נמנה עם/על/בין לקוחותינו?

gilihadar1

New member
נמנה עם/על/בין לקוחותינו?

שלום ושבוע טוב, אינסטנקטיבית נשמע לי כי "על" היא המילה הנכונה, אבל מצד שני... מהי הדרך הנכונה לומר זאת? אודה לתשובה בברכה עדי

יאקים

New member
צהריים טובים לך, עדי

הנכון והתקני - הוא נמנה עם (וגם בין) חבריי הטובים. מילת היחס "על" בהקשר הזה אינה תקנית. לעומת זאת, הוא מנוי על עיתון זה כבר שנתיים. זה תקני, ומטבע הדברים אתה מבין את ההבדל. יום וגם שבוע טוב לך.

יאקים

New member
מלח, תהיה לי בריא.

כבר היו לנו מחלוקות בעבר, ונראה שאנו חלוקים גם בגישה לסוגיות לשוניות שונות. אשר על כן, אם תימין ואשמאילה, ואפ תשמעיל ואימינה. וחן-חן על ההומור הייחודי עם החנות.

or99

New member
הודעה נוספת כזאת תימחק.

אם יש לך מה להגיד, אתה מוזמן. מה שאתה עושה לא נקרא "להגיד", אלא סתם לעצבן.

יאקים

New member
נראה לי שפתאום התעוררת, וקצפך יצא עליי.../images/Emo10.gif

האם אתה עוקב בדרך כלל אחר הנעשה בפורום? מפליא מאוד שאינך מוצא לנכון להעיר או לאיים במחיקה על כל מיני התבטאויות לא כל כך דיפלומטיות כלפיי. ואנא, הפסק לאיים במחיקה. מה פסול מצאת במה שכתבתי? ואם כבר לעצבן, הטון שלך מאוד מעצבן אותי. אז מה עליי לעשות? מאחל לך להיות קשוב וערני ל כ ל ההתבטאויות כאן, לא רק לאלו שלי. תודה לך וערב טוב.

יאקים

New member
כדאמרי ביידיש:../images/Emo13.gif

אל-עג'לה מן א-שיטאן. ואגב מה הערת הערתך זו? נבצר ממני להבין, באמת. אודך כי עניתני, ויהי לי לישועה....

יאקים

New member
../images/Emo10.gifלצערי, קיבלתי את אמנות השרשור מטושטשת.../images/Emo10.gif

האם תוכל לספר לי תמצית הרעיון או לשלוח שוב טקסט ברור? תודה ויום טוב לך.

nevuer

New member
תודה זה טוב, אבל אם מגזימים אפשר לחטוף הרעלה

יאקים

New member
א. אל מי כיוונת את הודעתך זאת?

ב. האם התכוונת באמת להתראה או להתרעה? או שמא להרחעה?

א. למי ששירשרתי אליו, דהיינו nevuer

ב. התכוונתי להתראה, במשמעות אזהרה מפני עונש כוס התרעלה, כהגדרתה ברב-מילים: "אזהרה מוקדמת, בעיקר הודעה רשמית שבה נמסר למישהו כי אם יעשה דבר מה אסור או אם לא יעשה דבר שעליו לעשותו יינקטו נגדו צעדים". אך אין מניעה להבינה גם במשמעות התרעה במשמעותה (שם): "הודעה על סכנה צפויה; הפניית תשומת הלב לסכנה, לקושי, לבעיה וכד'; אזהרה".

יאקים

New member
מה זאת הייתה לך, ראובן?../images/Emo10.gif

על מה יצאת נגדי בקצפך, ומדוע בחרת בביטוי כה קשה כ"הרעלה" יכולת, לחלופין, להשתמש בפסוק ממשלי - דבש מצאת, אכול דייך, פן תשבענו והקאותו. לא כך?

יאקים

New member
../images/Emo13.gifהבנתי!

ולמה אני מודה עם אייקונים או בלעדיהם? כי מישהו שרוצה בטובתי כאן, העיר לי שלא אהיה כה פורמלי, ולכן אני מנסה להיות אדיב ומנומס...

למעלה