נמאס!!!!!!!!!!!!

snift

New member
../images/Emo6.gif אני זוכר שכילד, כאשר אבא

שלי הסביר לי שערפל זה ענן שירד נמוך, שאלתי אותו אם זו הכוונה ב"השמיים יפלו". אך, הנוסטלגיה..

אני מאמינה באלוהים!

ולמרות זאת אני לא חרדית, לחרדים אין בעלות לא על אלוהים ולא על הדת ותתפלא גם לא על התנ"ך. אם תדבר עם חילונים תתפלא שיש שם הרבה שמאמינים באלוהים והרבה שלא. אתה לא צריך להיות חרדי בשביל להאמין באלוהים ולא רק הם יחליטו לך מה הוא אמר ומה אתה צריך לעשות בקשר אליו. <אלוהימית רוצה שיאמינו בה גם>

spag

New member
איזה כיף לקרוא הודעות שלך!

<ספאגוש מצטער על שאין לו כשרון כתיבה>

snatgra

New member
יש דתיים שהם לא חרדים.

שמאמינים באלוהים, ושומרים שבת, ולא מתרגשים מטעויות מדעיות בתלמוד, כי הם סוברים שחז"ל יכלו לטעות ובטח בדברים הקשורים למדע. חוץ מזה, בכל חברה יש צביעות, בכל חברה יש אנשים שמאמינים בכל מיני דברים מטומטמים. העובדה הזאת לא צריכה להוציא אותך מהחברה שלך, אלא אדרבה. לדעתי, אם אתה רציני בנושא, תבדוק קודם כל דעות שונות ביהדות הדתית עצמה. יש המון המון זרמים ודעות - חסידים,ליטיאים,חרדים מודרניים,חרדים לאומים,מרכזניקים,דתיים-לאומיים,מזרוחניקים,חובשי כיפות,קונסרבטיבים,מסורתיים... רק תבחר!! יש שלב בחיים שבו מרגישים שהמקום בו אנו נמצאים פשוט לא בשבילינו. אבל הברירה היא בד"כ לא אחת או אפס.

גוזל

New member
יופי של רעיון

אבל איך מישמים אותו? יעני איך אפשר לקבל חאררה מציבור החרא-די לראות בטקסט של התלמוד דברים שבינם לבין המציאות אין כל קשר לדוגומא עכבר חצי בשר חצי אדמה חולין פרק משנה ידועה עכשיו התחילו דף יומי חולין ואני מחכה שיגיעו לעמוד שמדבר על כך פשוט בא לי לשמוע מה הרע-בנים יגידו על זה או אולי עדיף לראות קודם את הגמרא בשושנשטיין החיים זה לא פיקיניק מה הבדל בין החיים לבין הזין החיים תמיד קשים

Umberto Eco

New member
פשוט מאד..

יש רבנים (מעטים אולי בציבור שלך) שיאמרו בקול רם: חכמינו זכרונם לברכה טעו רוב הרבנים בציבור החרדי (ולדאבוני עכשיו גם בציבור הדתי) לא יאמרו את זה, כי הם מפחדים (ובצדק) מכך שפקפוק כלשהו בדברי חז"ל יגרום לתופעה של הפורום. לדעתי, כפי שההודעות כאן מראות, לפעמים ההיפך הוא הנכון. מצד שני בציבור הדתי תופעת היציאה גדולה פי כמה וכמה, כך שקשה להצביע על שיטת חינוך יותר טובה. נו שוין..

גוזל

New member
הרבנים מפחדים לומר את האמת?

מה הבדל בין החיים לבין הזין החיים תמיד קשים

וכאן טמון הקושי האמיתי

יש בדברי חז"ל אמירות שברור שהן טעות, ורבנים בעלי גישה מודרנית ופתוחה מוכנים להודות בכך. יש מדברי חז"ל שצריך או אפשר לומר ש"משל הם" ואלגוריה ושנינה ואין בכוחינו להבין למה ירמזון מיליהם, ולזה גם חלק מהרבנים היותר אורתודוכסיים יהיה מכון להסכים (גם אם בלית ברירה) הבעיה היא באותם מקרים, שפירוש חז"ל את המציאות, מכתיב הלכה, למשל: כאשר מגעילים כלי (בזמן הכשרה...*) המים סופגים את המאכל האסור, אז איך זה לא נספג בחזרה בכלי? "בזמן שהכלי עסוק בפליטה אינו יכול לקלוט", כאשר קביעה מטלורגיסטית שגויה כזו מופיעה בהלכה, היא אינה משל! ואם היא טעות, עלינו לשנות את ההלכה! * בתמונה: מגעיל מקצועי

spag

New member
מאיפה לעזאזל השגת תמונה שלי?!

pokipsi

New member
אתה חתיך-../images/Emo6.gif

אני לא הומו למזלך
מה הבדל בין החיים לבין הזין? החיים תמיד קשים מי זה הבן זונה שמנסה להשטלט על המחשב ומאלץ אותי לעבור לעמדה אחרת אם תישלח לי עוד פעם ווירוס אני אזיין לך את הצורה בנת---יא מניאק

Umberto Eco

New member
לשנות את ההלכה?

כדברי הבבלי: "לא תסור .. ימין או שמאל.. אפילו יאמרו.. ועל שמאל שהוא ימין" יש גם את הגישה האקסיומטית להלכה, שלא רואה בה בהכרח פירוש למציאות.לפי גישה זו, אין כאן "טעות" הלכתית שכן ההלכה אינה נקבעת ע"פ המציאות, אלא ע"פ פסק החכמים. (ספר החינוך על הפסוק, וגישתו של ליבוביץ האח). כמו"כ יש גישה כי כל ההלכה ניתנה למשה בסיני, וכי ההסבר ה"מדעי" שניתן בתלמוד הוא רק הסבר תקופתי לעובדות הלכתיות קימות, ולא הסיבה לקביעת ההלכה. יש כמובן גם את הגישה הקונסרבטיבית שדגלה בשינוי ההלכה במקרים כאלה. הבעיה בגישות פרוגרסיביות שכאלה היא שבפועל, הנמנים עם הזרם מזניחים במוקדם או במאוחר את ההלכה ככלל. הבעיה בשתי הגישות האלו, היא כמובן השאלה האם באמת יש תורה מסיני.. הגישה השלישית ולדעתי היותר מצליחה, היא הגישה הפרגמטית. בה אין חשיבות ל"אמת" של פסק ההלכה או של היהדות בכלל, וניתנת חשיבות-על לטובת ההנאה שמתקבלת משמירת ההלכה בצורתה היא - רגש הסיפוק, ורגש השייכות הקהילתית. די להיום..

pokipsi

New member
צריך השולחן ערוך חדש

לנקות את כל מה שמיותר מה ההבדל בין החיים לבין הזין החיים תמיד קשים

pokipsi

New member
אלישיב יסכים?

מה ההבדל בין החיים לבין הזין החיים תמיד קשים

למעלה