נניח ומשחקים Startrek

Blue Beetle

New member
אתה צודק, אבל בכל זאת

אכן נראה שהיא סדרה קשה למשחק ובינתיים נגענו רק בפן בעייתי אחד שלה. אבל יכול מאד שזה בגלל שאני פשוט לא מנוסה בהרצה / משחק של כאלו דברים.

נכון שרוב קרבות החלל בסדרה הן לא החלק המעניין, אבל יש להן פוטנציאל כביר להיות כאלו במשחק. השאלה היא איך מתגברים על שצצות על מנת שקרב כזה באמת יכול להתנהל.

לשחק דמויות שקשורות לצי זה אפשרי. אבל אז מאבדים את רוב מה שהופך את הסדרה למה שהיא ואולי עדיף כבר לשחק בעולם מד"ב אחר.

DDN

New member
חשבתי על פתרון

הקפטן הוא דב"ש בשליטת המנחה ו/או דמות שחקן בשיטת ROUND ROBIN - כלומר, כל פגישת משחק (או פרק) שחקן אחר משחק את הקפטן בנוסף לדמות שלו.

Blue Beetle

New member
יש בעיות עם הפתרונות הללו

כאשר הקפטן הוא הדב"ש - כדמות הדומיננטית על הספינה שמקבלת את ההחלטות, אם המנחה ישחק אותה לשחקנים לא יהיה הרבה מה לעשות. למנחה יהיה קשה מאד להימנע מ- railroading או שכל העסק יהיה לא אמין.

Round Robin - אני חושב שהשיטה הזו לא פותרת את הבעיה, אלא הופכת אותה למקומית יותר. במקום שלרוב השחקנים לא יהיה מה לעשות ברוב קרבות החלל, לרוב השחקנים לא יהיה מה לעשות בתורות.
בעיה נוספת היא שדמות הקפטן לא תתפתח אם כל פעם ישחק אותו שחקן אחר. כדמות דומיננטית ומרכזית כחלק מצוות הגשר, זה די הורס את האווירה.

שאלה תאורטית?
במשחקי תפקידים, מבחינת כוח (במשחק) יש חוסר סימטריה מובנית בין המנחה לשחקנים ומניחים סימטריה בין השחקנים לבין עצמם. האם הסימטריה בין השחקנים היא בהכרח דבר קדוש? האם משחק בו אין סימטריה כזאת יכול להיות מוצלח (בהנחה שהשחקנים בוגרים מספיק כדי לא לעסוק בתחרות השתנה לרחוק)?

major mouse

New member
ננסה בכל זאת

הדבר ראשון שהייתי עושה לפני שהייתי מריץ קרבות חלל זה לחפש בשיטות מד"ב בכלל וסטאר-טרק בפרט ולראות כיצד הן מתמודדות עם האתגר

יש את מלחמת הכוכבים ק20 שהיא דיי מוצלחת ולא רחוקה ממו"ד שכולם מכירים.

בקשר לתפקידי השחקנים במהלך קרב חלל: הייתי מכניס אלמנטים נוספים לקרבות בנוסף לקרבות בין ספינות, למשל:
1. הספינה ניזוקה בצורה קשה וצריך לפנות אנשי צוות פצועים.
2. בנוסף לקרב המתרחש, יש פלישה של אוייבים שהשתגרו לסיפון.
3. הפוגה בקרב, מושג איזון בו שתי הספינות מאיימות אחת על השניה וצריך למצוא דרך מתוחכמת יותר להשיג יתרון.
4. הקרב מתרחש מעל פלנטה בה יש צוות נחיתה שמחכה לחילוץ אבל לא ניתן לבצע שיגור מאחר והמגינים מורמים.

יש עוד הרבה דוגמאות שרובן הופיעו בסדרות עצמן. כפי שציינתי, הקרבות עצמם הם לא העיקר בסטאר-טרק. הם עוד חלק במכלול הגדול.

Blue Beetle

New member
צעד מתבקש

ואני אעשה אותו כשאני אשים את ידי על עותק של SW d20.

אבל בכל זאת,
Startrek ו- Starwars הם ז'אנרים מאד מאד שונים.
אפילו שב- Starwars יש חלליות וטכנולוגיה מתקדמת, ב- Starwars האווירה היא הרבה יותר אפית / פנטסטית - הרבה יותר קרובה למו"ד מאשר ל- ST.

DDN

New member
אבל

הרבה פעמים בסדרה, הספינה מגיעה למצב שפיקארד (או רייקר) מבקשים הצעות.
ואז דאטה מציע את שלו, וורף מציע את שלו וכו'
קרו כבר גם מקרים, שפיקארד נתן הוראה, ודאטה אילתר משהו אחר (בתכלס, נראה שדאטה הוא היחיד שמותר לו לאלתר על פני פקודת הקפטן)

אבל, השחקנים צריכים להכיר את המכניקה של מסע בין כוכבים.
לדעת מה ההבדל בין פייזר לפוטון/קוונטום טורפדו,
לדעת מה זה טרייקורדר, מה הוא עושה ואיך להשתמש בו
וכו'

למעלה