זה עניין של גישה לא כולם רואים ב-8
זה עניין של גישה לא כולם רואים ב8 גביעים נטישה במובן הרגיל של המילה. לדעתי הבעיה הארץ שלנו היא שאין ריבוי של גישות. כולם בסופו של דבר הם תלמידים של יואב בן דב בגלגולים שונים. גידי גלבוע, גילה בוים ומורים רבים מסתמכים על הגישה שלו. חשוב לי להבהיר כי לדעתי יואב בן דוב הוא מורה גדול, מרצה נפלא וקורא בקלפים מדהים, אולם אני מאמין שצריך להיות פתוחים לגישות נוספות ולשאוף להתפתח. המצב לפעמים יכול להיות כל כך מגוחך שגם אלו שטוענים שהם אנשי "ריידר קלאסים" ונאמנים לדרכו (לא שהבנתי מה אומרת הצהרה זו כיוון שוייט לא השאיר מורשת ברורה של גישה ופרושים) כמו גילה בוים למשל, עדיין מסתמכים על המקורות הישראליים ולא על כתביו שלו. כך למשל קלף 7 חרבות מצטייר כקלף של ערמומיות ובוגדנות בעוד שכשארתור וייט מתאר את הקלף בספרו הוא מתחיל את תאור הפרוש שלו בחמש מילים: תכנון, ניסיון, משאלה, תקווה ובטחון. לא כולם רואים את הקלף 7 חרבות כקלף של ערמומיות, אפילו ארתור אדוורד וייט (המכונה בשם ריידר) לא רואה את זה כך, אבל כנראה שהסופר האלמוני הזה לא ממש "נחשב". בפועל נוצר מצב שכולם "נעולים" על אותם הפירושים, אלא שבעולם הגדול יש גישות שונות ופרושים שונים לקלפים שונים. לינדה גולדמן שהוציאה את הספר tarot made easy, למשל, רואה את קלף 3 חרבות כקלף של הצלחה בתחום הזוגיות, שחר הזהב לא רואים את ההתאמה של קלפי החצר כפי שהקורא בקלפים הישראלי (כולל אותי במקרה הזה) רואה, גו'ליה שרמן ברוק וליז גרין (שעוסקת גם בטארוט ולא רק באסטרולוגיה, דרך אגב) מציגים פרושים קצת שונים. יש מאות חפיסות קלפים וזה אומר שיש מאות גישות וכל אחד רואה את זה אחרת. אם גו'ליה שרמן ברוק וליז גרין היו רואים את הפירושים כמו שוייט רואה, הן לא היו מציירות חפיסת קלפים אחרת. אחד ההסברים להבדלים בין הגישות השונות קשור להבדלים בין הגישה של הנומרולוגיה האסטרולוגית לעומת הנומרולוגיה הקבלית. הנומרולוגיה האסטרולוגית רואה את התפתחות המספרים כרצף ובו המספר 2 הוא התפתחות של המספר 1, המספר 3 של 2 וכן הלאה עד למספר 10. הנומרולוגיה הקבלית רואה את 1 כשלם, האלוהות, שכל המספרים האחרים שואפים להגיע אליו. המספר 2 הוא אינו ההמשך של המספר 1 כי אם תוצאה של התנפצות האשליה שלעתים המספר 1 מביא עמו. הוא אינו עוסק בזוגיות, כי אם בהתמודדות מול המציאות. כל הקלפים האחרים הם שלבי התפתחות בדרך למספר 1. קלף
5 גביעים עוסק בייאוש בלתי מוצדק. זהו הפירוש המוכר בו גם אני משתמש, אולם השאלה היא מה עומד מאחורי זה והסיפור כאן מאד מוסיף. פסיכה הורעלה בקלף הקודם ולכן היא עשתה מעשה פזיז. היא הגיבה לא נכון לסיטואציה ולכן קופידון עזב אותה. קלף
5 גביעים הוא קלף של משבר אמונה וחוסר אמונה, זהו קלף של חוסר בזרימה. גם הקלף הקודם עסק בחוסר אמונה, אולם כאן חוסר האמונה הופך לייאוש, המצב בו השואל נמצא הוא קריטי ואם הוא לא יכניס תקווה ואמונה אל חייו וימשיך להיות סגור, בסופו של דבר הוא יאבד את מה שיש לו. אני רואה במשפט: "במקום ובו לא שוכנת האמונה, לא שוכנת האהבה" מסר רחב יותר: אהבה גם היא היכולת להאמין ולהכניס שפע אל חיינו וזה בדיוק מה שחסר לשואל. גם בקלף 8 גביעים יש נטישה, אולם זו לא הנטישה הרגילה, אלא בקלף 8 גביעים יש נטישה, או וויתור על המאבק. כשפסיכה ירדה לשאול היא הייתה צריכה לוותר על המאבק הפנימי שלה ולהגיד "מה שיהיה יהיה". הכוח האמיתי של הקלף הוא לדעתי בוויתור על מאבקים שהשואל עושה. כמו כל קלפי השמונה (ואולי שוב, הנה גישה חדשה) גם כאן הקלף עוסק במעבר משלב אחד לשלב אחר. כל מספרי השמונה עוסקים ביכולת של השואל לעשות את המעבר משלב לשלב וכאן זה מתאפשר בזכות היכולת של השואל לוותר על המאבק ולנטוש את דרכיו הישנות. אני מקווה שזה לא היה ארוך מידי ושהצלחתי להסביר את עצמי, שגיא.