נמאס מהכפייה

נמאס מהכפייה

נמאס מהכפייה החילונית תתעוררו יא בכיינים. ממש מסכנים, אין אוטובוסים בשבתות וחגים. יש אוטובוסים בימי ראשון במדינות נוצריות ? לא! מישהו שם מתבכיין על כפייה דתית? גם לא! אז למה אתם? כי אתם בכיינים!

איילת1974

New member
אין אוטובוסים בימי ראשון?

אני לא יודעת איפה היית, ני יודעת שבכל המדינות הבאות יש תחבורה ציבורית בימי ראשון: פולין פרג ארה"ב טורקיה יוון אנגליה איטליה שוויץ צרפת ואולי שכחתי עוד איזו מדינה

כמובן שלא

שכן יש הרבה אנשים שרוצים לנוח באותו יום. אלה שרוצים לעבוד - אף אחד לא מונע זאת מהם.

א ו ר בת

New member
הכל מותאם יותר ליום של חופש

תחבורה ציבורית מתוגברת באזורים מסויימים ודלילה יותר באחרים. מסעדות – פתוחות, כמובן. בדרך כלל גם חלק גדול מחנויות המזון. כנ"ל מוזיאונים. (בד"כ הסגירה שם היא דווקא בימי שני). מרכזי קניות – תלוי במדינה. ברוב המדינות נהוגים שווקים מיוחדים של יום ראשון.

oren*

New member
בחנויות המכולת והבוטיקים הקטנים, לא

במרכזי הערים בפירוש כן, ולא רק זה אלא שהמוזיאונים והגלריות פתוחות בחינם (גם כאלה שבאמצע שבוע עולים עשרים דולר לכרטיס), יש מופעי רחוב ובמנהטן סוגרים את שלוש השדרות המרכזיות לתנועת מכוניות ומקיימים בהן שוק ענק של אוכל וצעצועים ודברים יד שניה. לא להאמין, אנשים מתעסקים עם כסף ביום ראשון, גוים *טפו* שלא יעיזו לבוא לגן החיות בפתח תקווה ביום שבת ולבקש לקנות כרטיס.

איילת1974

New member
חלק כן וחלק לא

אין לי בעיה עם כך, שאדם דתי או אפילו שומר מסורת לא יפתח את חנותו בשבת ויחזיק בה רק דברים כשרים, אך אי אפשר להגביל את אלו שלא מרגישים כך. אם נגיע לדקגה של ארה"ב או אירופה בה איש באמונתו יחייה המצב בארץ בנוגע ליחסיי דתיים חילוניים ישתפר במאות אחוזים וכמו כן פחות אנשים יתרחקו מן הדת כמו מאש

[אורן]

New member
לפעמים, אבל יש הבדל

שם כל אחד יכול לבחור אם לפתוח או לא, פה אסור לפי החוק.

oren*

New member
אז אחרי שניגבתי את הדמעות, תן לי

לספר לך שגם באירופה וגם בארה"ב יש תחבורה ציבורית בסופי שבוע ויום ראשון. נסעתי ברכבת ממרכז מנהטן לקרובי משפחה בלונג איילנד ביום ראשון (מה לעשות, זה היום בו הם בחופש מהעבודה). ותתפלא אבל חלק מתחנות המטרו בפאריז נמצאות בדיוק מול כנסיה, לא להאמין שהם יוצאים מהתפילה ביום ראשון ונוסעים הביתה ברכבת (גוים שכמותם, טפו). נמאס לך מהכפיה החילונית? אבל עוד אין תחבורה ציבורית בשבת אז על איזו כפיה אתה מדבר? אני הפרעתי לך להתחבר לאינטרנט ביום שבת הקדושה ולכתוב שטויות בפורומים?

אנדרי ז

New member
לא רק בתחבורה הציבורית

הם גם נכנסים מהכנסייה ישר לתוך האוטו ויוצאים לדרכם...

מדינות נוצריות?

חוץ מאירלנד שהם מטורפים יותר מאיתנו (לנו לפחות יש סכסוך, שטחים, עניינים בלאגנים... אבל הם סתם הורגים אחד את השני...) איזה עוד מדינות נוצריות יש?

למעלה