נמאס.

justagir123l

New member
נמאס. ../images/Emo46.gif

ממש נמאס לי מהאגודות הדתיות לשירות לאומי.
האתר של האגודה להתנדבות ממש מסובך, ונרשמתי למשהו ואח"כ גיליתי שכתוב שהסיירת היא "לבנות בית בלבד" שאין לי מושג מה זה אומר אבל אני מנחשת שאם אני לא גרה בעיר אז הסיירת לא בשבילי, וגם המקום שאני רוצה לא רשום בכלל, וממש הסתבכתי, ובמוקד הטלפוני שלהם לא מבינים מה אני רוצה... בסוף נרשמתי רק לדבר אחד במקום 2 שרציתי.
בבת עמי אין שום דבר שמעניין אותי.
בעמינדב יש מקום אחד שיכול לעניין אותי אבל הרכזת של זה לא עונה לי ואין אפשרות להשאיר לה הודעה, ואני לא רוצה להירשם לסיירת לפני שאני מדברת איתה ובטוחה שהעבודה שם היא באמת מה שאני רוצה. גם אם כן, אין לי מושג איך להרישם לסיירת שלהם! האתר שלהם גם דפוק.
אז לפני כמה דקות התקשרתי לשלומית וביקשתי שישלחו לי טפסים, האישה שם שאלה כמה שאלות והיא אמרה שתשלח לי חוברת עם האפשרויות וטופס הרשמה, ואז אני צריכה לשלוח בחזרה את הטופס ויתקשרו אליי לתאם ראיון. זה נראה הרבה יותר פשוט מכל העמותות הדתיות ואני לא ממש מתלהבת משיעורי התורה, אז אני מקווה שאני אמצא משהו שאני ארצה בשלומית. רק שאלה קטנה - למה רצו לדעת באיזו מגמה אני בבית ספר כשהתקשרתי לבקש שישלחו לי טפסים של שלומית? זה באמת משנה?

M o n a L i s a

New member
אל תהיי עצבנית ועצובה ../images/Emo4.gif

לכל אחד יש את המקום שלו ואני שמחה שמצאת את שלך
אם שיעורי התורה הם לא בשבילך ואת לא מוצאת עניין בעמותות הדתיות אז אין טעם שתלכי למקום שלא מתאים לך. גם אותי שאלו בשלומית מה המגמה שלי בבה"ס. אני לא יודעת בוודאות למה, אבל ההשערות שלי הן: 1. הם רצו את זה למטרת סטטיסטיקה. 2. הם רצו לראות מה הנטייה שלך, הומנית או ריאלית...או פשוט איזה מקצוע את אוהבת שבחרת להרחיב. 3. סתם
, כדי לדעת עלייך קצת יותר ושלרכזת יהיו מספיק נתונים. אני מקווה שתאהבי לשרת דרך שלומית

justagir123l

New member
עוד שאלה..

קודם כל, תודה על התשובות. ויש לי עוד שאלה - מה שואלים בראיון? אני די דואגת שישאלו אותי משהו שאני לא אהיה מוכנה אליו ואז אני אגיד משהו מטומטם.
איזה סוג של שאלות בערך שואלים? ונותנים לי את האפשרויות למקומות בהם אני אוכל לשרת מיד אחרי הראיון? תודה

M o n a L i s a

New member
ראיון ../images/Emo13.gif

אני אספר לך מה אני עברתי, אני לא יודעת איך זה הולך במקומות אחרים. בכל אופן - אל תדאגי!
לא יישאלו אותך שום דבר שדורש הכנה - הכי חשוב שתהיי את! הם שואלים אותך מה למדת בבה"ס, מה התחביבים שלך (לפי מה שאני זוכרת) (כדי למצוא תפקיד שיתאים לך), בראיון עצמו הם רואים מה סימנת בעדיפויות, ואז מציעים לך תפקידים. לי הציעו תפקיד וקבעו לי ראיון, אבל זה תלוי... אני עשיתי ראיון בערך באפריל והתחלתי בספטמבר אז אני לא יודעת איך זה הולך עכשיו...ז"א אם בחודש הזה שמתחילה בו ההרשמה מתחילים מהר.

אולי

New member
יש עוד "אגודה"

כדי להרחיב לך את האפשרויות, רק שתדעי שקיימת עוד אגודה, בעיריית ירושלים, ששמה הרשמי הוא "היחידה העירונית לשירות לאומי", כך שאם את מעונינת בשירות לאומי בירושלים ייתכן שתמצאי בה עניין. ההיקף שלה קטן יחסית לשאר העמותות (היא מכילה רק מקומות בירושלים...), ויש לה רק "רכזת" אחת (כך שלא תצטרכי להתבלבל מרוב רכזות/מוקדי טלפונים וכ'ו...). מצורף הקישור לאתר שלהם, תסתכלי ברשימת המקומות משמאל, ותבדקי אם יש משהו שמעניין אותך...). (ההערה למנהלת הפורום היקרה - אולי כדאי להוסיף גם אתר זה לרשימת הקישורים). בכל מקרה, אולי תנסי לאמר מה כן מעניין אותך, אילו תחומים נראים לך, ואולי מישהו כאן יוכל לעזור בהעלאת רעיונות... בהצלחה!!

אולי

New member
הקישור לא עובד ../images/Emo4.gif

ניסיתי לקצר את התהליך, אבל אין ברירה... כדי להגיע לאתר היכנסי לאתר של עיריית ירושלים, ב"מלבנים" שלמעלה בחרי "שירות לאזרח", ובתפריט משמאל, לחצי על "שירותי רווחה" (החמישי מלמעלה), ואז על "שירות לאומי", השלישי מלמטה... סליחה על הסרבול!

M o n a L i s a

New member
הקרדיט שלך חמודה ../images/Emo24.gif

גם על האתר של האגודה להתנדבות ובת עמי..........תודה!!!

justagir123l

New member
תודה...

לא יודעת, לא כ"כ מצאתי משהו שמעניין אותי
אני די בעייתית, אני צריכה משהו שונה/מיוחד, כי רוב המקומות של שירות לאומי שאני רואה הם בבתי ספר או מקומות של מוגבלים או קשישים או בהדרכה ודברים כאלה, וכל זה ממש לא מתאים לי... אוף. חוצמזה, אני גרה בירושלים, ואני די מתה לצאת מהבית בשנה הבאה אז אני רוצה לשרת מחוץ לירושלים...

M o n a L i s a

New member
מה עם..........

בית משפט או בתי חולים? יש גם מד"א והסוכנות היהודית..... אל תוותרי! לא נראה לי שתהיה לך בעיה לצאת מירושלים....ייתנו לך דירת שירות, הכי חשוב שתמצאי לך מקום שתאהבי.

justagir123l

New member
../images/Emo31.gif לא נראה לי..

בית משפט לא נראה לי. מד"א בכלל לא מתאים לי, גם לא הסוכנות היהודית. אולי בית חולים... אבל זה רק אם ממש לא יהיה משהו אחר.

המממ

New member
חשבת על מרכזי הדרכה?

אל תבהלי, זה לא כולל הדרכה! כדאי ומומלץ לבדוק את הנושא. אני גיליתי שיש דבר כזה והייתי במרכזי הדרכה שנתיים. לילה טוב ושקט שיהיה לנו!

המממ

New member
מכינים את ה"מאחורי הקלעים"

של ההדרכה. עזרים וכאלה. אם את אוהבת לשבת מול מחשב, אם את יצירתית (לא צריך להיות יצירתית בצורה יוצאת דופן, תאמיני לי...) אז יכול להיות שזה מתאים לך. כל מרכז הדרכה עושה דברים מעט שונים, אם את רוצה עוד פרטים תשלחי לי מסר כדי שאני אוכל להיות יותר ספציפית. בכל מקרה בהצלחה!
יומטוב ושקט שיהיה לנו!

למעלה