נמלים על פרחי התפוז

אלי ו.

New member
נמלים על פרחי התפוז

שמתי לב להמון נמלים קטנות שמטפסות על עץ תפוזים רך. האם הן מזיקות? אם כן, איך נפטרים מהן?

Boojie

New member
כנימות, כנימות... ../images/Emo10.gif

נמלים בדרך כלל מעידות על נוכחות כנימות. כמו בנענע באדנית שלי (יש לי נענע במסלעה ונענע באדנית, שריד לימים עברו), שעכשיו גיליתי בה מתקפה רבתי של כנימות. ולמה לא התייחסתי בזמן לנמלים המשוטטות שם? כי היה שם קן נמלים למטה, והנחתי שהן שם במסגרת מגוריהן החוקיים.
למישו יש רעיון מה עושים לנענע מכונמת? לגזום הכל?

החקלאים לימדו אותי - ברגע שרואים

נמלים מטפסות על העץ....יש כנימות למיניהם. נדמה לי שמדובר בסוג של סימביוזה והנמלים שומרות עליהן בתמורה למוהל המתוק שהכנימות מוציאות מהעץ ! הטיפול הוא לא בנמלים אלא בכנימות, כלומר, קונפידור בהגמעה, או אחת מהשיטות האחרות. אני מנסה כרגע את הפטנט של כהל עם ניקוטין, לטיפול בעש המנהרות ! אם יהיו תגובות טובות, אודיע לפורום !

Boojie

New member
מכיוון שאין לי כוונה להשתמש בחומר

הדברה על נענע (לא רעיון טוב...), אלא אם כן יבוא מישהו עם רעיון ממש טוב איך לפטור את נענעתי האומללה מעונש הכנימות בלי ריסוסים, אני אאלץ לגזום אותה עד עפר ולקוות שהצימוח החדש יהיה נקי.

איני חושב שזה יעזור, הגיזום !

האדמה בטח מלאה בביצים או זחלין או השד יודע איך הן מתרבות..... אני הייתי מחפש בתוך הנענע גבעול אחד נקי, ומעיף את הכל עם האדמה....רחוק רחוק ! ואז, אדמה חדשה עם השתיל הנקי שיתחיל דור חדש ! כי ממילא כשנעשה "צפוף" לנענע, העלים מתחילים להיות קטנים בגלל המאבק על המזון, המים והאור. אז עשה לך מין מחזוריות, "השמד ושרש", כזה. על ההתחלה בטוח תהיה לך נענע עם עלים גדולים והיא כבר תתפשט בכל האדנית ! סמוך עליה, קצת מים, והיא משגשגת.

adigreen

New member
כדאי לנסות לרסס בתרכיז המכיל כף

סבון כלים מהולה בליטר מים. אלעד

omnes omnibus

New member
מי שלא רוצה לרסס,

שיתכונן לעבוד קצת. אני הישגתי תוצאות טובות עם זרם מים חזק ששטף את הכנימות מהצמח, וגם עם מייבש שיער הכי חם שאפשר. הכנימות לא מתות על חמסינים, כך שכדאי לבצע בחמסין, ונפטרים מהן מהר יותר.

למעלה