נמצא בצומת דרכים

omni4

New member
נמצא בצומת דרכים

שלום,
כרגע אני נמצא בצומת דרכים שבה תחום שאני אוהב ולמדתי אותו אני לא מצליח לעסוק בו יותר מידי זמן.
ניסיתי כמה עבודות בתחום ולא הצלחתי לעסוק בהן יותר מידי זמן, לאחרונה הגעתי לעמותה שעוזרת לאנשים עם מוגבלויות (אני לא מתבייש להגיד את זה) והעבודה שהם מצאו לי הצלחתי להישאר שם כמעט שנה עד שהודיעו לי על פיטורים בגלל בעיות תקציביות.
אפשר לנחם אותו ולהגיד לי שעם ניסיון של שנה אז מישהו כן ייקח אותי, אבל אני כבר בן 31 ולא יכול להיכנס לכל מיני הרפתקאות של חודש פה וחודשיים שם.
אני לא כל כך סומך על כל מיני מכונים שיגידו לי משהו כללי מידי כמו "מתאים לך משהו מדעי", כי באמת, יש יותר מידי תחומים בהגדרה הזאתי.
מישהו נתקל בבמצב כזה?

תשובה

הי
קודם כל כל הכבוד שבחרת סיוע מסוג זה
אין מה להתבייש להיפך להתגאות בעצמך שאתה מחפש פתרונות.

מה שלא הבנתי -
אם את התחום אתה אוהב
ופיטרו אותך
זה לא אומר שלא תצליח להשתלב בו במקום אחר
מה אתה חושב שהסיבה שאתה לא מצליח לעסוק בו?
האם חסרה לך מיומנות או עוד מומחיות?
ניסיון?
צריך להבין מה זה?
תוכל לשתף
כדי שנדע להכווין יותר

לגבי מכונים
אתה צודק באבחנה שלך
שיש הרבה מכונים
שטועים בנושא הזה ובדרך לדייק אותך
אך יש אמצעים ודרכי איבחון שכן יודעים לעשות זאת
כמו יועצי קריירה, שיטות איבחון אחרות מדוייקות יותר ועוד.
אך כן חשוב לקבל כמה שיותר מידע לפני והמלצות לפני שנכנסים לתהליך כזה.

omni4

New member
קצת פירוט:

ישר אחרי הצבא למדתי תואר במחשבים שבמהלכו לא עבדתי בתחום כי גם ככה הלימודים היו קשים אבל כן עבדתי בכל מיני עבודות של סטודנטים.
אחרי הלימודים ניסיתי עבודה בתחום התכנות. נכנס המשבר של 2009 ופוטרתי אחרי שלושה חודשים, לאחר כמה חודשים מצאתי עוד עבודה בתכנות שבה הפרוייקט שאליו נשכרתי הסתיים.
עד פה עוד בסדר, בינתיים למדתי גם בג'ון ברייס בשביל להשתפף בדברים בתכנות בתעשייה ובו בזמן עבדתי עבדתי כמה חודשים בחברה X ששם פוטרתי כי לא הצלחתי להיכנס לנעליו של תוכניתן עם 15 שנות ניסיון. לאחר סיום הקורס (פה אני כבר שנתיים אחרי סיום התואר) עבדתי במשך 5 חודשים! ב-3 חברות שונות בתכנות.
פה נדלקה לי מנורה אדומה (כנראה מאוחר מידי) שכנראה לקות הלמידה שהתגלתה בתיכון באה לידי ביטוי מאוד משמעותי.
סבבה, פניתי לחברה שעוזרת לבעלי מוגבלויות (הלוואי שהייתי יודע עליהם יותר מוקדם) והם הצליחו למצוא לי עבודה בבדיקות ופה הצלחתי להחזיק 10 חודשים והפיטורים שלי מגיעים עקב סיבות כלכליות.
עכשיו אשמח לשמוע רעיונות (אני לא מדבר בציניות, אני מדבר ברצינות).

תשובה

הי
קודם כל נשמע מן הצד
שמרבית הפיטורים שלך לא קשורים אליך ולכישורים שלך אלא לנסיבות חיצוניות...
מצד שני אני מאמינה שזה לא קורה סתם, לפעמים בתת מודע אנחנו מחבלים בתפקידים שלנו כי אנחנו לא רוצים בהם.
וכדי שתהייה הצלחה תעסוקתית צריך הרבה גורמים מלבד כישורים כגון מוטיבציה, רצון פנימי ועוד

אתה יכול לשוב לחברה שעזרה לך אם היא עזרה בעבר שכן הפיטורין האחרונים שלך לא קשורים אליך

אך אם אתה מאמין שלא מצאת את הנתיב המקצועי שלך באמת ובנוסף
ואם אתה מאמין שבתפקיד עצמו אתה חווה איזו מוגבלות בין אם היא רגשית מנטלית וכד'
אז אולי באמת שווה לבדוק עם גורם מקצועי יותר מה כן לפתח ומה יותר נכון לך
הרבה פעמים מוגבלות היא דלת שממילא לא היינו רוצים לפתוח מקצועית
ואפשר למצוא חוזקות אחרות בך שישמשו אותך בתפקיד אחר

האם אתה נהנה מהתכנות עצמו?
שאלה ראשונה, אם כן חזור לשוק אל תתייאש

האם אתה מרגיש שיש בך עוד דברים מלבד רצון לתכנת?
שב ועשה רשימה מהם (גם אם כרגע זה רצון)

ושלישית אם יש מוגבלות שאי אפשר לעבוד עמה למצוא היכן כן לנתב אותה
ולהביא פיתרון יצירתי אחר
למשל אם קשה לאדם לכתוב טקסט לא הגיוני שיעבוד כעיתונאי
אך אם המחקר מעניין אותו
אולי אפשר לעשות אותה פעולה דרך צילום.

צריך להבין מה יושב שם.

מקווה שזה עוזר,

omni4

New member
לפני העבודה הנוכחית

פוטרתי מרוב העבודות כי לא היה לי מספיק ניסיון לתקתק דברים מהר, לכן זה כן קשור ביכולות שלי.
אני כן שבתי לחברה שעזרה לי למצוא את העבודה שממנה פוטרתי בגלל שיקולי תקציב והם עושים מאמצים למצוא לי עבודה בבדיקות ששם הצלחתי לפרוח.
גורם מקצועי? כמו מה? ניסיתי את מנפאור מנטור ולא כל כך הלך כי לא נתנו לי כיוון מסויים אלא משהו כללי.
נהנה מהתכנות? כן, אבל לא רואה בזה עתיד כלכלי.
עוד דברים חוץ מתכנות? יש אבל אני נמצא בגיל שאני כבר לא יכול לקחת כל מיני הרפתקאות.

מציאת עבודה

ציינת שבבדיקות פרחת, וציינת ששם הפיטורין היו בגלל סיבות כלכליות של המקום.
על פניו ממה שאתה אומר, משתמע שהבדיקות זה תחום שיהיה לך טוב להמשיך איתו, וזה כיוון טוב כי יש לכך גם ביקוש בשוק.
אני מנסה להבין איפה ההתלבטות בדיוק מבחינתך?

omni4

New member
שכבר

4 שנים אני לא מצליח למצוא את מקומי בין אם אלו סיבות שתלויות בי או לא.

אוקי

לדעתי אחרי ששמעתי את דבריך
א. חשוב למצוא מה שטוב בך באופן שלא ישנה לחברות אם התיקתוק הוא חיסרון כל עוד יש איכות
ב. אם תחום התכנות מעניין זו כבר התקדמות ואפשר לבדוק היכן עוד אפשר לנתב את זה
תחום אפשרי הוא פיתוח אפליקציות למשל.
ג. לגבי הגיל לפי הכרטיס אתה מאוד צעיר - השוק מאפשר כיום יותר מתמיד לפתח מקוע חדש בטווח של גילאי 30 ,40 ואילך לשנות מקצוע
אך במקרה שלך נשמע שצריך רק fine tunning
ברגע שיהיה קיים כל זה
זה ישפר מאוד את הסיכוי לעבודה ולקריירה מצליחה
וכמובן תמיד מומלץ לשפר הצגה עצמית וקורות חיים.

גורם מקצועי הוא מקומות של איבחון מומחים. מכונים ויועצים.
אכן נגעת בנקודה כואבת שהרבה מקומות אבחון לא מדייקים ולכן פשוט צריך לעקוב ולמצוא את האדם המתאים עם ההמלצות הנכונות.

למעלה