נמחק

A לוןA

New member
בעייתי לשים במאמרים

מכיוון שיש שם קישור חיצוני (שהוא כבר בעייתי), ועוד לאתר שדורש הרשמה.
אם תביא את הטקסט לכאן (באישור)- אשמח להכניסו.

Dan_Kap_

Active member
אפשרויות אחרות - לי הרינגטון

קצת רקע - הוידאו מתבסס על תסריט שכתב Noble לשיחה ארוכה מאד לפני קשירה , שנולדה בעקבות פרסום בקהילה ב-FetLife של מקרה שבו קושר מפורסם חרג מהגבולות שלו במפגש עם נקשרת.

הרעיון חשוב מאד ונכון לכל סוג של פעילות בדמסית - רצוי לשוחח ביחד ולתאם גבולות, ציפיות ויכולות לפני פעילות בדסמית.

הביצוע לטעמי מאד מתמקד בכיוון מהקושר לנקשרת ומעט מאד בכיוון מהנקשרת לקושר.
לא אהבתי את המידה שבה הקושר מפחית מהחשיבות של עצירת זרימת דם - מאחר ועד להופעת פגיעה עצבית הסימפטומים די דומים, בעיני עדיף שהקושר ישמע עשר התראות שווא על בעיה בזרימת דם מאשר שהנקשר/ת שיש להם מעט ניסיון יחשבו שמה שהם מרגישים הוא עצירת דם ולא התחלה של פגיעה עצבית.

הסיבה - הנזק של פגיעה עצבית עלול להיות נכות של הנקשר/ת (וכן, זו הסיבה לחתימה על הסכמים בסדנאות קשירה) בעוד שהנזק של התראת שווא הוא רק הקשב של הקושר/ת לדקה.

מה שהיה חסר לי - כאשר אני משוחח שיחה שכזו, אני מעדיף לסיים בשתי שאלות פתוחות:-
- האם יש משהו שחשוב לך שאני אדע לפני שאנחנו מתחילים לשחק ביחד?
- האם יש משהו שאת רוצה לדעת או לשאול אותי?

הנה שני סרטי וידאו של לי הרינגטון:
10 דברים שהייתי רוצה לדעת לפני שהתחלתי כקושר/ת - https://www.youtube.com/watch?v=OtP-GjDbY0o&feature=youtu.be
1. I Don’t Have To Like All Types Of Bondage
2. One Tie Is Enough
3. I Don’t Have To Be Rich
4. Connection Counts
5. I Need To Stretch… and PEE!
6. I Can Safeword and Say “No”
7. Encourage My Bottoms To Share Information
8. Cutting Rope Does Not Make Me A Bad Top
9. Need Aftercare Is Okay
10. Get My Needs Met Is Important Too

10 דברים שהייתי רוצה לדעת לפני שהתחלתי כנקשר/ת - https://www.youtube.com/watch?v=BDPGHjsz5B8

semenawa

New member
אם כבר העלת את הנושא

מסקרן אותי איך מלמדים להבדיל בין בעיה בזרימת דם לבין סימפטום של פגיעה עצבית.
אישית אני מבקש מהנקשרת לפני התליה הראשונה להצליח לגעת בעצבים שלה ולהרגיש את התחושה, כך היא גם יכולה להגיד לי איפה לא לשים את החבלים, וגם מכירה את התחושה ויכולה להתריע.
&nbsp
הבעיה היא שפגיעה עצבית היא לא תחושה אחת אלא מגוון נרחב של תחושות ויכולה להופיע גם ללא התרעה כלל.
&nbsp
יצא שבזמן סספנשן, בעיקר על הצד, נקשרות מנוסות יותר אמרו לי משהו כמו "יש לי נמלול בידיים אבל זה רק זרימת דם - לא עצב", וכאן שינוי תנוחה ואפילו הורדת הראש מטה פתר את הבעיה. לעומת זאת מנוסות פחות די נלחצו מכל עקצוץ חולף, ובסופו של דבר רק הנקשרת יודעת להבדיל בניהם. אגב מפתיע שדווקא אלו שחוו פגיעה עצבית יודעות להגיד בדיוק מה זה ומתי.
&nbsp
אולי זאת שאלה יותר לנקשרות שכן חוו פגיעה עצבית ויודעות להבדיל. תוכלו לעזור?
&nbsp

semenawa

New member
לאור ביקורת שנשמעה חייבים להגיד גם כמה דברים חיוביים

קודם כל הכבוד על היוזמה, על האנימציה והדיבוב.
התסריט מתאר בחורה שראתה סספנשן אבל לא התנסתה מעולם, היא ניגשת לקושר שראתה אותו תולה ומבקשת להתנסות – התסריט מאוד מציאותי וחוזר על עצמו שוב ושוב במפגשים ובמסיבות.
&nbsp
התסריט מדגים גם לנקשרים וגם לקושרים, בצורה שאינה מתנשאת או פטרונית - על איזה דברים חשוב לדבר, מתי אפשר להמשיך אל סספנשן ומתי לא.
&nbsp
למשל – לא להקשיב לזין או לאגו ולרוץ לקשור/לתלות את הבחורה.
מצד שני – חובה לעשות שיחה רצינית לפני.
&nbsp
הסרטון שעשוי בטוב טעם מציג שיחת הכרות בה מדגישים כי אין להשתמש בסמים ואלכוהול לפני סספנשן (כמה ממכם שותים לפני?), כי יש לשאול על היסטורית הקשירות של הבחורה ואם היו לה קשיים כלשהם, כמה זמן הייתה קשורה באותה תנוחה ואיך הרגישה, גמישות, פגיעות קודמות, מצב הנקשרת ביום הקשירה, האם ישנה ואכלה לפני, מצב בריאותי כללי עם דגש על כתפיים, ברכיים, ירכיים וצוואר! מדגיש שסספנשן יוצר לחץ על הגוף, סספנשן אינטנסיבי ומפריש אנדורפינים, סספנשן לא נוח במיוחד לאורך זמן, והוא מדגיש זאת שוב שובו ומוודא שהנקשרת יודעת היטב לאן היא נכנסת! מדגיש שחשוב מאוד להתחיל בדברים קלים על מנת שהנקשרת תלמד להבדיל בין כאב טוב לכאב רע, שחשוב שהנקשרת תתקשר עם הקושר כל הזמן על מנת שהוא ידע אם היא בצרות.
&nbsp
גבולות בדסמיים: איפה היא רוצה שיגעו בה, איפה לא, ההבדל בין פעם ראשונה ששני אנשים משחקים בייחד כשהם עדיין לא מכירים לבין הפעמים שאחרי, עם/בלי סקס, כאב, למה היא מצפה...
&nbsp
בטיחות: הקושר בודק גמישות לפני הקשירה, מספר על פגיעות עצביות, נוגע בבחורה במקומות הרלוונטים, מתאר את הסימפטומים ומדגיש שעליה לספר מיד אם מרגישה סימפטומים שכאלו. מסביר על ההבדל בין עצירת דם לבין לחץ עצבי אבל מדגיש – אל תקחי סיכון מכיוון שזאת הפעם הראשונה שלך. הוא מדגיש שאי אפשר להימנע מהסכנות אבל שבעזרת תקשורת טובה ניתן לצמצם את הסיכוי להיפגע. הוא מדגיש שמתחילים נמצאים בסיכון גבוה מכיוון שאינם יודעים עדיין להבדיל בין טוב לרע. משווה בין סספנשן לסקי או טיפוס הרים. מדגיש שוב שמשחקי חבלים מסוכנים מאוד ושזה רק עניין של זמן עד שתיפגעי.
&nbsp
הקושר קובע את גבול האחרות שלו: יש סיכוי שתיפגעי הערב ובמיוחד אם נעשה סספנשן, בכל מקרה של מצוקה הקושר יוריד אותה מהסספנשן במהירות וברכות לפי יכולותיו (כלומר זה יכול לקחת זמן אבל אלו הם מגבלות הסספנשן והקושר), הוא לא מבטיח לה שלא תיפגע בחבלים שלו ואפילו שיעשה כמיטב יכולתו. הוא מקווה שלעולם לא יפיל אף אחת אבל לא מתחייב על כלום, מצד שני הוא יודע שיום אחד תהיה לו פעם ראשונה.
&nbsp
אהבתי שהקושר מספר בכנות שכבר מעך עצב בעבר ושלמישהי אחרת יש מגבלה בתנועת הכתפיים שנמשכת כבר מספר שנים! – כמה קושרים כאלו אתם מכירים?
&nbsp
הוא לא מנסה לייפות את הדברים, הוא לא מנסה לגרור את הבחורה לסספנשן רק בשביל לתלות עוד מישהי, הוא מספר לה את כל האמת כפי שהיא ומשאיר לה את אפשרות הבחירה.
&nbsp
&nbsp
בקיצור, קודם כל שכולנו נעשה שיחות שכאלו לפני קשירה/סספנשן ואחרי זה נוכל להתחיל לבקר אחד את השני מה השמיטו מהשיחה ובמה חפרו יותר מידי.
&nbsp

למעלה