נמאס נמאס נמאס לי!!!!!!

דינה35

New member
נמאס נמאס נמאס לי!!!!!!

מתחילת ההריון גולה לי חיידק בשתן בשם אי.קולי. שבוע שעבר, אחרי טיפול ב שלוש סוגי אנטביוטיקה שונות,סוף כל סוף קיבלתי תשובה שאין לי יותר חיידק. אתמול עשיתי שוב בדיקת שתן, היום קיבלתי שוב תוצאות שהחיידק חזר. אין לי מושג מה לעשות? נמאס לי מאנטביוטיקה,יש לי פחד לפגוע בעובר,אני שותה כל בוקר מיץ חמוציות ,יוגורטים ביוטיים וכל מה שרק אפשר ולא עוזר. מישהי מכן גם סובלת מדלקות חוזרות ונשנות?? איך היא מטפלת בכך?כל הזמן לוקחת אנטביוטיקה? מה עליי לעשות?????? אני מיואשת

teanana

New member
גם אני

מאוד רגישה לדלקות כשאני לא בהריון וכמובן גם עכשיו. את ההריון התחלתי עם דלקת כך שכבר בשבוע 8 הייתי עם אנטיביוטיקה (מסכנונת העוברית שלי). ולפני שבוע שוב עוד סיבוב של אנטיביוטיקה (שבוע 28) ולדעתי בין לבין בכלל לא עבר לי כי אני כל הזמן צריכה פיפי. אני לא מרגישה צריבה או כאב אבל צריכה פיפי ולכן לא יודעת לזהות שאם זו דלקת או סתם תופעת לוואי של ההריון. מה אני עושה? משתדלת לשתות הרבה למרות שאני לא טובה בזה. יוגורט כל יום גם בגלל שלקחתי אנטיביוטיקה. מיץ חמוציות- כבר לא מסוגלת להתקרב לזה...

דינה35

New member
עוד שאלה אליך

אני בשבוע ה 17 אבל נראה לי פשוט מוגזם לקחת ככ הרבה אנטביוטיקה. הבעיה היא שהרופא שלי כל הזמן שולח אותי לבדיקות שתן כך שאין מצב שיקרה לי מה שאת חושבת שקרה לך ,כלומר שבין בדיקה לבדיקה בכלל לא עבר לך. אז יוצא שבערך בדיקה אחת יוצא חיובי ,בדיקה הבאה שלילה ואז שוב פעם חיובי. והמרוחים בין בדיקה לבדיקה יכולים להיות גם שבועיים. בקיצור מתחילת ההריון אני כל הזמן בעצם עם אנטביוטיקה... את זוכרת איזה אנטביוטיקה עזרה לך?איזה חיידק היה לך?? תודה לך !!!!!!!!

pitzi35

New member
את עושה את הבדיקה כמו שצריך?

אם כל הזמן יש לך זיהום נראה לי סיכוי קלוש שזו הבעיה אבל שוה לנסות, בבדיקה הראשונה שלי גם התגלה חיידק ואח"כ התברר לי שכנראה זה לא היה חיידק אמיתי אלא זיהום מסביב. מאז אני מקפידה על ההוראות של הבדיקה כמו שכתוב בספרים: אני דואגת שיהיה לי בבית את הכוס שתן עם הפקק הכחול ואת המבחנה שאליה מעבירים את השתן, עושה מקלחת על הבוקר ושותפת טוב טוב את האזור ורק אז אחרי המקלחת אני עושה את הבדיקה. ולוקחת איתי את המבחנה (היא אטומה וסטרילית) לקופת חולים. מאז אין לי זיהומים. שווה לנסות. בכל מקרה בעבר היו לי גם המון דלקות בדרכי השתן וכשנפגשתי אם נטורופתית בתחילת ההריון היא המליצה לי על כל מיני דברים (להמנע מסוכרים, מפטריות ועוד כל מיני דברים כאלה שאני לא ממש זוכרת כי חוץ מהבדיקה שסיפרתי עליה כל הבדיקות מאז יצאו בסדר גמור). ככה שאני מאוד ממליצה לך להפגש עם נטורופתית (אני מכירה אחת שמתמחה בהריון עם את צריכה המלצות), או אפילו לבקש המלצות בפורום של נטורופטיה (יש בדולה ובכל מיני אתרים כמו בגלל הרוח, ואולי אפילו בתפוז), אני בטוחה שזה משהוא שאפשר לטפל בו/ להקל עליו, וחבל לקחת כל כך הרבה אנטיביוטיקה לפני שבודקים אופציות אחרות בנוסף.

teanana

New member
אז שאצלי

אחרי הטיפול הוא פשוט מניח שעבר לי ולא עושה בדיקה לוודא שהאנטיביוטיקה אכן עשתה את העבודה. אני לא זוכרת איזה אנטיביוטיקה לקחתי למרות שהנגלה האחרונה נגמרה לפני שלושה ימים (הזכרון שלי זה מה שהיה פעם...). בכל אופן אני לא יודעת אם בכלל יש הרבה סוגים שבטוחים בהריון כך שבטח יש רק כמה אפשריות מוגבלות וזהו. לגבי החיידק, הרופא אמר שיש צמיחה של חיידקים ולא פירט מי ומה. יכולה לספר לך שלפני ההריון היתה לי דלקת שכן הרגשתי בנוכחותה ולקחתי במשך חודש רצוף אנטיביוטיקה. כל שבוע משהו אחר. עד שנפל לרופא_ שטיפל בי אז) האסימון והוא אמר שיש הרכב שונה לתרופות שמשתמשים בארץ לעומת כאן (ארהב ) ועליי כנראה כבר כמה סוגים לא משפיעים בכלל (לאור ההסטוריה המפוארת שלי...)ורק אז הוא שינה לי את האנטיביוטיקה וזה אכן עבר. יכול להיות שהאנטיביוטיקה שלך לא מחסלת לגמרי לגמרי את החיידקים ואז הם מתרבים מחדש תוך שבועיים ( סתם מנחשת...) שיעבור מהר....

נושא מעצבן ביותר!

לצערי יש לי נסיון רב בנושא חיידק האי קולי זה חיידק שמגיע מהמעיים, ונמצא בצואה. יש כמה דברים שחשוב להקפיד עליהם במיוחד אם את רגישה. קודם כל חשוב מאד לנגב טוב אחרי עשיית צרכים, וחשוב כמובן לנגב כלפי חוץ כלומר מפי הטבעת לכיוון הגב, ואתו כנל לגבי ניגוב אחרי פיפי, לנגב אחורה לכיוון הגב, כדי למזער את הסיכוי שיגיע משהו לצינור השתן. יש נשים שפשוט רוחצות את המקום עם סבון אחרי כל עשיית צרכים, זה נשמע מטורף אבל זה יכול להציל את המצב. אגב גם אחרי סקס חשוב מאד לרחוץ את האיזור ולעשות פיפי, זה מנקה את כל הצנרת. אפשר גם לקנות מגבונים אלכוהוליים כאלה כמו שנותנים בקופת חולים כדי לנגב לפני שנותנים בדיקת שתן, אז אותו דבר ופשוט לנגב עם זה טוב אחרי כל הליכה לשירותים. מיץ חמוציות וכל זה יכול לעזור (ועוזר) אני קבוע לוקחת כדורי חמוציות, לאחרונה יצאו כדורים של ביוקר אם אני זוכרת נכון, זה כדור שמשלב גם חמוציות וגם חיידקי אצידופולוס. שניהם ביחד זה הרכב מצויין שמגן על הגוף מכל מיני חולארות! חשוב כמובן לשתות הרבה אבל זה תמיד חשוב. בנוגע לאנטיביוטיקה, הטעות הכי מעצבנת שרופאים עושים זה שכשאת באה לרופא עם בעייה של צריבה בשתן הם ישר תוקעים לך אנטיביוטיקה כללית שמטפלת בצורה כללית אבל זה לא טוב כי צריך שאנטיביוטיקה שתתאים לסוג החיידק שמצאו. אם את במכבי, ומן הסתם עשו לך שתן לתרבית (כי את יודעת שמצאו קולי) תסתכלי בתוצאות, כתוב בדרך כלל את רשימת האנטיביוטיקות וליד זה כתוב אם החיידק רגיש לזה או לא, אם דחפו לך כבר 3 סוגים ועדיין זה לא עבר זה אומר שהאנטיביוטיקה לא מתאימה!! ואני אומרת לך את זה מנסיון ואחרי ייסורים רבים בנושא!! זה אומר שמה שלקחת עד עכשיו רק החליש את החיידק אבל לא חיסל אותו לגמרי. אני יכולה לחפש לך אם אין לך את זה, בתוצאות קודמות של בדיקות שלי (שגם מצאו קולי) את רשימת האנטיביוטיקות, ואת חייבת לברר את זה עם הרופא שלך. בהצלחה וסליחה על המגילה פשוט זה נושא שלצערי קרוב לליבי

teanana

New member
עוגייה, האם מותר כדורי חמוציות

בהריון? חששתי לקחת. האם את יודעת מהרופא שמותר?

כן הרופא שלי אמר לי בפירוש שמותר!

הבאתי לו את הצינצנת שלי ואין שום בעיה עם זה בכדורים הספציפיים שלי יש גם ויטמין C אז בכלל זה מצויין שרק נהיה בריאים!

דינה35

New member
תודה בנות על התגובות

אין לכן מושג כמה התייאשתי היום. כי בדיוק כמו שכולכן מספרות ,אני מקפידה על הגיינה בצורה הסטרית,כל פעם אני שוטפת את האזור במים וסבון ואת הבדיקה אני עושה בצורה סטרילית ביותר. מה שמטריד אותי זה שאחרי שהחליפו לי 3 פעמים אנטביוטיקה,הרביעית כביכול הצליחה להעביר לי את החיידק.לשבוע!! ואז שוב תוצאות לא טובות.אז אני שואלת האם זה משהו שאני עושה לא טוב?אולי זה ממגיע לי שהשרותים בעבודה (שכה שאני משתלת לנקות,הם לא המקסימום של ההגיינה).או אולי בכלל לא עבר לי בפעם הקודמת?רק נחלש ושוב חזר? לפחות נחמד לשמוע שאני לא היחידה!!!!!!! תודה לכן

teanana

New member
מים רותחים עם פטרוזיליה

דוחה ברמות שקשה לי לתאר אבל הקל באחת הדלקות הקשות בעבר. ממליצה למי שנואשת.

כרמיון

New member
המלצה: תמצאי עציץ של זוטה לבנה

(יש במשתלות, ואם אין אפשר לבקש במשתלה שיביאו את הצמח בשבילך. זה לא צמח נדיר). תורידי מהזוטה כמה ענפים עם עלים, תמלאי אמבטיה במים לא גבוה - עד לגובה הבטן כשאת יושבת, תוסיפי את הענפים עם העלים למים ותשבי בהם איזה 20 דקות לפחות. זה יכול מאוד לעזור.

כרמיון

New member
אויש, פתאום נזכרתי

את גרה באיטליה, נכון? אז לצערי אני לא יודעת איך קוראים לצמח הזה באיטלקית, ולא יודעת איך תגידי את זה במשתלות...

shiroosh2005

New member
רפואה משלימה

גם אני התחלתי את ההריון עם חיידק בשתן ברמה כזו שהלכתי אפילו לבית חולים. אני מטופלת אצל נטורופטית ובמקביל לאנטיביוטיקה שאותה אין ברירה אלא לקחת אם כבר יש חיידק, היא נתנה לי כדורים שנקראים ביפודופולוס ותמצית צמחים שנקראית אילוחית שתן ומהר מאוד התסמינים נעלמו וכל ההריון לא סבלתי אפילו פעם אחת מחיידק. אז אני ממליצה מאוד להתייעץ עם נטורופת! כשיש כבר חיידק זו בעיה לשתות מיצים ויוגורטים וחייבים להעלים אותו באמצעות אנטיביוטיקה. יש לי חברה שלוקחת כדורים של חמוציות וזה באמת לא חוזר לה יותר.

דינה35

New member
אני עוד שבועיים מגיעה לארץ!!!

באמת תודה לכולן,אני מגיעה עוד שבועיים לביקור ,אז אני אחפש את כל ההמלצות שנתתם לי ,בכל איך מוצאים את התרופות הנטורופיות?אפשר גם לרכוש אותם בבית מרקחת?ואת הצמח הזה אני אחפש במשתלה ואולי אעשה לו עליה לאיטליה,,,

למעלה