נמחקו הודעות מחלוקת

נמחקו הודעות מחלוקת

מעכשיו, כל הודעה שתכלול ביטויים לא ראויים כלפי אחד מהמשתתפים כאן - תימחק. אני מבקש מכל המשתתפים לשמור על רמה ולא להגרר לויכוחים אישיים ו"קרבות" מילוליים. כל טוב,

זה בסדר עופר, הספקתי לראות...

לפני המחיקה... וגם לא הגבתי... אבל למה בעצם למחוק? ועוד יין הונגרי... מה, צריך למחוק כדי לאהוב?? אני רץ למנחה, עוד אשוב......יש מלך

מישהו יכול ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

לתת פירוש : ....בתוך כך בא אחד ורץ וצעק, רבש"ע שמע תפילתי אם זה יבא לעולם, מה לי לעשות עוד, ועל מה בראתני, וזה היה הס"מ. (היינו זה שצעק כל זה היה הס"מ בעצמו). והשיבו לו, זאת הנשמה צריכה לירד להעולם בוודאי, ואתה חשוב לך עצה, והלך לו. והוליכו את הנשמה עוד דרך עולמות, עד שהביאו אותה להב"ד של מעלה, כדי להשביע אותה, שתרד להעולם, ואותו האיש עדיין לא בא, ושלחו אחריו שליח, ובא והביא עמו זקן אחד שהיה כפוף כדרך הזקן, שהיה מכיר עמו כבר (היינו שהבעל דבר היה לו היכרות עם זה הזקן הכפוף מכבר). ושחק, ואמר, כבר נתתי לי עצה, רשאי הוא לילך להעולם, והניחו את הנשמה וירדה להעולם.(סיפו"מ, מע' ז') א) מי זה, או, מה זה הזקן ? ב) למה כפוף ? ג) למה הדגיש רבנו את עניין ההכרות שהיה לו כבר ? ד)למה שחק ? ה) מה יכול להזיק, זקן כפוף, שזו עצתו של הס"מ ? דעו אחיי חביביי, התשובות לשאלות אלו הינן מפתח גדול, לשערי הנצחון הגדול עליו רמז רבנו הקדוש : ניצחתי ואנצח.. גמרתי ואגמור ! אשמח לראות את השגותיכם בנדון. כי צריך להכיר את הזקן הכפוף כדי לדעת לאהוב.

למעלה