"נמל חדרה"

• פותח הנושא jaky
  • פורסם בתאריך

jaky

New member
"נמל חדרה"

הנמל הןא בעצם בריכה להשקטת מים בכדי שיוכלו לשאוב מים לקרור הטורבינות. הנמל הוא תוצר לוואי, בביקור שם בשבת האחרונה ראיתי שהנמל כל כך גדול ואינו מחולק לרציפים. בגלל הרוח החזקה נוצרו שם גלים שיכולים לפרק סירה שאינה קשורה כהלכה. זה אכן קרה לסירה קטנה שמצאה לה מקום מוגן בשעת חרום. אז גם אם זה מקרה חרום וגם אם היסגתם את כל האישורים מומלץ מאוד לא למצא שם מחסה בשעת סערה אמיתית. היה כיף לטייל על שובר הגלים ולראות את עוצמת הסערה מקרוב.

בת ים

New member
במשט ערים היה לנו את האפשרות

להכנס לתוך הנמל. בקיץ, נראה שקט ונעים. בעיה הייתה ערפיח בבוקר. מצורפת תמונה.

arik2000

New member
מעניין מי המאושרים שקיבלו

אישורים לעגון שם? אני מכיר רק אחד.....

בת ים

New member
ערפיח לפנות בוקר

לא מומלץ לאסמטים

zina71955

New member
אם חטפת מזג אויר סוער באמצע

הדרך עדיין רצוי (מאוד) להכנס לנמל הזה במקום להמשיך צפונה או דרומה כמה עשרות מייל. הנמל מוכר לי היטב כולל בחורף והוא בטוח יותר מהמרינות של תל אביב והרצליה בעת סערה. הבעיה היא שנקשרים לאורך הרציף ובזמן סערה דרומית מערבית הרציף הצפוני כמעט בניצב לרוח. אם יש מקום אפשר להיקשר לרציף המזרחי חרטום דרומה ועוגן לכוון דרום מערב. אני מניח שראית את הים מקצה שובר הגלים הצפוני (הקטן). כן זה מחזה יפה.

zina71955

New member
לעמוס לויט. אם קיבלת אישור כניסה

לנמל מסיבה כלשהיא, שובר הגלים הצפוני חופשי. משרדי הנמל נמצאים עליו. שובר הגלים המערבי מחוץ לתחום בדרך כלל.

גל קדר

New member
אפשר לתאם ביקור במרכז המבקרים

של חברת חשמל בתחנה "אורות רבין" ואם אינני טועה זה כולל גם ביקור בקצה המזח. לגבי כניסה למעגן במזג אויר סוער צריך לשים לב שמצפון לפתח ישנו סלע שבים סוער לא ניתן לזהותו בשל הקצף והגלים.

zina71955

New member
הסלע הוא מעין אי קטן Awash

והוא ביו קו הכניסה לבין החוף כ 200 מטר צפון מזרח לראש שובר הגלים הצפוני. בעיית הזיהוי שלו היא בים חלק לחלוטין. בים סוער הוא נראה היטב בגלל הגלים הנשברים עליו. אכן אפשר לארגן ביקור קבוצתי רשמי שכולל את קצה הגשר. בתיה מה דעתך לעשות ביקור של הפורום?

jaky

New member
הסלע

כפי ששמעתי מימאי ותיק הסלע הזה אכן נראה היטב בסערה ואגב יש לו גם שם בערבית, חצי הדרך,בין חיפה ליפו והיה נקודת ציון קדומה של הדייגים. אגב כדי להיכנס ללא תאום מראש צריך להכיר מישהוא שנימצא ביפנים, להיתקשר אליו ואז השומר נותן להיכנס. ועוד משהוא,פעם פגשתי שם כריש ,אבל זה סיפור לפעם אחרת.

בת ים

New member
השאלה, אם ניתן ממש לקצה?

ואם ניתן לעשות זאת רק דרך מרכז המבקרים? מי יודע?

zina71955

New member
אני אתקשר אל מנהל הנמל, אני מקוה

שלא השתנה בינתיים, ואברר.

zina71955

New member
ובכן, על פי מנהל הנמל בחדרה.

הנמל לא מארגן ביקורים מאורגנים, אלר מאפשר רשיון כניסה לנמל בלבד למורשים, על בסיס חד פעמי או תקופתי. יחד עם זאת אין בעיה להסדיר ביקור בנמל עצמו במסגרת ביקור מאורגן דרך מרכז המבקרים, צריך רק לבקש לכלול את הנמל . ואז רואים תחנה, מזח ונמל. עכשיו נזכרתי ששכחתי לבקש משני הליצנים בפרסומת שבTV.

בת ים

New member
שקע ותקע../images/Emo151.gif../images/Emo151.gif

אני אדבר עם מרכז המבקרים.

zina71955

New member
אני מרים דגל R שפירושו

The way is off my ship you may feel your way pass me בהצלחה.

למעלה