נמאס!!!

התנגדות לקפיטליזם היא אינדיקציה

תקרא את הלינק שהבאתי: "האנרכיסטים מתנגדים למוסד המדינה ורובם המוחלט מתנגד גם לקפיטליזם, אותו הם רואים כשיטה כלכלית המבוססת על ניצול". אני מצטט מההגדרה של "אנרכו קפיטליזם" "אנרכו-קפיטליזם הוא הזרם האנרכיסטי היחידי שנחשב כלא-לגיטימי על ידי שאר הזרמים האנרכיסטיים המסורתיים, שרואים את ההתנגדות לקפיטליזם כחלק בלתי נפרד מהתאוריה האנרכיסטית, וטוענים שבלתי נמנע שיווצרו מוסדות היררכיים בכל שיטה קפיטליסטית".

טשאפק

New member
זה עניין פסיכולוגי ולא אידאולוגי

אין קשר מהותי בין אנרכיזם, לבין הציר קפיטליזם-סוציאליזם. התנגדות של אנרכיסטים בני זמננו לקפיטליזם אינה נובעת אלא מהיותו האידאולוגיה השלטת.

זה בכלל לא רלוונטי

אני לא מחפש הגיון באידיאולוגיה האנרכיסטית, הם אכן סותרים את עצמם ולכאורה דווקא האנרכו-קפיטליזם נראה כגישה התואמת ביותר את העקרונות הטהורים שלהם, אלא מה, בפועל התנגדות לקפיטליזם, בצדק או שלא בצדק, מהווה אינדיקציה לאנרכיזם.

כן...

התנגדות לקפיטליזם ע"י אנכיסטים זו באמת סתירה... כנראה שהיא נובעת מחוסר הבנה לגבי מהות הקפיטליזם... כפי שאני מנסה מידי פעם להסביר, קפיטליזם בבסיסו הוא בכלל לא שיטה או אידאולוגיה כלכלית אלא התנהגות טבעית של כלכלה אשר מושתתת על עיקרון החופש והליברליזם, כזאת שאינה נסמכת על הגבלות וחוקים חיצוניים ונותנת את החופש לכל אדם ואדם לפעול על פי מיטב הבנתו. הדבר היחידי אשר כן הופך את הקפיטליזם לשיטה מדעית הוא שהוכח ע"י מודלים מתמטיים שזו הצורה היעילה ביותר להתנהלות המשק.

טשאפק

New member
זו אינדיקציה סטטיסטית ותו לא

לאידיאולוגיה האנרכיסטית יש היגיון משלה, והיא אינה קשורה לקפיטליזם. לטעון שבגלל שאנרכיסטים רבים נוטים לתקוף את השיטה הקפיטליסטית, אזי אדם כמו אשרת הוא "קרוב יותר לאנרכיזם" משום שהוא פחות קפיטליסט, זו טענה חסרת כל בסיס.

האנשים מגדירים את האידיאולוגיה

המונחים (למשל שמאל וימין) הם בסופו של דבר יחסיים ונקבעים בהתאם לדעות האנשים. בפועל, אם מנתחים את אלו שהם "אנרכיסטים" רואים שבפועל (ולא בתיאוריה) מרכיב מרכזי באידיאולוגיה היא התנגדות לקפיטליזם, לא מדובר בתצפית מקרית כגון "גובה" או "מין", אלא בדעות שהן חלק בלתי נפרד מהאידיאולוגיה האנרכיסטית (המקובלת אם תרצה המודרנית). מכאן, אם האידיאולוגיה האנרכיסטית בסופו של דבר כוללת התנגדות לקפיטליזם, הרי אם "נקבע" את שאר המשתנים, הרי מאחר ואני יותר קפיטליסט מאשרת, אני רחוק יותר מהאידיאולוגיה האנרכיסטית, אם תרצה, מהאנרכיזם בפועל.

תמיר1991

New member
אשרת שמאלנית?../images/Emo6.gif

אז מה אני, חד"ש-תע"ל?
תמיר.

תמיר1991

New member
בעברי הרחוק,

כרגע אני מגדיר את עצמי שמאל פרגמטי. ולא, אשרת לא שמאלנית. תמיר.

אשרת

New member
../images/Emo6.gif

אני בהחלט לא ימנית, לא עשיתי לך שום דבר רע אז בבקשה...

ערב רב

New member
אגב, לא זכור לי שקולך נשמע

כשהרשויות מנוע ממרזל וחברותו לנהל מצעד בחירות באום אל-פאחם.

טשאפק

New member
תרשום לי שתי נקודות רעות

אגב, גם לא הייתי תומך במצעד הגאווה אילו דרשו לקיימו במאה שערים, בבני ברק או בכותל - אע"פ שיש זכות עקרונית לצעוד גם במקומות אלה. שכל ישר הוא מידה ראויה, ופרובוקציות לשמן אינן מושכות אותי במיוחד.

ערב רב

New member
רק 12% מהירושלמים תומכים במצעד

100% מהחרדים, 99% מהדתיים, 92% מהערבים, 81% מהמסורתיים ו-63% מהחילונים מתנגדים לו. כמובן, ההגדרה של "פרובוקציה" היא סובייקטיבית, ובעיני רובם המוחלט של הירושלמים המצעד הוא פרובוקציה לשמה.

טשאפק

New member
בעיני מיעוט משמעותי, לא

ובפרט באיזורים שבהם אמור המצעד לצעוד. לא כך במאה-שערים, או באום אל פאחם בנוגע למרזל. בין המתנגדים למצעד ישנם רבים שכמו איתן, תומכים בזכות לצעוד אך אינם חושבים, מסיבות שונות, שזה מעשה חכם.

ערב רב

New member
להפך, השאלה היא לא האם צריך

לקיים את המצעד, אלא האם צריך לאפשר את קיום המצעד, כלומר סביר להניח שרוב 12% התומכים מתנגדים למצעד אך מתנגדים למניעתו.

vinney

Well-known member
למה זה סביר כל כך?

לפי איזה סקר החלטת מה אנשים חושבים?

ערב רב

New member
כי הסטט' מראה שרובם המוחלט

של האנשים שזכויות הומו' נמצאות בראש מעייניהם הם כמובן הומואים, ולעומת זאת יש קבוצה גדולה של 'ליברלים' שתומכים בזכויות הומואים ובמתן אפשרות שיקיימו את מצעדם, אך לא ישתתפו במצעד וגם לא יתמכו בפעילות שכזו, או בפעילות כלשהי בנושא, כי הוא לא בראש מעייניהם (למשל, הם חושבים שיש למקד את הפעילות במאבק בכפייה דתית, ב-'כיבוש', במדיניות הרווחה וכו'..).

vinney

Well-known member
מהמשפט המפותל שאמרת

הבנתי שאתה מניח שאם מישהו לא הולך עם שלט גדול ומעוצב "אני תומך" אז הוא בהכרח מתנגד? זה שמשהו לא נמצא בראש מעייני אדם, לא בהכרח אומר שהוא מתנגד לו, או לא תומך בו. אני לא רואה שום סיבה להגיד ש"סביר שהרוב מתנגד" רק כי הרוב הזה לא יוצא החוצה להראות את תמיכתו. אנחנו כבר יודעים, ונוכחנו בזה לא פעם אחת, שמי שצועק הכי הרבה, הוא בד"כ במיעוט. זה שההומואים הם מיעוט אנחנו כבר יודעים, אבל כרגע מי שצועק הכי הרבה זה דווקא מתנגדי המצעד.

ערב רב

New member
הנושא הוא אקטיביזם

לא כל מי שתומך בזכות להפגנות פוליטיות בכל זמן ובכל מקום מתנגד ל-'כיבוש', לא כל מי שמתנגד ל-'כיבוש' תומך בהפגנות נגד ה-'כיבוש', ולא כל מי שתומך בהפגנות נגד ה-'כיבוש' תומך בהפגנות נגד ה-'כיבוש' מול הקריה, ולא מול הכנסת, למשל. הבנת?

למעלה