נמצאת במשבר..

כנרת 26

New member
נמצאת במשבר..

אני רוצה לסיים את המערכת יחסים שאני נמצאת בה, 8 חודשים שבהם אני רוב הזמן בוכה במקום לצחוק, מתוסכלת, מתאכזבת, כועסת ונפגעת מבן הזוג שלי.
אבל אני פוחדת לחזור להיות לבד. התרגלתי לבנאדם, נקשרתי, ואני בטח לא רוצה לעבור שוב את התהליך של להכיר מישהו חדש.
אני פוחדת שאם אני אעשה את הצעד הזה אני ארגיש כאילו תלשו לי יד, כבר ניסיתי לסיים את זה פעם אחת והרגשתי למחרת נורא ואיום כאילו לקחו לי חלק מהגוף.

adam33

New member
לבד?!

מי אמר שתשארי לבד?
ההפך..כעת תוכלי להכיר אנשים שגורמים לך להרגיש טוב.
תחשבי כעת על הפחד.על הדמעות.על חוסר הביטחון.
זה שווה את זה?
בשביל לחלוק מישהו המיטה כשהוא מתייחס אלייך כמו אל חפץ אהוב ולא כמו אל מישהי שיש לה נשמה וחיוך ורגשות?
צאי עם חברות..תראי עולמות חדשים..את מסוגלת לכך ..
רק תניחי רגלך על המיים הקרים וכבר הגוף יתרגל לחמם אותה..

מריוס זכריה

Member
מנהל
מצב קלאסי ללכת לטיפול פרטני

תיארת מצב של סבל שאין ממנו מוצא. לעזוב לא יכולה (פוחדת ואולי גם לא רוצה) ולהשאר זה סבל.
קשר ללא התרה.

במצב כזה הולכים לטיפול. מדברים עם מישהו מקצועי. במקום לשחות באותם מים שוב ושוב, מתקדמים בחיים למקום חדש.
התשובה לשאלה האם לעזוב או לא תתחדד ותופיע במהלך הטיפול. אולי הסבל שלך מקורו בגישה שלילית שלך? או שהוא מתעלל בך איכשהו? אי אפשר לדעת כרגע.
ותתברר גם השאלה למה את נכנסת לקשר שעושה לך רע, ולמה את פוחדת לצאת ממנו.
זאת הדרך המעשית והרצינית.

נוסעת27

New member
זאת הבעיה הכי נפוצה בסיום קשרים

הפחד לחזור להיות לבד, הפחד לחזור לעולם ההיכרויות, להתחיל מהתחלה וכו'.
כולנו היינו שם, בלי יוצא מן הכלל.
תשמעי, כל פרידה מורכבת מכמה צעדים, ותמיד קשה לנו לראות את הצעד הבא. בהתחלה יהיה לך קשה, והזמן יעשה את שלו, ופתאום כמה צעדים קדימה תביני דבר או שניים, פתאום תרגישי הקלה ותדעי שהחלטת נכון. כל הצעדים האלו יקרו, ואת יודעת את זה. זה לא תהליך שקורה ברגע, אבל כשיוצאים מקשר כמו שאת מתארת הוא בדרך כלל לא לוקח כזה הרבה זמן. אז אפילו שקשה לך לראות את זה כרגע ממקום מושבך, את צריכה לעשות את הצעד הראשון, והצעדים הבאים יגיעו אחר כך. את צריכה להזכגיר לעצמך שהתחושה הנוראית שהייתה לך אז נובעת מהפחד שלך להיות לבד ולא מהפחד לאבד את הבן אדם, שלא עושה לך טוב בשום צורה.
קצת אומץ, תזכרי שמי שהכי חשובה פה היא את.

tal902

New member
צודקת

ורוצה להמשיך בארותו הכיוון:
פותחת השירשור כבר רצה 20 צעדים קדימה.
&nbsp
בהחלט רצוי לעשות צעד קטן אחרי צעד קטן אם קשה לה לחתוך בבאת אחת.
&nbsp
למרות שזה לא קשר ארוך ארוך. מכיר מישהי שחתכה נישואין אחרי 20 שנה. קצת יותר קשה ויותר זמן.
&nbsp
כאן זה רק 8 חודשים.
&nbsp

את בטוחה שכל האומללות הזאת היא בגללו?

אולי הוא באמת חרא של בן זוג, אבל אולי הציפיות שלך מזוגיות בכלל וממנו בפרט אינן ריאליות?
קל להשליך הכל על הזוגיות, אבל זוגיות בפני עצמה לא עושה אותנו מאושרים או אומללים (לפחות לא לאורך זמן), היא רק מתווספת למצב קיים. גם הבחירה להישאר בזוגיות לא מתאימה היא חלק מאותו מצב קיומי שלך. לכן מצטרפת לאדון מינוהל עם ההמלצה - טיפול.

למעלה