטיגמה מעלה את הדימוי העצמי בקרב בעלי הערכה עצמית נמוכה, ומבחינה כלכלית מסייעת בתחרות על משאבים, משום שכך הסטיגמה גוברת בחברות תחרותיות ובמצבי מחסור כלכלי. מה שקורה פה, it's clearly הראשון. בעצם לא נכון. זה כבר הפך לסלנג, ואם את לא עושה עבודה על הנושא אז אין לך שום סיבה לכעוס כמו שאת לא יכולה לבוא למישהו שקורא לחבר שלו "משוגע" (כמו ב"וואו, הפתעת אותי, משוגע. משוגע.") ולשאול אותו "ואתה חושב שהוא באמת לוקה במחלת נפש? אתה לא חושב שאתה פוגע באוכלוסיית נפגעי הנפש הסובלים מסטיגמות? ד"א, אני יכולה להפנות אותך לאתר שתובע תצורה למי שמזכיר בתקשורת חולי נפש/מחלות נפש/משוגעים ודומיהם כמילת גנאי. ולמי שתוהה מה לעזאזל..... אני מקלידה את העבודה שלי של ה4 יחידות על הנושא הזה. למחר. אני מתוסכלת וברגע שאני מגישה אותה אני לא רוצה לשמוע יותר על מחלות נפש לעולם. לעולם!!