נניח והייתם נתקעים על אי בודד...

2a2p

New member
ראיתי פעם בטלוויזיה.

שברגע שאין לך אוכל כמה ימים חלק מהמוח מתחיל להתנוון... ואז את עושה הכל כדי לשרוד. אז התשובה חד משמעית

veganghi

New member
אנו צמחונים ואנו חיים על אי בודד

אני מרגיש שאנחנו צמחונים ושאנחנו חיים על אי בודד

נו באמת...

אז הייתי הורגת את החיה ושורדת עוד כמה ימים ואז מה? בסופו של דבר היו נגמרות גם החיות ואז הייתי מתה ממילא אז בשביל מה? עד שיש חיות שיכולות לחיות באושר באי נידח בלי שבני האדם יבואו ויחרבו להם עוד פיסה קטנה של שלווה, גם את זה להרוס? וואלה הייתי תולה את עצמי כדי לגמור עם זה צ'יק צ'ק ולא הייתי הורגת חיה. ועזבו אינסטינקטים וכל החרטא הזאת. אני לא רואה את עצמי הורגת חיה. אין מצב. בחיים! איך אפשר? הרי אני גם לא יודעת איך להרוג חיה בלי לגרום לה סבל אז זה בטח יהיה מוות אכזרי בשבילה אם אני יצטרך לרוצץ לה את הגולגולת עם אבן או להטביע אותה או משהו כזה. תהיו מסוגלים לתפוס חיה ולהרוג אותה במו ידיכם? אין מצב.

tombenarye1234

New member
אני חושב שזאת בכלל לא שאלה

של זב"ח... תמיד כששואלים אותי "מה היית עושה אם...", אני עונה שהייתי עושה אותו דבר בנוגע לבני אדם. בעיני, אני לא רואה הבדל בין השאלה של "האם היית במצב השרדות רוצח אדם" לבין השאלה של "האם היית במצב השרדות רוצח פרה". לשאול כיום אדם שמבין שלבע"ח יש זכויות "האם הוא היה אוכל בשר פרה במצב קיצוני?" (נניח והתשובה היא כן), ואח"כ להגיד "אה, אז בסדר לאכול בשר", זה מגוחך כמו שאני אשאל אם היית אוכל בשר אדם במצב קיצוני (ונניח והתשובה היא כן), ואז אני, בזכות התשובה שלך, אצדיק קניבליזם (שהרי אם היית רוצח במצב השרדותי אדם, למה שלא תרצח אותו ביומיום?)

adash20

New member
אין אפילו מה הלתלבט

בחיים לא הייתי מסוגלת פיזית להרוג יצור חי, ולא משנה אם הוא אדם או בע"ח. גם אם הייתי על סף גסיסה... וחוץ מזה זה כבר ממש מגעיל אותי לאכול בשר. אני מעדיפה לחיות על צמחים וללקט זרעונים.

nina88

New member
אם כבר "אבודים"..

אז קייט (
) צמחונית =) ואני לא רואה את עצמי צדה.. פשוט לא:/ וגם לא אוכלת תולעים וכאלה:/

אני הייתי מעדיף למות.

אני לא רואה שיש לי זכות לקחת חיים של יצור אחר בשביל החיים שלי, זה כמו לגנוב לו את החיים. אני חושב שאם מקרה כזה קורה למישהו, זה אומר שאין שם אוכל וגם החיה צריכה לאכול, ככה שאחד מהם ימות בכל מקרה, אז הכי הוגן לחכות לראות מי ימות קודם, ואם זאת החיה אז שהאדם יאכל אותה, ואם זה האדם שהחיה תאכל אותו. למרות שאישית גם אם החיה הייתה מתה לבד הייתי מעדיף למות מלאכול את הגופה שלה.

פוEט

New member
היה סרט פעם על

אנשים שנתקעו באיזה הר ואכלו אחד את השני בכדי לשרוד אז.... חוץ מזה יצר ההשרדות הוא היצר הכי חזק שישנו ,אין ספק שבנאדם יעשה הכל כדי לשרוד גם אם זה מנוגד לאמונותיו

skin blues

New member
הם אכלו את הגופות של מי שמת

קוראים לסרט "לחיות", והשירשור הזה באמת הזכיר לי אותו.

בוא אני אשאל עוד שאלה...

נניח שהיית נתקעת באי בודד, שיש בו רק מקדונלס שמספק רק המבורגרים והכל בחינם, ולא היה לך מה לאכול, היית אוכלת שם

לקשמי

New member
לכל הציניים

ואלה שאומרים שהם לא היו צדים/מעדיפים למות/וואטאבר, יש לי שאלה: האם פעם נקלעתם למצב כזה? קרה לכם פעם שנקלעתם לאי בודד או כל מקום אחר שבו לא היה מה לאכול והיו רק בעלי חיים? הייתם במצב שהייתם צריכים לשרוד?

למעלה