נמאס לי!

Idan91

New member
נמאס לי!

נמאס, נמאס, נמאס, מהכל. יש לי בכל יום המון-המון מטלות לשעות שאחרי בי"ס, רובן לימודיות. באופן כללי, אני שונאת בערך כל דקה בביה"ס. גם את השיעורים שפעם אהבתי, אני כבר לא אוהבת (אפילו מספורט אני לא נהנית כבר). פעם, נגיד, אם היינו מקבלים איזו עבודה לבית, הייתי חושבת שאני בטח אשב על זה ואענה כמו שצריך בבית בלה בלה (ולרוב לא באמת הקדשתי לזה בבית את הזמן שחשבתי שאקדיש, אבל כמעט רק מטעמי עצלנות, וזה לא היה כ-זה נורא), והיום אני מיד מתבאסת שיהיה לי עוד משהו לעשות בבית, לא משנה מה זה. כשאני חוזרת מביה"ס בשלוש וחצי, הדבר האחרון שאני מסוגלת לעשות הוא שוב ללמוד. נתחיל מהעובדה שמהרגע שאני מתעוררת, אני שואפת לשני דברים: לחזור הביתה ולישון (ואני עייפה כ-ל הזמן). גם אם אני נורא רוצה, אין לי סיכוי לחזור הביתה, לגמור עם כל המטלות (או עם חלקן) ולהתפנות לעיסוקיי. לזה אני אפילו לא שואפת, כי אני יודעת שאחרי שמונה שעות בביה"ס, אני חייבת הפסקה רצינית. אני מגיעה הביתה, קצת גולשת באינטרנט ושומעת מוזיקה או פשוט הולכת לישון (לפעמים קמה בזמן שקבעתי, אחרי כשעה-שעתיים, לרוב אחרי הרבה יותר, כי בסטטוס-שינה לא באמת מעניין אותי מה קבעתי לעצמי קודם). אני קמה בשעות הערב המאוחרות, וכמובן שלא מתחילה מיד בכל המטלות, ויש לי ה-מ-ו-ן. רובן של ביה"ס, מעטות (אך דורשות הרבה עבודה) שייכות לדברים אחרים. אני לא מתפנה לדברים שאני אוהבת לעשות (למשל ספורט, שזה במילא בלתי אפשרי כשכ"כ עייפים או ציור – שאני סתם לא מוצאת לזה זמן), ומהרגע שאני קמה בערב, אני סתם מורחת את הזמן, כי אין לי כוח להתרכז בכל שיעורי הבית והעבודות. פיתחתי מיומנויות מדהימות של מריחת זמן. העניין הוא לא שסתם "לא בא לי להתחיל", אלא שזה ממש מרגיז אותי ומבאס לעשות באופן יומיומי כ"כ הרבה דברים שאני שונאת. לפעמים אני רוצה לזרוק הכל, כולל הדברים שאני משתתפת בהם או מארגנת מחוץ לביה"ס, וכמובן שאני לא יכולה לעשות את זה. הדברים היחידים שמכניסים לי קצת עניין ומצב-רוח לחיים הם הדברים שלא קשורים ללימודים (לא תחביבים, מסגרות אחרות ופרוייקט אחד). ככלל, יש לי מצב רוח רע כל הזמן, או רוב הזמן. כלומר, כמעט כל הזמן שאני בביה"ס או באזור הבית. כשאני נוסעת לעשות כל מיני דברים במקומות אחרים (וזה קורה לא מעט – נסיעות של מיד אחרי בי"ס, עד הלילה), אני מרגישה יותר טוב, לזמן קצר. אני לא חושבת שיש משהו שיכול לקרות ולשפר לי את מצב-הרוח, וגם העובדה ש"יש רק עוד חצי שנה" לא מעודדת אותי בכלל. היומיום מעיק יותר מדי. זה לא שאני יושבת ומרחמת על עצמי וחושבת כמה שאני מסכנה. אני לא מסכנה, ואני יודעת שזאת בעיה שלי שאני לא עומדת בזמנים ולא דואגת לישון ולאכול כמו שצריך, וזאת בעיה שלי שאני לא מכריחה את עצמי לבצע את כל המטלות (או את חלקן) מוקדם (ולא על חשבון שעות השינה), זאת בעיה שלי שלקחתי על עצמי כ"כ הרבה דברים קבועים, רק שאני לא מצליחה למצוא כוחות התמודד עם הבעיה הזאת.

dana2909

New member
סדר עדיפויות

נראה לי שמעל לכל , הבעיה שלך היא של סדר עדיפויות. מה גם, שכשאנחנו יודעים שיש לנו משהו לעשות, גם אם אנחנו עושים דברים אחרים, שאנחנו בדרך כלל כן אוהבים, זה עדיין יושב לנו שם מאחורה ומציק. עד כמה שאני מבינה מעומק ליבי את הכיף המהמם של לישון בצהרים, אני חושבת שזה הדבר הראשון שצריך ללכת (תני לי לנחש, את הולכת לישון ממש מאוחר...). את האינטרנט הייתי דוחה לשעות הערב, כשאת לא ממש צריכה ריכוז, ואת המשימות הכי מגעילות, שאת הכי לא רוצה לעשות.. אותן הייתי מציעה לך לעשות ראשונות, להיפטר מהן.. ואז כל השאר יהיה הרבה יותר נחמד. יש מצב?

nutmeg

New member
פעם

כשהייתי יותר צעירה ושאפתנית עבדתי במכון שבין יתר השירותים שהציע היה קורס בלמידה אפקטיבית. אני בטוחה שאת יודעת ללמוד ולא זו הבעייה - ואני גם בטוחה שברורים לך סדרי העדיפויות. מה שלא ברור לך הוא ניהול זמן. נעשית מומחית במריחתו כי לא טרחת להשקיע שתי דקות בארגונו. עכשיו רק נשאלת השאלה אם את רוצה להמשיך בצורה הנוכחית ולקטר או שמא את מוכנה לעשות שינוי. את מחליטה. אה, כן - את יכולה להיכנס לפורום אסטרטגיות למידה (874) של Mנטה ולשאול איך מנהלים זמן, או להקליד time management בגוגל ולקבל קורס מוכן עד שולחן העבודה.

Idan91

New member
זה אל נכון שלא השקעתי בכלל בארגונו,

מדי פעם אני כותבת לעצמי מה אני צריכה לעשות היום וממקמת מה קודם. פעם גם הייתי עושה את זה עם שעות, אבל מאחר שלא התייחסתי לזה, הפסקתי. בסופו של דבר, זה לא משנה שאני קובעת מראש מה עושים מתי, אני פשוט לא עושה את זה.

א-הא!

כאן טמונה אחת הבעיות הגדולות: כשקובעים לו"ז כדי ליצור לחץ מלאכותי מבחוץ על עצמינו, כמעט בטוח שננהג בדרך האינסטינקטיבית, הטבועה בנו- נברח! זה מה שקורה כשאנחנו יוצרים "קיטוב" בעצמינו. אותם לחצים חיצוניים מלאכותיים גורמים לנו להתנהג כמו טום וג'רי בבן-אדם אחד...= הרבה-הרבה אנרגייה מבוזבזת! מזכיר לי את היום בו שאלתי את עצמי- רגע, בשביל מה בעצם את מחכה לשעה העגולה? "אז תתחילי חמש דקות קודם/ חמש דקות אחרכך", אמרתי לעצמי, והבחנתי כמה מחופש הבחירה שלי אני תולה בשעון. אם כן- לו"ז יכול לשרת אותך, כפי שגילית, אך ורק כשהוא חיצוני לך, ומשמש כעזר משני בלבד. אבל כן- כעזר משני, לאחר שמצאת בך אנרגיות- יש לו תכלית. [וגם בהודעה הזאת, אני מרגישה שהתיאורתיות- אין בה משמעות, פרט לעונג האינטלקטואלי, אבל אולי-אולי בכל זאת, יש לזה משמעות, כשזו נופלת עלינו בקצת-הפתעה, ולאחר יאוש]

zimes

New member
טעות! שינה לבני נוער היא צורך

ולא פריבילגיה. "ללכת לישון בזמן" בערב, עבור עידן (ובכלל בני נוער) זה מאוד מוקדם, בגלל השעה הלא סבירה בה היא נדרשת לקום בבוקר, וכנראה לא ריאלי. > צימעס מטפטפת <

dana2909

New member
אין ספק ששינה היא צורך

(ולא רק לבני נוער), לרגע לא ניסיתי לטעון שזה סוג של מותרות, אבל יש הבדל בין לישון בצהרים ואז ללכת לישון בשעה 2 בבוקר לבין לא לישון בצהרים וללכת לישון ב-11 ככה..

zimes

New member
זה הענין -

ללכת לישון ב 11, ולקום ב 7, זה הרבה פחות ממה שזקוק לו נער(ה) מתבגר.

adidas^

New member
צימעס

איכפת לך להרחיב בנושא (שינת בני נוער) או להביא קישורים מעניינים? תודה!

Idan91

New member
לא חושבת.

היו זמנים שניסיתי לעשות את זה, אבל אני כבר לא מצליחה. לחזור מביה"ס ומיד (או אחרי מנוחת צהריים קצרה) לעשות ש"ב? אין סיכוי. בנוגע לריכוז - אני דווקא מתרכזת הרבה יותר טוב בלילה, רק שאז אני צריכה לבחור בין ריכוז והשקעה לבין חיפוף ושינה.

shellyland

New member
פעם (לא כלכך מזמן)

דוקא מצאת זמן לצייר ולעשות ספורט וזה לא שהיית פחות עסוקה אז או שידעת לנהל את הזמן שלך בצורה יותר טובה. לדעתי מה שאת לא מצליחה למצוא זה את האנרגיות הדרושות לעשות את הדברים האלה. וזם גם מתיישב היטב עם התזונה הלקוייה שלך ועם החסרת שעות השינה, שאין שום צורך להסביר לך את החשיבות שלהם ואת הנזק שאת גורמת לעצמך בעזרתם. אני חושבת שאת נכנסת ל-mode כזה, של לא לעשות למען עצמך, ולא לגמרי ברורה לי הסיבה. אני גם לא בטוחה שלך היא ברורה, אבל אשמח אם תשתפי אותנו במחשבות לגביה.

resputin

New member
המף.

האמת היא שאני מבין אותך. לא שנותנים לנו יותר מדי מטלות, או שאני באמת עושה אותן, אבל אפשר להגדיר את "עריכה" בתור מטלה- שלוקחת המון המון המון שעות. וגם אני חיה עצלנית ועייפה. אך מה לעשות, אי אפשר לישון כל היום. *שינה בצהריים, זה מתכון ללא לעשות כלום. גם אחרי שמתעוררים, עייפים מדי בשביל לעשות משהו ברצינות. אני מציע, שתחזרי הבייתה (1530), תאכלי משהו, תרגעי, תשמעי מוזיקה, מחשב, עיניינים (1700~). *תתקלחי*(1740~) ותתחילי לעבוד. ואת יודעת משהו? לא הכל חייבים לסיים למחרת. שינה אפשר *לישון בחצות ולא באחת, או לחלופין ב2330 ולא ב00. *סופי שבוע- שינה כמותית. השלמת שעות חיונית ומרעננת. ציור, עבודה, פרוייקטים ארוכי טווח וכו'. *לוותר על חלק מהמחוייבויות האפשרויות.

Idan91

New member
נחמד מצדך,

אבל תראה.. אני ודעת מהו סדר יום אולטימטיבי, רק שנאי לא מצליחה לעמוד באחד כזה. אני מתה מעייפות ולא יכולה להתרכז גם בשלוש וחצי, לא רק בשתיים בלילה. הצרה היא לא השינה בצהריים, אלא הארגון שלי בזמני העירנות. לא הכל חייבית לסיים למחרת - אבל את מה שצריך להגיש מחר - חייבים... פרוייקטים ארוכי טווח לא ישמרו רק לסופי שבוע, הם מצריכים יותר מזה, ומן הסתם - אם היה לי משהו שהייתי יכולה לוותר עליו (בלי לפגוע בעצמי), הייתי עושה את זה.

נשמע מוכר...

אני מכירה את זה. מעכשיו, ממקודם, וסביר להניח שאמשיך להכיר את זה. אני גם די בטוחה שכל אחד מאיתנו מתמודד עם זה, ברמת הצלחה זו או אחרת. כשאת לא רוצה לעשות משהו, רוב הפעמים זה נובע (באופן מתפיע למדי) מזה שלא נעים לך לעשות אותו. אצלי, ברוב המקרים, זה קורה כי אני "נודניקית" מדי- נטפלת יותר מדי לעצמי ומבקרת, בזמן היצירה, ולכן אני פשוט מעדיפה להתקל בשירה המעצבנת הזאת כמה שפחות. רק מה? צריך לסיים. צריך להגיש. מה עושים? "אלף טפיחות על השכם לא יצליחו לכבות אותי", כך חשבתי, וכך לפעמים נדמה לי. -אבל זה לא נכון. אפשר לכבות את ה"אני" הנודניק הזה. (במידה וזו הבעייה) יש בלי-סוף שיטות, אבל זה העיקר. יכול להיות שאצלך זו לא הבעייה? טוב, גם אם כן, וגם אם לאו, הנה כמה טיפים מהירים: א) לאכול טוב, לישון טוב, לעשות פעילות גופנית. בעיות בקיום מצווה א': - דחפי תקופת התבגרות שגרתיים של הרס עצמי ובחינת גבולות. טיפתרון: הזכרות בבקרים שאחרי חוסר שינה וכאלה מין השלכות הזכורות כלא-נעימות בעליל. (למרות שזו אחת הבעיות שנאלצים לחיות איתן תקופה מסויימת... ולפעמים גם אחרי כן, לאלו שלא הספיק להם) - "אני יצירתית יותר בלילה"- יש בזה מן האמת... וגם מן השקר. הלילה ידוע כמשחרר עכבות, כי עומדים תחת לחץ העייפות, והלה מזכיר לנו שכדאי לעבוד+ עוטה הילה עטורת שקט ושלל מסכות שווא+ טוב, נו, אין לי כוח ליסודיות הזאת. - בכככככיצור, תאצרי טוב-טוב בזיכרון את הלא-כיף שבהזנחת הדברים הכלכך-כלכך חשובים האלה, תצלמי אותם, ותמסגרי במקום נגיש במוח. ב) אל תיכנסי לפורומים!!! ג) אוף, אני מרגישה כאילו אני לא מצליחה להתגבר על אחד העקרונות החשובים שקבעתי לי בהודעה הזאת- להגיד דברים שאין דרך ללמוד ליישם אותם חוץ מ... פשוט ליישם אותם! אז יאללה, עידן- פשוט תזכירי לעצמך שיש לך חופש ביחס לכל הדברים האלה, זכות בחירה, וזהו.

Idan91

New member
זאת ממש לא הבעייה אצלי.

נגיד שיש לי עבודה במתמטיקה, נראה לך שאיכפת לי מה תהיה האיכות שלה?
כפי שציינתי בהודעתי המקורית, ברור לי מה "צריך" לעשות... זה לא מספיק שאני יודעת. אני זוכרת כל הזמן את התחושות המגעילות של העייפות וכו', זה לא גורם לי לקחת את עצמי בידיים או משהו כזה. בנוגע ללילה - לא אמרתי שנאי יותר יצירתית, אלא יותר מרוכזת, ול כי הלילה משרה עליי איזה קסם או משהו בסגנון, פשוט כי שקט ורגוע ואין גירויים סביבתיים. לא חושבת שבאמרה הזאת יש משהו לסתור, זאת עובדה שאני מרוכזת יותר בלילה, אבל זה לא ממש משנה, כומר.. זה לא אומר שנאי לא יודעת להתרכז גם ביום. למה שלא אכנס לפורומים? אני נהנית מזה, אין לי כוונות להעניש את עצמי. פורומים זאת לא סיבה למריחת זמן, כבר קרה לי לא אחת שהחלטתי לא להיכנס לפורומים בזמן מסוים כדי לעשות את מה שנאי צריכה, ופשוט העברתי את הזמן בדרך אחרת. למען האמת, אני לא יודעת כ"כ מה ציפיתי לשמוע כשכתבתי את ההודעה הזאת. אני מניחה שלא ציפיתי לשומדבר, כי בינינו, אני יודעת מה צריך לעשות ופשוט לא מצליחה, אין כאן מה לייעץ.

כאמור, את צריכה לתמצוא מאיפה להביא

את החשק ואת זה אף אחד לא יכול להגיד לך. אבל אני חושבת שהתהליך של "לשפוך" פה ולהגיע למסקנה שאין הדבר תלוי אלא בך הוא תהליך חשוב שיביא אותך בסופו של דבר למקומות טובים, גם אם את צריכה לשחזר אותו אחת לכמה זמן. אמרתי לך כבר בפרטי: אני מאמינה בך ובמה שאת עוברת.

למעלה