נמלים

ליזביי

New member
נמלים../images/Emo12.gif

שלום, הודעה כמעט ראשונה פה. אני סטודנט שגר במעונות ויש לי בעיה קלה, אשמח לשמוע מה אתם ממליצים. עד לפני חודש וקצת, היינו גרים שנים בחדר, שותפי ואני. שנינו לא היינו מסודרים יותר מידי, החדר היה מבולגן ומלוכלך, אך יש לציין כי אף אחד מאיתנו לא היה מוטרד מהענין. בחודש שעבר, אותו שותף החליט שנמאס לו מהלימודים והוא פורש. עקב כך, החוזה עם הנהלת המעונות הופר ובינתים אני מחכה לשותף הבא שיחליף את מקומו. לפי שעה, אני לבד, ולא רע לי. על-כל-פנים, החדר כמעט ולא נוקה (שלא לדבר על שטיפה) במהלך מחצית-השנה. לפני פסח, דווקא בצעתי ניקוי יסודי, החדר באמת היה מצוחצח, אך מאז החדר לא ידע ספונג'ה. בימים האחרונים, שבתי לנקיונות וגיליתי להפתעתי שנוסד קן-נמלים, ליד המקרר. אינני יודע ממה הם חיות, כי חוץ מקורנפלקס, פה ושם, ופסטה/פתיתים- אין יותר מידי, אך מילא. תצפיות שערכתי מגלות כי לא מדובר בחברותא גדולה מידי, הייתי אומר שיש לי עסק עם קריה מצומצמת. בכל-זאת, יש להיות שהם שומרים על פרופיל נמוך, בבחינת 'הטעה את האויב'. אין לי בעיה להסתדר עם קהיליה מצומצמת ובכל-זאת, מישהו יכול לתת לי עצה כיצד אדע 'מי נגד מי', עד היום, אין לי מושג מהו מספרם המדויק של החברים שהצטרפו למשפחה. דבר-שני, ואולי העיקר, למישהו יש מושג, איך אצליח לשכנע אותן לעבור דירה? מן-הסתם, כעת, אשטוף את החדר לעתים תכופות יותר, אבל האם יש דרכים נוספות?

צימעס

New member
קרא ספר בשם

"אתה בוודאי מתלוצץ, מר פיינמן". יש שם רעיון נחמד באחד הפרקים.

../images/Emo45.gif

בדירה הקודמת היו נמלים, והחדר שלי היה אטרקציה בגלל האוכל והבלאגן. שאבתי אותן כמה פעמים, והן לא חזרו. העניין הוא, שהקן לא היה בחדר שלי. אני חושבת שחשוב פשוט לסתום את החור בקיר, בנוסף להיפטרות מהנמלים.

Sea Urchin

New member
תפזר מלח.

הרי זה ידוע שנמלים נמשכות לסוכר, ואם תטעה אותן כמה פעמים והן יבואו ל"סוכר" ויגלו שהוא מלח בסוף יבינו שאין מה לחפש אצלך בדירה. סתם... אבל באמת כדאי יום אחד להקדיש שעתיים שלוש לשטיפה, ואז כשלא יהיה לנמלים מזון ילכו לחפש אותו במקום אחר.

maybesure

New member
גיר לוח רגיל

אם הן מטיילות בחדר - צייר פס גיר בתוואי ההליכה שלהן. הגיר מרתיע בלי להרוג. אם זה רק הקן - פזר אבקת גיר כזו במקום הקינון. אם הנמלים יוצאות מתוך הקיר/פאנלים - כדאי לקול הדברה. לפעמים ה"מושבה" היא פלנטה שלמה ענקית במחילות בקירות ממש כמו טרמיטים.

אטיוד5

Active member
בכל זאת ריסוס

רק מה, אני מבין שאתה לא רוצה להחשב לרוצח לכשתגיע לשערי שמים. אי לכך, רסס את משעול הנמלים, לא את הנמלים. הן נוהגות ללכת במשעולים דקים. רסס ל**רוחב** המשעול, כ- 30-40 סנטימטר מכל צד. זה מבלבל אותן לאללה והן פונות לאחור מתוך יאוש שנוצר מחוסר היכולת האינטלקטואלית שלהן לפתור את המבוןך שיצרת עבורן.

רינה17

New member
פשוט מאוד

תשפוך אקונומיקה על הקן וגם בתוך הקן והן נעלמות מיד. להבא תקפיד על שטיפת רצפות ותמיד תוסיף אקונומיקה למי השטיפה. תשתדל לא לפזר פירורימצ'יקים בסביבה שלך:)

למעלה