נמלים

shravit

New member
נמלים

בוקר טוב לכולם. שאלתי היא במה הנמלים בעצם מזיקות לגינה? יש לי שני קינים גדולים שנובטים מהם הזרעים שהנמלים לקחו איתם, כואב לי הלב להרוס להן את הקן. האם זה הכרחי?

reuven4u

New member
ממש לא, תשאיר אותם שם

גם לי היה קן גדול ועוד בחלקה של ירקות שזרעתי, והיתי בטוח שהם יגנבו את כל הזרעים שאני זורע, ולהפתעתי, הכל נבט, ואני לא מרגש בכלל את מחסור של הזרעים שלקחו

BloodyWolf

New member
קראתי פעם...

שכשנמלים אוספות גרגירי חיטה, הן קוטמות את הצ'ופצ'יק שלהם, כך שלא ינבטו. אם מה שאתה אומר נכון, זה מצביע על כך שהטיפול המיוחד בגרגירי חיטה עובר בירושה בין הנמלים. כלומר באיזושהי תקופה באבולוציה שלהן, הנמלים גילו כיצד להתמודד עם נביטת החיטה (אחרת הן היו מטפלות באותו אופן גם בזרעים אחרים). יצורים מאוד מעניינים הנמלים האלה...

רוּפֵן

New member
אכן, החלק הראשון שממנו הן ניזונות

הוא 'גופיף השומן' אותו רואים בבירור בזרעים של קיקיון לדוגמא.. אותו גופיף המשמש כמזון ראשוני לנבט. ברגע שהנמלים אוכלים את גופיף השומן הזה, הן למעשה 'משמרות' את הזרע שלא ינבוט יותר.

צפנתי

New member
גופיף השומן הוא פיתיון לנמלים

והשומן שעומד לרשות הנבט הינו בפסיגים, בתוך האנדוספרם (Endosperm) ולא מחוץ לקליפת הזרע.

shlumbergera

New member
נמלים חביבות:הן אוספות מחצרי זרעים

של צמחים שאין לי כל רצון להתמודד עם מבול הנביטות שלהם: כמו דגניים ובובין שיחני. הן אוספות כל פגר שהשארתי אחרי: חיפושיות עכבישים ועוד מפלצות. אני נותנת להן לנקות היטב את המטבח שלי מפירורים וכשהן נעלמות אני חוזרת לנקות היטב...לפחות בחודשיים הבאים. אני משאירה אותן לנפשן בהתעסקות האינטנסיבית שלהן בפינות המרפסת. יש רק שני מקרים בהם הליברליות הנמלית נגמרת לי: כשהן מתמקמות בעציצים שמונחים בגינה - גם כשהם מונחים על מרצפות, וכשהן מפעילות "טיפת חלב" על צמחים שסובלים מכנימות. [אימוטיקן נמלה]

צפנתי

New member
לצמחים שסובלים מכנימות הנמלים

לא עושות שום רע. אלה הכנימות שמזיקות.

BloodyWolf

New member
לא מדוייק

הנמלים בעקיפין כן אשמות. הנמלים והכנימות חיות בשיתוף פעולה - הכנימות מייצרות מעין דבש עבור הנמלים, והנמלים בתורן מגנות על הכנימות. ובמזג אוויר קר אפילו מורידות אותן מהצמחים עד להתחממות. אז ככה שלנמלים יש תרומה לא מבוטלת לנזקי הכנימות.

צפנתי

New member
../images/Emo24.gifתודה על התיקון...

זה מקרים מסוימים (נמלים מסוימות) זה לא תמיד ככה, או אפילו ברוב המיקרים זה לא ככה.

למעלה