הקרדיט לתוכן הבא שייך לאשת כח אדם (להלן "אנונימית")...
עבדתי פעם במשרד שעבד בו בחור מוכשר אחד שידע לפתור קוביות הונגריות בחמש שניות.
לא משנה איזו קוביה הייתי זורקת עליו, וכמה מבולגנת, מצמצתי והיא הייתה מדוגמת.
הייתה לנו שיחה פעם והוא הסביר לי שאם מגיע אליו מישהו לראיון שלא יודע לפתור קוביה הונגרית, מבחינתו זה ביג נו ולהתראות.
זה היה נשמע לי מוזר גם אז - מגיע אליך מהנדס / מתכנת מעולה, עם קבלות והמלצות אבל הוא לא מתעסק בקוביות ומבחינתך זה קו אדום? מסתבר שכן.
פאסט פורווד, יש לנו היום ילד בן 12 שנתפס חזק על קוביות הונגריות כבר לפני כמה שנים.
הוא פותר תוך כמה שניות גם את אלו המסובכות ביותר (יש לו אחת עגולה ואחת מסובבת כפרימידה בצבעים זוהרים כמעט זהים, איי קיד יו נוט).
זה הדליק אותו באיזה סרטון שראה ומאז למד את האלוגריתם, מסתבר שזה ממש פשוט.
יוצא לי לחשוב מדי פעם איזה תיקון קוסמי זה הילדים - הם פותרים בעיות בגיל 12 שאני לא ידעתי לפתור בשנות השלושים.
בקיצור, לא מזמן אותו ילדון, החליט שהוא לומד לפרוץ את כל סוגי המנעולים (שאלוהים יעזור לנו, לאן אפשר לקחת את הכישור הזה?!).
למה דווקא מנעולים?
כי זה מה שפגש בחדרי בריחה ונמאס לו לחפש מפתחות תחת לחץ.
שמעתי שבמוסד, יש כאלו חדרים כסנן למועמדים.
אז הנה, מצאתי להם לפחות מועמד אחד ראוי!
שני הסנט שלי:
מקומות עבודה שבוחנים אותך על סמך פתרון קוביות הונגריות או פריצת מנעולים, לא בודקים איך אתם חושבים, אלא כמה סרטוני יוטיוב ראיתם ולראייה, בן ה-12 שלי כשיר לגמרי לעבוד בטופ-טיר של מקומות עבודה בתפקיד מוביל.
כנ"ל ארגונים ששולחים לגרפולוגית, מבחני "כמה במבות יש בשקית" (שחברות הייעוץ הגדולות כל כך אוהבות ומעולם לא הבנתי למה) ואפילו תהליכים מסובכים בחברות הטק הגדולות.
אפשר היום ללמוד את כל "התשובות הנכונות" ואין מבאס מאשר לראות אנשים שמבזבזים חודשים על לימוד הקוד האתי של אמזון למשל, כולל סיפורי הניסיון "הנכונים" של אחרים בעל פה (ובסוף הם עוברים כן?), מה זה בעצם נותן למגייסים שלהם להעסיק כאלה עובדים? מהם לומדים על מועמד בתהליך כזה?
מבחני מיון אמורים היום לבדוק סט כישורים אחר לגמרי, אני תוהה מתי נגיע לשם ולמה בעצם אנחנו לא שם כבר היום.
מוקדש לזו שהתקשרה אליי הבוקר בדמעות שלא עברה תהליך סינון ארכאי בחברה מובילה כי לא למדה אליו את תשובות הקוביה ההונגרית שרצה.
את לא באמת רוצה לעבוד במקום כזה.
את רוצה לעבוד במקום שמעריך את הניסיון שלך ואת סגנון החשיבה האחר שאת מביאה.
צפה בקובץ המצורף 122781