נמה בדממה - אולי לא הבנתי

נמה בדממה - אולי לא הבנתי

את מאמינה שניתן לשקם זוגיות ? היש מקום לנסות להציל זוגיות בטרם גירושין ?? אשמח לשמוע יום טוב

ניסיון לענות...

מממממ... קשה לי לצאת פה בהצהרות מהסוג "צריך להתגרש" או "צריך לשקם" אני חושבת שכל מקרה צריך לבדוק לגופו. אני אישית חושבת שצריך לבדוק טוב טוב את הפרטנר שניכנסים איתו לנישואין, ואני חושבת שצריך לעבוד על תקשורת מהיום הראשון שניפגשים. זה מה שאני הסקתי מהיחסים של ההורים שלי. אני לא בטוחה שלחיות אצל הורים גרושים שבהכרח זה יותר טוב (אחרי שהורי נפרדו אמא שלי נכנסה לדיכאון וכל המרירות שלה יצאה בבית עלינו, לקח לה בערך שנה לצאת מהמצב הזה) אבל בטווח הארוך המצב השתפר בצורה קיצונית, ואולי אם הורי היו עושים את התהליך הזה כשהייתי בת חמש, הייתי גודלת מגיל שבע בבית שליו... אני אישית חושבת שבמקרה הפרטי שלי היה עדיף שהורי יתגרשו, למרות ששניהם אנשים אינטלגנטים ומקסימים כלפי חוץ, הם נשאו איתם כאלו משקעים שגם כאשר ניסו לקשר ולגשר בינהם זה היה חסר ערך. אני אישית לא חושבת שיש טעם להלחם על משהו אם אין שם באמת משהו להילחם עליו.. רק בגלל שאתה כבר שם... אז אולי אם עדיין אוהבים, אם יש שמץ של תקשורת ורצון, של שני הצדדים- אז עדיף לעבוד על הקשר. אבל אם יש טינה ומרירות שהצתברה לאורך זמן, צד אחד שמתעקש לא להקשיב, או תחושה שלא באמת רוצים, אלא עושים את זה רק "למען הילדים" אז אני מרגישה שזה לא יעבוד, להיפך, זה איזשהו התעמרות ברגשות של הילדים, שמקווים שאולי המצב ישתנה, שאולי הכל יהיה בסדר, ואחרי זה מאבדים את האמון כשהם רואים את הכל מתנפץ. אני אישית חושבת שחשוב להבדיל בין הורות לבין זוגיות. אבא שלי, עם כל מה הבלאגן שהיה, והעובדה שהיינו לצד אמא כל השנים, לא הפסיק מעולם להתנהג כמו אבא, כאמור, כשהוא עזב הוא היה יותר אבא מאשר לפני זה (אפילו אם אני צוחקת שהוא "מנג´ז" עדיין זה תשומת לב מבורכת מצידו). אז אם תשארו יחד או לא- לא יודעת, שכל אחד יעשה מה שהוא מרגיש שנכון עבור עצמו ואפשרי בזוגיות שלו. אבל למען הילדים- תאהבו אותם, תהיו שם בשבילהם, גם להרים טלפון כל יום לילד, זה איכפתיות. להישאר נשואים, אבל לעבוד עד חצות כל יום כדי לא לחזור הביתה למתחים ולריבים- זה לא פתרון... בתקווה שאני יותר ברורה :) נמה

אופה3

New member
לנמה בדממה אני כן מאמינה

שלום לך, אני כן מאמינה שניתן לשקם את הזוגיות, אם כי לפעמים המצב הוא ממש ממש קשה ולא ניתן, מה שכן אני יכולה להגיד שכדי לשקם זוגיות, צריך הרבה כוחות נפשיים, צריך לדעת לומר את האמת ולקבל אותה כמו שהיא, צריך פשוט מאוד לפתוח את כל הקלפים, לספר את כל הסודות אם הם קיימים, ואם באמת את חושבת שיש לך את הכוחות האלה אז יאללה קדימה למלאכה, אל תשכחי שהתחתנתם מאהבה והכול היה מושלם ככה אני מקווה, אבל אם הסימנים האלה הגיעו לפני החתונה את צריכה לעשות את השיקולים שלך, כדי לכם לשבת ביחד ולפתוח את כל הקלפים, או פשוט מאוד ללכת ליעוץ או זה נשמע סתם ואולי זה יקר אבל לפעמים זה שווה.

למעלה