נמשים

הפולגרי

New member
נמשים

יש לי נמשים על הפנים.לא רבים אבל גם לא מעטים. התחלתי בזמן האחרון למרוח מקדם הגנה על הפנים.על האיזורים שבהם יש לי נמשים. האם זה יגרום לאי היווצרות של נמשים חדשים,ובנתיים הקודמים יתהדו ? ושאלה נוספת.האם יש תזונה מסויימת שעוזרת להיפטר מנמשים ?או דברים אחרים? תודה לעוזרים..

נמשים ומסנן קרינה

העובדה שיש לך נמשים היא הוכחה שהגוף נותן כי כמות קרינת השמש אליה אתה נחשף היא רבה מדי בניגוד לאמונה הרווחת - החשיפה לשמש לא קוראת רק כאשר הולכים לים אלא יום יום יש שני סוגי נמשים: 1. נמשים שמופיעים לראשונה בילדים גינגים או בלונדינים עם צבע עור בהיר (שבד"כ לא מצליחים להשתזף כי הם נשרפים לפני כן) לאחר חשיפה לשמש ונעלמים בהדרגה לאחר הפסקת החשיפה. צבעם בד"כ חום בהיר, וקוטר כל אחד 2-3 ממ (בד"כ לא יותר מ 5 ממ) . בצורה שלהם - עגולה או אובלית והגבול סדיר או מזוגזג 2. נמשים שמופיעים בגילאי ה 20 -30. גם הם מופיעים בד"כ בבעלי צבע עור בהיר - אבל מופיעים גם באנשים שיכולים להשתזף ולא רק בכאלה שנשרפים תמיד והם לא מופיעים אחרי חשיפה בודדת לשמש אלא תוצאת חשיפות חוזרות לשמש. צבע השער שלהם לא חייב להיות בהיר או גינגי, הנמשים הללו באו וישארו לתמיד. הם יכולים כן להתכהות לאחר חשיפות רבות לשמש ולהתבהר אם תחדל החשיפה. הם גדולים יותר בקוטר - בין 5 ממ ל 15 ממ וצורתן אינה בהכרח עגולה. לסיכום אם תגן על עצמך מהשמש - הדבר ימנע הווצאות נמשים חדשים אבל לא בהכרח יעלים את הקיימים דבר נוסף, בהנתן נמשים רבים - הדבר מגדיר אותך כמי שספג כמות קרינת UV בכמות רבה ולכן בסיכון להתפתחות מלנומה שהינו סרטן עור מסוכן שהדרך היחידה כיום להתמודד איתו בצורה טובה היא לאתר אותו בשלב המוקדם. לפיכך עליך לפנות לבדיקת רופא עור באופן תדיר . בהצלחה ד"ר קובי פסח

הפולגרי

New member
תודה רבה.אשמח לאבחון המקרה שלי.

אני ילד בן 15.שיכול להשתזף וגם בלי קרם הגנה להגיע למימדים מאוד גבוהים של שיזוף,וממש להשתזף..(2 הורים ממוצא אירופאי בולגרי ופולני). הנמשים שלי מאוד קטנים.וצבע השיער שלי הוא שחור. אשמח אם תאבחן את המקרה כשאוכל להיפטר מהמנשים. תודה רבה..

למעלה