נמאס לי!!!

RANDYme

New member
נמאס לי!!!

נמאס לי מזה שמדענים טיפשים מחפשים מים בכוכבים אחרים כדי למצוא חיים!!! ועוד יותר נמאס לי שאנשים טיפשים אומרים שזה נכון לעשות ככה. זהו. פרקתי.

RANDYme

New member
מממ

מי אמר שמים הם המקור לחיים??? בוא נשאל ככה- אתה מסוגל לחשוב על צבע שאתה לא מכיר?? לא נכון? אותו דבר לגבי המים. קשה לחשוב על יסוד שלא כירים, אז מניחים בטפשות שזה יהיה מים, כי במקרה של הכוכב שלנו זה נכון.. פשוט בורות."מדענים".

Lu Tze

New member
לא בהכרח, אבל יש לזה סבירות גדולה.

למים יש רמת חומציות נייטרלית, הם נוצרים בקלות ויש להם הרבה שימושים. חיים יכולים תיאורטית להיווצר גם בלי מים, אבל יש סיכוי יותר גדול שחיים יווצרו בנוכחות מים. נכון, זה נוגע רק לחיים שאנחנו מכירים אבל אין לנו מידע על כל סוג אחר של חיים, אז למה לא להתחיל מזה? זה כמו הבדיחה על האדם שאיבד את המפתחות שלו ברחוב חשוך וחיפש אותו מתחת לפנס ברחוב היחיד שעבד. בא אליו בנאדם ושאל אותו "מה אתה עושה?" הוא ענה לו שהוא מחפש את המפתח לביתו, הבנאדם ענה לו "ולמה אתה חושב שהם נמצאים מתחת לפנס הזה?" ענה לו האיש "אני לא, אבל זה המקום היחיד שבו יש לי סיכוי למצוא אותם".

RANDYme

New member
יש בזה משהו,

אבל אם מוצאים ככוכב, ואין בו מים, לא צריך לסמן עליו איקס= אין חיים. זה קטע מטומטם, איך נמצא חיים אם לא מחפדים אותם?? ככל הידוע לנו, מים=חיים. אין מים, אז אין חיים. קשה לי לקלוט את זה.אהבתי את הסיפור על המפתח, והוא מתאים לאללה על המדענים. אני אומרת שבשיטה הזו אנחנו מבטלים המון סיכויים למצוא חיים.

Lu Tze

New member
תראי,

כרגע ה"חיפוש אחר חיים" מוגבל רק למערכת השמש שלנו. זה לא שיש רשימת כוכבי לכת ועושים איקס על כל כוכב שאין בו מים. המשאבים שמוזרמים למציאת חיים הם כמעט אפסיים ויש שני "מועמדים": מאדים ואירופה, זה הכל. באירופה לא מושקעים שום מאמצים שאני יודע עליהם חוץ מתוכניות שקיימות כדי לשלוח לשם רכב חלל לא מאוייש (שום דבר לא אושר, ולדעתי גם לא יאושר בעשור הקרוב). במאדים מצד שני כן מושקעים מאמצים כלשהם, אבל זה לא רק בגלל הסיכוי שיש שם חיים, אלא בגלל שזה כוכב הלכת הכי קרוב אלינו. כשיתחילו להשקיע משאבים של ממש במציאת חיים, אז תוכלי להתלונן.

RANDYme

New member
נכון

לא דיברתי ספציפית על מה שנעשה עכשיו. דיברתי על המחשבה שהאדם יחפש רק מים. גם אם היינו יכולים היינו מחפשים ישירות מים, ולא שודבר אחר.

Lechko

New member
מחפשים את מה שיכולים למצוא

זה לא שאומרים שאי אפשר לפתח חיים בלי מים. פשוט במצב שלנו הכי קל לחפש מים ולנסות למצוא חיים אחרי זה כי ידוע לנו אם יש מיים, יש מצב שיתפתחו צורות חיים. המדענים לא שוללים את הכוכבים שאין בהם מים, אבל כן שמים אותם בעדיפות נמוכה יותר וזה הגיוני לגמרי כי שכחת גורם פשוט: תקציבים! אי אפשר לחקור את כל כוכבי הלכת האפשריים לחיים, אבל אם אתה אומר למשקיע שלך שמצאת מיים, יש סיכוי שהוא יתעניין וישקיע. במקרים עם הוצאות כאלה, חייבים לחלק את המחקר לעדיפויות ולא ללכת עם הראש בקיר ולחפש חיים על השמש.

XNtrix

New member
תגדיר "חיים"

אם זה אותה הגדרה של (בערך) : דברים חיים צרכים אנרגיה , דברים חיים גדלים, דברים חיים מגיבים לסביבה שלהם ודברים חיים מתרבים, אז כנראה שהמקום הטוב היותר להתחיל לחפש הוא מים.

RANDYme

New member
נכון.

אבל מי אמר שאותם חיים לא מתקיימים נניח על סוג של גז שנחנו לא מכירים?? או יסוד אחר. אם נתחיל להתעסק בהגדרות של כל דבר נגיע למסקנה שאי אפשר להגדיר שומדבר.

neko

New member
הסברה הרווחת היא שחיים לא יכולים

להתחיל בלי מים ("המרק הראשוני" בו התחילו כנראה החיים בכדוה"א). יתכן שהם טועים, אבל סוג החיים שבהם מדובר כרגע הוא יצורים חד-תאיים (או אפילו משכפלים פשוטים יותר), ולא יצורים גדולים שיש סיכוי טוב שאם נתקל בהם נדע. יצורים חד תאיים מתקיימים בד"כ בתוך נוזלים.

למעלה