נמצאת על פרשת דרכים...

mor0303

New member
נמצאת על פרשת דרכים...

שלום רב, ביוני האחרון הוסמכתי כעו"ד, קודם לכן סיימתי תואר ראשון במשפטים במכללה האקדמית נתניה ואת הסטאז שלי ביצעתי בבית משפט. במהלך הדרך ביצעתי שתי טעויות (קריטיות): בחירת מוסד הלימודים (קיימת העדפה לבוגרי אוניברסיטאות) והמקום בו ביצעתי את ההתמחות (משרדי עו"ד דורשים ניסיון בעבודה במשרד, לפחות מההתמחות..), וזאת מהסיבה הפשוטה שכעת אני מתקשה למצוא עבודה בתחום.. במהלך שלושת החודשים בהם אני מחפשת עבודה הגעתי למסקנה כי איני רוצה לעבוד כעו"ד במשרד עו"ד, אלא לשלב את המקצועי עם פאן ניהולי כלשהו.. מהן האפשרויות שעומדות לפניי וכיצד אוכל לשפר את עמדתי, על אף הטעויות הקריטיות שעשיתי עד כה? אשמח לעזרתכם..

קצת פירגון

הי מור קודם כל רציתי קצת לפרגן לך אני לא חושבת שעשית שום טעות קריטית יש לך תואר שהוא בסיס פתיחה מעולה בגלל הידע המשפטי שלך וההתמחות שעשית מעידה על האיכות שלך כאדם הכל שאלה של איך מסתכלים ולמי מראים נשמע שהיית רוצה להשתלב בעשיה שיש בה פן ניהולי יש לי כמה רעיונות אך קודם הייתי שמחה אילו היית משתפת באיזה סוג של עשיה ניהולית היית שמחשה להיות שותפה ובאיזה תחום? האם התחום העסקי מעניין אותך או התחום הציבורי? מה את חולמת לעשות שם? להשתמע אפרת

mor0303

New member
קודם כל תודה על הפירגון...

אז כמו שאמרתי, איני רואה את עצמי כעורכת דין במשרד עו"ד, אך מצד שני אני בשלב מאוד היולי בו עדיין קשה לי לוותר לגמרי על התחום המשפטי.. לפיכך ברצוני להשתלב בחברה פרטית גדולה (בתוך אגף/מחלקה משפטית) שבה תהיה לי, במוקדם או במאוחר, את האפשרות להתקדם בתחום הניהולי או לחילופין להשתלב במגזר הציבורי, שגם במערכת זו, בשל גדולה, תפתח לי, בשלב כזה אחר, הדלת לעולם הניהולי..

תשובות

אז אני שומעת שאת רוצה להתחיל כעורכת דין ולהתקדם למקום אחר. איזה סוג של חברות ציבוריות או ממשלתיות יכול להיות מעניין עבורך? האם חברות ביטוח? האם חברות בניה? האם גופי ציבוריים- למשל- משרד מבקר המדינה או הרשות להגבלים עסקיים? לרוב בגופים כאלו יש אכן מחלקות משפטיות אבל אם את סוללת את הדרך לאחר כך חשוב שתחום התוכן של הארגון יעניין אותך האם יצא לך לעיין בחוברת המכרזים של נציבות שירות המדינה לגבי משרות פנויות? אפרת

mor0303

New member
אז ככה..

אשמח להתקבל לכל מחלקה משפטית בכל אחד ממשרדי הממשלה השונים, כך שהעדיפות היא למשרד ראש הממשלה, משרד הביטחון, משרד החוץ או משרד המשפטים - שם נושאי העיסוק קרובים לליבי.. עם זאת לא אסגור דלתות בפני כל משרד אחר.. וכן, לשאלתך אני מעיינת מדי פעם במכרזים המוצעים באתר נציבות המדינה.. כמו כן לא אפסול חברות פרטיות, כמו חברות בניה (אעפ"י שכרגע המצב בשוק הנדל"ן לא מאפשר גיוסים של עובדים חדשים), חברות סלולר וכו. לגבי חברות ביטוח, תחומי העיסוק שלהם קרובים פחות לליבי...

אז מה עכשיו?

נראה שהמטרה די ברורה האם את יודעת איפה לחפש? מה יקדם אותך בחיפוש? מה הם הדברים שאת צריכה לעשות כדי להתקבל לכל אחד מהמקומות שהזכרת? איזו עזרה את צריכה כעת? אפרת

mor0303

New member
תודה רבה על העזרה...

אני אגיש מועמדות למספר מכרזים ואנסה להתקבל, אך כעת אנו חוזרים לבעייתיות שהזכרתי אותה בהתחלה - שהוא מוסד הלימודים... שמהווה סוג של מכשול בדרכי..

mor0303

New member
כמו כן..

מה אוכל לעשות בינתיים על מנת לשפר את סיכויי הקבלה שלי ולהתמודד עם הבעייתיות שהוזכרה קודם לכן? אולי יש לך רעיונות..

להרכיב משקפיים אחרות

נראה לי שהמשמעות שאת מייחסת לבחירתך במכללה כמקום לימודים ולהתמחות בבית משפט היא משמעות סובייקטיבית את אינך יוצאת דופן ויש המון בוגרי מכללות שמשתלבים בעבודה לאחר התואר לכן אילו תתפסי את עצמך כמסוגלת ויכולה כמו כל האחרים ותתמידי בחיפוש (מה שלא כולם עושים כי התשובות השליליות מייאשות לעיתים) אני מאמינה שלבסוף תמצאי התמדה היא גורם מאד משמעותי פה, לצד אמונה בעצמך לאורך כל הדרך שיש לך מה להציע ושבסופו של דבר את תגיעי לראיון שבו יראו את זה מחשבה נוספת, כדאי לנסות להשיג עבודה באזורי פיתוח שבהם אין המון קופצים על משרות מהסוג שהזכרת כי רוב העבודה ממוקדת במרכז ועיקר התחרות הוא במרכז הארץ נכון שיש פחות משרות בפריפריה אך לעיתים מוכנים לתת שם יותר צ'אנס בגלל העדר של מגוון של מועמדים, ולכן בחפשך אחר משרה במשרדי ממשלה- הייתי בהחלט בודקת גם אזורים מרוחקים יותר- במידה ואת מוכנה לנסיעות תכופות ברכבת או להעתקת מקום מגורים. כמו כן, ישנן עמותות רבות שמגייסות לעיתים בשכר יותר נמוך אך מאפשרות רכישת ניסיון טוב. הייתי מחפשת גם באתר שתי"ל בהצלחה אפרת

למעלה