נניח ש...

נניח ש...

הייתם מגלים שבגן של ילדכם יש ילד, שאביו רוצח פסיכופט (שכרגע נמצא בכלא). אצלנו זו לא שאלה היפוטתית, אלא מצב אמיתי. מה הייתם עושים, לו ילדכם היה מבקש להתארח בביתו של אותו ילד? ומה לגבי הקשר ביניהם בגן? לכאורה- אין לפקוד בנים על עוון אבותיהם. למעשה- הבית הוא בית מאוד מאוד בעייתי בגלל הסיבה הזו ונגזרותיה. אז מה??

אוי ואבוי!!../images/Emo2.gif

האינסטינקט הראשון שלי הוא לומר: למה להעניש ילד שגם ככה לא צפויים לו חיים קלים בעל כורחו?? תוכלי לפרט מה ז"א בית בעייתי (ציינת שהאב בכלא). יהיה לי יותר קל להגיב עם עוד פרטים.

הייתי מזמינה את הילד אלינו

הוא בטח לא אשם במעשי אביו. אולי היה לי קשה לשלוח את בני לשם, אבל לארח אותו אצלינו? למה לא?

אפרתש

New member
עם יד על הלב -

לא הייתי מעודדת את בתי להתידד איתו. לא הייתי מרחיקה אותה ממנו, אבל גם לא מעודדת. אם היא תרצה להזמין אותו הביתה, אאמץ כל תירוץ לבטל התוכנית ("קבענו שנלך לגן השעשועים"). ללכת לאותו ילד הביתה - אני מאד נגד. אם הוא מאד רוצה, תלכי איתו. תראי מה קורה בבית. אם את מתרשמת שזה בית מסוכן או השפעה רבה - שימי וטו. אם את מתרשמת לחיוב - תמשיכי ללכת איתו. אף פעם לא לבדו. זה נורא לא יפה מצדי. צריך לתת לילד צ'אנס. אבל אני מודה שבקטעים האלה אני "הגן האנוכי" בכבודו ובעצמו. קודם כל, להגן על ילדיי. יחד עם זאת, לא הייתי מסיתה אותה כנגדו.

מירי,

New member
אבל האבא בכלא- לא?

בית בעייתי? איך את מגדירה בית בעייתי? פעם גם משפחות שההורים היו גרושים נחשבו מאוד בעיתיות.... מן הסתם הייתי מאוד עוקבת אחרי הילד שלי ועלת תוצאות הביקור שלו שם....

נראה לי שהייתי

מזמינה את הילד אלינו. ואם ההזמנה להתארח אצל אותו ילד היתה חוזרת שוב ושוב , אז נראה לי, שאפשר ללכת ביחד, ולראות מה בדיוק קורה שם.

למעלה