נמלים

מיסטרמר

New member
נמלים

קראתי לא מעט שאלות ותשובות לגבי נמלים, כולל אפילו בפורום הזה אבל רציתי לסגור כמה פינות.

זה נראה שהשיטה הכי טובה, היא שימוש בטאלק, כי זה לא רק ימנע מהנמלים להגיע, זה ממש יחסל את הקן ובעצם באמת ימנע את התופעה, מצד שני, בכל מקום קראתי שזה לא מומלץ, מדוע?

הנמלים אצלי מגיעות מחריצים שנמצאים בין הריצפה לקיר (רובה) בחדר השינה, זה נראה שיש משהו בסוליות הנעליים שלי שמושך אותן, לא הצלחתי להבין מה בדיוק. כדי לא להראות כמו מכשף שמכין שיקויים, אני מעדיף לא לשים כל מני עלים מסוגים שונים על הריצפה לאורך החדר אלא משהו יעיל יותר (חד פעמי אם אפשר, כמו הטאלק?), שקוף(?) שאשים לאורך פס החיבור ושיעשה את העבודה, יש דבר כזה?

מה לגבי סודה לשתיה? בחלק מהמקומות ראיתי שזה עובד ובחלק מהמקומות ראיתי שזה לא.

תודה!

מיסטרמר

New member
ריסוס

להבנתי, אלה שעובדים, הם לא הכי בריאים ואלה שנחשבים ירוקים וטבעיים, הבנתי שלא ממש עושים את העבודה.

יש ספרי נגד נמלים, עם פיה דקה

מרססים לאורך האזור הבעייתי, ואחרי שוודאת שהבעיה מוגרה להזמין איש מקצוע שיאטום את האזור כמו שצריך.

שום דבר לא עוזר גם לא ריסוס מקצועי.

העונה הבעייתית היא בקיץ.
אם הנמלים בנו להם קן בבית שום דבר לא יעזור חוץ מהזמן.
(אם השארת סוכר שמשך אותם לאחר פינוי והשמדת הנמלים לא תראה אותם יותר עד שתשאיר שוב משהו עם סוכר).

לפני כמה שנים היו לי נמלים בבית, ניסיתי: ריסוסים ביתיים למיניהם, שטפתי רצפה עם אבקת כביסה, פיזרתי אבקת כביסה במסלול שלהם-
הם צחקו עלי, הן לא אוהבות אבקת כביסה אז עברו לידו, מעליו.
אחרי שריססתי את מקום הקן סתמתי אותו ואחרי כמה ימים הם יצרו קן במקום חדש בבית.
ריסוס מקצועי אמנם לא ניסיתי, מבירורים שעשיתי חברות הריסוס נותנות אחריות על העבודה לכמה חודשים (כנראה 3 חודשים),
דיברתי עם מי שעשה-לפעמים חב' הריסוס מגיעה שוב במסגרת האחריות (קיץ).

תתנחם בזה שבחורף לא תיתקל בנמלים, אלא אם מדובר על בית פרטי/קרקע שאז אולי זה לא יעזור.

בקשר אלי-עברתי דירה בלי קשר לנמלים ובדירה הנוכחית אין נמלים, מקווה שגם לא יהיו.

מיסטרמר

New member
הן אכן שומרות על שקט תעשייתי

אבל משהו בסוליה של הנעליים מושך אותן ואני לא תמיד מצליח להבין מה בדיוק. הן מאוד רגישות כנראה וברגע שקצת אולי דרכתי על משהו במשך היום, הן משתוללות. ממש כמו בסרטים, הכל נרגע רגוע עד שאני מרים את הנעל ומגלה מושבה קטנה/גדולה של נמלים מתחתיה.

מה לגבי סודה לשתיה או טאלק? יצא לך לנסות?

תמצא דרך להרוג את אלה שקיימות

טפטוף מים, מעיכה, שטיפת הסולילה במים, כל דבר. אם אחרי זה הן באות שוב
תעקוב אחריהם עד למציאת הקן. (אולי דרכת על משהו בחוץ וככה הבאת אותם הביתה והן לא בנו קן בבית).

יש הרבה דרכים להרוג אותם, אם קראת על סודה לשתיה וטלאק כנראה שזה נכון, הבעיה שאתה הורג
רק את אלה שאתה רואה ולא את הקן והמלכה שבתוכה.
מי שכתב שהוא הצליח בדרכים הנ"ל מיהר לכתוב, הוא באמת חשב שנפטר מהם.
אם אחרי הריגה אתה לא רואה אותם בבית שוב (באותו מקום ובמקומות אחרים) אחרי שבועיים-חודש כנראה שנפטרת מהם. זה בערך הזמן שגיליתי קן חדש בבית.

מיסטרמר

New member
אני כל פעם הורג את אלה שאני רואה

עם מים חמים אבל ברור לי שהן מתרבות הרבה יותר מהר מקצב ההריגה שלהן.

הן יוצאות מפתחים מאוד קטנים שיש בין הריצפה לקיר (ברובה), אין לי איך להגיע לשם. אני קראתי שטאלק הורג אותן סופית, גם בתוך הקן אבל במקום אחר קראתי שזה לא מומלץ ולא הבנתי למה.

כולם מציעים המון דברים ואת כתבת ששום דבר לא עזר...

אני לא מבינה מה הבעיה לרסס במקומות כמו שתיארת

זה לא שאתה מרסס את כל הבית,
אתה מחדיר את הרעל רק לסדקים הללו.
אני מפספסת משהו?
זה הדבר היחיד שעזר לי עם הנמלים, הן ברחו פנימה לסדק והחדירו לשם את הרעלים יחד איתם. למה לבזבז זמן על טלק ומים (איך מים יהרגו אותם?).

אולי אני מפספסת משהו.

מיסטרמר

New member
מים חמים

הורגים אותם (בלי קשר לטאלק), אבל רק את אלה שהיו מספיק אמיצות לצאת מהחורים שלהן.

לגבי ריסוס שעזר גם להרוג את הקן - באיזה ריסוס את השתמשת?

מיסטרמר

New member
השאלה הגדולה היא

האם הוא קוטל את כל הנמלים/קן או רק את אלה שיצאו החוצה...

זה מה שכתוב על המוצר,

שהחומר פעיל לכמה שעות ולא פועל מיידית. בתיאוריה - הוא יהרוג את כולן.
בפועל.....לנו זה עזר.

shron17

New member
לפתוח חלונות כשמפזרים טלק,זה מזיק ,,

זה מזיק לריאות-לנשימה .
את הנעלים לנגב במטלית עם מעט חומץ,זה מרחיק נמלים.

סמאדי

New member
בשנה שעברה עשיתי הדברה ירוקה

לא היו חרקים בבית.
בשבוע הבא אזמין שוב.

משה מ3

New member
נכון להיום כל ההדברות ירוקות....

1Shir

New member
למה שלא תאטום את החריצים עם רובה?

נראה לי שזאת עבודה שאפילו ילד יכול לעשות אותה...

למעלה