נמאס

tau13

New member
נמאס ../images/Emo123.gif

כבר כמה חודשים שאני חולמת חלומות צלולים באינטנסיביות. בניגוד להרבה אנשים שברגע שהם מזהים שזה חלום צלום מתעוררים, אני דווקא להפך- נתקעת כל פעם מחדש!! בהתחלה הכל נראה מושלם עד שפתאום אני שמה לב שזה חלום בגלל הדברים שהכי לא היתי שמה לב אליהם בעבר- למשל שאני חייבת לשירותים ולא מצליחה, או שיש לאוכל טעם מגעיל (כמו שיש בבוקר), ואז מתחילה לעשות בדיקות, הרוב נכשלות, למשל מנסה להזיז דברים או מסתכלת במראה או לא יודעת מה, הכל אמיתי, ואז אני תמיד מצליחה עם שעון- השעה משתנה והמחוגים תמיד זזים אחורה. מאותו רגע אני פשוט לכודה ולא יכולה להתעורר וישר עולה בי מחשבה של מתי השעון מעורר יצלצל ויציל אותי! אשכרה ככה. ואני ממש מתרגזת וצועקת: נו כבר שעון!!, וכל הזמן עולה בי פחד שבטעות סגרתי את השעון המעורר אבל אני חייבת לקום כי אני מאחרת לעבודה או למבחן או משהו ולא מצליחה להתעורר וממש הזמן נמשך ונמשך!! אני מנסה להבהיל את עצמי להתעצבן, כלום. מישהו פה הציע שאני אשכב ואעצום עיניים ואפקח אותם- זה עבד פעם אחת!!! בקיצור- כל לילה הופך להיות מלכודת מה עושים? ולמה אני כל הזמן בלחץ שאני חייבת לקום ומאחרת... אוףף...

makron2

New member
שאלה?

"ישר עולה בי מחשבה של מתי השעון מעורר יצלצל ויציל אותי!" האם את עושה דברים אחרים בחלום חוץ מלנסות לצאת מהחלום?? "למה אני כל הזמן בלחץ שאני חייבת לקום ומאחרת" - זה כבר בעייה אחרת,אני חושב שאת תכננת את עצמך להתנהג ככה ברגע שאת מקבלת צלילות. - כמו ששמת לב הלחץ מיותר.

tau13

New member
פעם הייתי נהנית מזה

בזמן האחרון זה הפך לאובססיה לצאת משם כי זה פשוט קורה כל הזמן.

makron2

New member
המשך...

הפתרונות הם להעיר את עצמך כמיטב יכולתך או להעביר את הזמן עד שזה נגמר ואם כבר אז עדיף להנות בדרך. אם הצלחת להנות בעבר אז את יכולה גם בעתיד. בחלום רגיל/צלול גם נחים וגם ערים. "לצאת משם" - שם זה גם כאן ז"א לי לפחות זה מרגיש כמו הבית לפעמים.

tau13

New member
לרוב חלומות צלולים מתרחשים אצלי

בבוקר בין סנוזים של השעון המעורר. לכן זה מובן למה אני בלחץ. אני ממש סופרת את הדקות בחלום, אומרת- לא יכול להיות שלא עברו 10 דקות! ומפחדת שסגרתי בטעון את השעון המעורר. זאת חוויה מלחיצה כל בוקר...

makron2

New member
בקטנה...

"בין סנוזים של השעון המעורר" - אז כדיי להמנע מרוב החצלולים אפשר גם לכבות את הסנוז. אם השעון תמיד פעל כמו שצריך בעבר אז זה נשמע דיי בטוח לעתיד והחוויה המלחיצה נעלמה לה,רק צריך להפנים את זה.

silverhawk

New member
קודם כל - לנשום :)

הדבר הראשון שאת צריכה לעשות הוא להרגיע את עצמך - כפי שהשעון המעורר מעיר אותך תמיד, כך הוא יעיר אותך גם בפעם הבאה. אין סיבה להלחץ. ברגע שתפנימי את זה כשאת ערה, את תזכרי את זה גם בזמן החלום. שנית, תוכיחי לעצמך פעם נוספת שאת יכולה להתעורר כרצונך. השיטה שהצעתי עובדת (כמעט) תמיד: שכבי על מיטה בחלום, עצמי עיניים וספרי לאחור מחמש (כן, זו תוספת חדשה, אך היא רק מסייעת למקד אותך במטרה). כשתפקחי אותן, סביר להניח שתהיי ערה. לאחר שתצליחי בכך עוד פעם או פעמיים, אני מציע שבפעם השלישית, תוותרי על כך. סמכי על השעון שיעיר אותך ונסי להנות מהחוויה. את לא תצטערי, עלי.

tau13

New member
פעם באמת הייתי נהנית

ועושה כל מה שאני רוצה, משום מה ברגע שהתחלתי לחקור לעומק עד כמה החלום מציאותי, וממש התחלתי לבדוק לפרטי פרטים עד כמה המוח מסוגל לעבוד עלינו, אז התחילו כל הלחצים. כאילו נכנסתי לזה יותר מדי. ובאמת זה מדהים עד כמה הפרטים מדויקים. מה שמצחיק הוא, שלא משנה עד כמה אני עסוקה בלבדוק את זה ולהיות בטוחה שזה חלום, עדיין יקרו דברים לא הגיוניים שאני אהיה בטוחה לגמרי שהם אמיתיים! כמו אנשים שמדברים איתי מחוץ לחלון, ואני גרה בקומה שישית!! ואני עוד שואלת אותם אם יכול להיות שאני חולמת חחח..

למעלה