אבל אם תקח צלוחית חד פעמית קטנה עם מעט מים, וכל רגל של השולחן תהיה בתוך אחת כזו, לנמלים לא תהיה דרך להגיע לאוכל שלך, בקשר לחומרים נגד נמלים תאלץ לחכות לתשובה אחרת, אני לא מבינה בזה.
אז כאן תצטרך להיות יותר יצירתי... אולי 2 צלוחיות? זאת של הרגליים ריקה ומסביבה מים בתוך צלוחית אחרת... לא יודעת, כבר מתחיל להסתבך... אולי להגביהה את השולחן עם ברגים עבים, איזה ס"מ או שניים ואת הברגים לשים בתוך צלוחית מים. לחילופין אפשר פשוט להשתמש בשולחן מתכת... או לרסס את רגלי השולחן בחומר דוחה. (נמלים כמובן)
מהעצים, רק צריך לדעת איפה הם גדלים. לי יש כמה מקורות וכך יש לי עלי דפנה ישר מהעץ בכל פעם שאני נזקקת. כמובן שהם עוברים תהליך ייבוש אצלי בבית. לא משתשמים בהם טריים לגמרי.
בדרך כלל בארונות, לא ממש מדהים לראות שולחן עמוס בעלי דפנה
וגם לא נוח. לשולחן קיבלת פה הצעות לטפל באזור רגלי השולחן מה שימנע אולי טיפוס של הנמלים, כמובן אם השולחן לא צמוד לקיר שעליו הן יטפסו גם. אפשר גם לרסס סביב רגלי השולחן בריסוס נגד חרקים, זבנגים שונים אבל זה סתם מחניק. עלי דפנה מייבשים פשוט באגרטל בלי מים. אין שום צורך לשים אותם בשמש. קוטפים אותם עם גבעול קטן שמים באגרטל קטן. אפשר להשתמש בהם גם כצירוף נחמד לסידור פרחים/פירות יבשים על שולחן ולהשתמש בעלים כשצריך. דבר זה ימנע גם את החרקים הנמשכים לפירות/סידורים יבשים. צמחים נוספים מונעי חרקים הם לוונדר ורוזמרין.