נמלים ....נמלים,,,,,,,,,,,,

• פותח הנושא t42
  • פורסם בתאריך

t42

New member
נמלים ....נמלים,,,,,,,,,,,,../images/Emo7.gif

...מה עושים???????את המליסה בעציץ גדול הם פשוט חיסלו והפכו את האדמה כולה לממלכתם ,,ועכשיו הנענע בעציץ מראה סימנים מדאיגים של אדמה תחוחה ומיעוט עלים ונמלים רוחשות ,,, וכשהגשם פוסק והאדמה מתייבשת מעט ,,,יש תהלוכות ארוכות של נמלים ,,,,,,,מה עושים????????????בעונה שעברה פיזרתי דיזיקטול שלא ממש עזר.... האם יש דרך אקולוגית ללא כימיקלים?? תודה מראש...

reuven4u

New member
שתיל של מליסיה עולה 4 ש"ח

אז, אני לא בטוח ששווה להרוג קן נמלים (שזה עולם ומלואו) בשביל 4 ש"ח. הנה קישור בשיטת הפרמאקלצ'ר http://www.adama.net/forum/read.php?f=12&i=500&t=500

t42

New member
תודה ולו רק בגלל האתר המדהים!../images/Emo13.gif

מוטי בר

New member
דיזקטול עוזר רק אם משקים לאחר הפיזו

ר ויש לחזור על הטיפול לאחר שבועיים בכדי להשמיד גם ביצים שבוקעות מאוחר יותר. יש חומרים טבעיים המחקים את הכימיקאלים ודוחים את הנמלים ואפשר פשוט לכסות את העציץ או להכניסו לשקית נילון גדולה ואטומה ואז הנמלים פשוט מתות. אפשרות נוספת היא פיזור מספר כדורי נפטלין ולהשקות לאחר מכן. יש גם רצפז של סנו הדוחה נמלים וטיקאנים בגלל ריחו ואפשר לטפטף מספר טיפות של החומר בסביבת העציץ. בהצלחה.

t42

New member
וואאוו יופי של רעיונות,,,../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

....אגב את הדיזיקטוב פיזרתי והשקתי אבל כלום לא עזר....והאמת שחוששת להשתמש שוב בגלל חיות המחמד שמסתובבות ,,,מה עוד שלא כתוב בשום מקום כמה זמן עד שהדיזיקטול מתפוגג והרעילות נעלמת ,,,מה שלא ממש משאיר לי אפשרות לשימוש עם החתלתולים והכלבה שמסתובבים חופשי בחצר... תודה לכל הטיפים..
יום טוב

מוטי בר

New member
אל חשש מהם. הריח דוחה אותם כמו את

הנמלים וכנראה שריכוז אחוז החומר צריך להיות גדול יותר. אצלנו לא קרה מעולם שדזיקטול לא עזר. בהצלחה.

raya

Well-known member
ועוד טיפ שהיה כאן מזמן... לא זוכרת למי שייך הקרדיט. לקחת סנו אנתיקן (נוזלי), להוסיף הרבה סוכר ולערבב. לשפוך על פרוסת לחם, להניח את הפרוסה ליד פתח קן הנמלים. רעיה

raya

Well-known member
לא, זה היה בפורום הזה! עד לפני כשבועיים לא ידעתי בכלל מה זה הפורום השני. עד שהזכרת זאת במפורש בתשובה לשאלה שנשאלת. אחפש ואולי אמצא למי שייך הקרדיט. שבת שלום רעיה

מוטי בר

New member
השני הוא פורום גינון בואללה IOL לשע

בר שאין בו מנהל והוא ממשיך להתנהל מעצמו בגלל הדינמיקה של הגולשים. כל הותיקים כאן התחילו משם וגם אני ולארי המנהל. רבים מאיתנו גולשים בשני הפורומים ועונים על השאלות של הגולשים שגם מפנים את אותן השאלות בשני הפורומים. בידידות, ושבת שלום.

לפנות לרשות הנמלים..! סתאאאאם,

...הם הרגיזו גם אותי (יותר נכון את אשתי, כי אני מתייחס אליהם יותר 'פילוסופית' - יש נמלים במטבח ? סימן שנשרא ליכלוך או שנשפך משהו! הם מחפשות אוכל..!) השתמשתי בכמה חומרים אגרסיביים שעבדו אך לא אהבתי את זה,(למה להרוג ?) כי זה הפר את האיזון אצלי בגינה והתחלתי לסבול יותר. אז, חשבתי לעצמי והגעתי לפתרון ! הן לא אוהבות גשם או מים, נכון ? אז רמזתי להן בעדינות היכן אני לא רוצה אותן. איך ? ע"י שמירת האזור ה"מועדף" עליהן, רטוב ולח...ואת זה הן לא אוהבות. פרוט : אקדח המים מוציא אצלי טיפת מים כל חצי דקה, בערך, וזה לא בזבוז מים נוראי !!! אז שמתי אותו קרוב אליהן והן "עברו דירה" ! שיטה שנייה, סמרטוט רטוב תמיד על הקן שלהן - הן יבינו מהר את הרמז ! עכשיו הן מוסרות ד"ש לשכנים.

t42

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo22.gif...אהבתי../images/Emo13.gif

...רשות הנמלים ,,,ענק,,,,מאמצת את הרעיונות ונראה מה יצליח... תודה ...תודה..

אלי ו.

New member
הזכרתי לי נשכחות

אהבתי את הנמלים ששתו את את כל הסירופ לשיעול ולעולם לא יהיו חולות יותר.

אפריים קישון, מורי ורבי, בכל הקשור

לכתיבה רב משמעית. גם אצל יאיר לפיד (בכתבות בלבד !) אני רואה השפעה שלו, אולי בגלל הקשרים החבריים של אביו עם אפרים קישון והמאפייה ההונגרית. וגם אצל מאיר שליו אני מצליח לזהות השפעה חזקה, כל זמן שמאיר שליו, לא נכנס לפוליטיקה ושאר שטויות, אלא נשאר - למעני ?!?- בכתבות על מכמני העברית ועל טבע וארץ. מורה בתיכון פקח את עיני (מורה להיסטוריה !) לדו מדמעותיות בכותרות הסיפורים שלו ב 'חד גדיא' ובספריו הרבים. "העולה היורד לחיינו", "באזור המגורים" ועוד ועוד ועוד ! זה מביא לי רעיון ...אולי..??? לארי ! אם אתה קורא את זה ? מה דעתך ? שאנהל פורום אפריים קישון ? למי פונים ? מה יוצא מזה ?? ביד ? יש לי כתובת אימייל ! אולי ?? אפשר לקבל כמה פרטים ?

לארי

New member
אפריים קישון,ניהול פורומים ומסרים:

אז ככה: אני קורא את קישון (לפחות קראתי בעבר את רוב ספריו) ונהנתי מאוד. לגבי המסרים שרשמת בהודעה קודמת, אנא כנס לתיבת המסרים,לחץ על ההודעה המטרידה, לחץ על "העבר" ושם תרשום את שמי. רק כך נוכל לזהות המטריד ולהעלימו(בהנחה שזו חברה פרטית או אדם כלשהו). ניהול פורומים: 1. חוץ מסיפוק והנאה (שערכה לא יסולא בפז) לא מקבלים כלום מהנהלת תפוז עבור ההשקעה, מחוץ לתשלום עבור ספק האינטרנט (לא בזק, רק הספק). אין שום תשלום או שכר או טובת הנאה,בכל צורה שהיא. 2.הרעיון לפתיחת פורום קישון מקורי ואתה יכול להציע אותו להנהלת תפוז,ע"י מילויו של הטופס הזה, והמתנה של כשבוע לתוצאות.
ואם תזדקק לחונך בניהול הפורום החדש שלך, אל תהסס לפנות אליי.

למעלה