נמלים ואדניות

נמלים ואדניות

שלום לכולם. אני מגדל צמחים באדניות על אדן חלון הפונה לצפון מערב. בין הצמחים קקטוסים שונים, פרטלוקות שונות, גרניום, ועוד. בד"כ צמחים חזקים, כי יש שמש חזקה למשך שעות רבות. מה הבעיה? הבעיה היא נמלים. אע"פ שהקומה (שלישית) גבוהה, נמלים מגיעות ומשגשגות. לפעמים שיירות נמלים מוצאות את הדרך לתוך הבית. שאלתי היא, כיצד ניתן למנוע כניסתן הביתה (אם יש חלופות להדברה, אשמח לשמוע) ואם ישנה הדברה שתדביר את הנמלים אך לא תפגע בצמחייה. תודה.

raya

Well-known member
לפני כשבוע... מישהו הציע (ואני מצטערת לא זוכרת מי, לכן אין קרדיט מלא) פתרון יפה לחיסול קן נמלים. לוקחים אנתיקן (נוזלי) של סנו. מוסיפים לזה הרבה סוכר ומערבבים היטב. שופכים על פרוסת לחם, ומניחים אותה ליד פתח קן הנמלים. הן לוקחות אותו פנימה, וכך מורעל כל הקן כולל המלכה. לדעתי שוה לנסות. רעיה

הבעיה היא

שאיני יודע את מקור הנמלים. לא ברור אם הן מטפסות מלמטה, ואם כן מניין... לא ברור אם הן מצאו להן קן באחת האדניות שלי (סיכוי קלוש?) אני רואה נמלים באקראי, ולעיתים נדירות טור שמחזיק יותר ממספר דקות. ריססתי באזור, אבל עם כל השקייה, הריסוס כנראה מתמוסס... והמנלים חוזרות ובגדול.

הדברת נמלים

את ההצעה להשתמש בחומר נגד מקקים הצעתי אני. אצלי זה עבד מצוין נגד הנמלים השחורות הגדולות שהיו בדשא. הרעיון הוא שהנמלים לוקחות את הרעל לקן ואז לא צריך למצוא את הפתח. חכה שתיהיה שיירת נמלים ונסה. ניתן לשים גם דיזיקטול והו יהרוג את הנמלים שנמצאות באדנית וידחה לתקופת מה את הגעת החדשות. בהצלחה אורי

למעלה